Foto: istockphoto

Kokosolie kan vitterligt alt

Har du kendskab til, hvor mange gode egenskaber kokosolie har? Hvis ikke, går du ifølge amerikanske undersøgelser glip af en hel del. 

Kokosolie eller mirakelolie?

Ifølge et par amerikanske medier er kokosolie intet andet end et mirakelmiddel mod, ja... alt.

Noget tyder i hvert fald på, at vi burde inddrage kokosolie mere i vores hverdag. Spørgsmålet hertil er så, hvordan du kan bruge kokosolie i forskellige sammenhænge, så du får det mest optimale ud af vidundermidlet.

Kokosolie i hjemmet

Håndsæbe af kokosolie

Du kan bruge kokosolie mange steder inden for hjemmets fire vægge. For eksempel kan du lave dine egne håndsæber. Kokosolie er både anti-bakteriel og blødgørende, så derfor er det den perfekte ingrediens i håndsæbe. 

Frisk læderet op med kokosolie

Du kan også bruge kokosolie på læder, hvis du skal blødgøre eller givenoget læder et frisk pust. Hvis du har en lædersofa, et par støvler eller en taske ,der mangler lidt fedt, kan du bruge kokosolien i stedet for læderfedt. Afprøv dog olien på et lille område først, da virkningen kan variere fra lædertype til lædertype.

Brug kokosolie til dine kæledyr

Du kan behandle dine kæledyr med kokosolie hvis de f.eks. døjer med tør hud eller irriteret pels. Hvis din kat eller hund har tørre pletter, kan du sagtens bruge kokosolien som en slags hudcreme. Du smører det simpelt og enkelt bare på det irriterede sted og lader det udøve sit mirakel. Gentag proceduren hver dag til problemet er væk.

Du kan også børste deres pels med en børste tilsat kokosolie. Det skulle eftersigende både hjælpe med at holde lopper væk, samt give en glansfuld og sund pels.

Hvis du laver hjemmelavede godbidder til dine kæledyr, kan du ifølge Wellness Mama, sagtens tilføje kokosolie til opskriften. Kokosolien er nemlig et dyrlægegodkendt produkt og kan derfor roligt gives til dyrene.

Kokosolie i skønhedsprodukter  

Tro det eller ej, men kokosolien kan også bruges i mange forskellige skønhedsmæssige sammenhænge.

Kokosolie til hår og hovedbund

Tør hovedbund og skæl? Du kan bruge kokosolie i din hovedbund, hvis du døjer med tør hovedbund eller gerne vil stimulere hårvæksten. Ifølge vores kilder skulle kokosolien have en positiv effekt på hårrødderne.

Du kan også lave din egen hårkur af kokosolie. Kokosolien skulle eftersigene virke som en utrolig sensitiv og naturlig behandling af dit hår. Varm olien op i hænderne eller i et vandbad og gnub håret (og specielt spidserne hvis du har tørre spidser) ind i olien. Lad den virke natten over under en badehætte eller med et håndklæde om hovedpuden. Badehætten er udelukkende til for, at du ikke sviner dine lagner til.

Morgenen efter kan du vaske olien ud med shampoo (det kræver måske en ekstra vask). Husk at putte shampoo i håret først, ellers er det næsten umuligt at få helt ud. Herefter kan du nyde dit bløde og lækre hår i flere dage, kokosolien er nemlig bedre til at trænge ind i håret end andre olier.

Kokosolie til hud og ansigt

Brug også kokosolien til huden. Fordi kokosolien er naturligt fugtgivende, kan du med fordel bruge den til at undgå tørre hænder. Brug olien som normal håndcreme, men undgå at bruge for meget ad gangen, da dine hænder kan blive fedtede ved overdreven brug. Hvis du benytter dig af kokosolien hver dag, vil dine hænder være dejlig bløde og sunde hele året rundt.

Du kan også bruge kokosolien på resten af kroppen. Olien virker både på sårheling og samtidig tilfører den massere af fugt til huden.

Kokosoliens naturlige antivirale og antibakterielle virkning gør, at du også sagtens kan benytte dig af olien, når du barberer dig. Du smører bare lidt kokosolie på huden og barberer dig derefter som normalt.

Kilder: Wellness Mama, Remedy daily, Draxe

14. oktober 2016
Mere om Øvrigt

Populær dansk attraktion på randen af konkurs

Coronakrisen har lukket meget af Danmark ned - blandt andet forlystelsesparker og oplevelsessteder er i øjeblik lukket for at nedsætte risikoen for smittefare på steder med mange mennesker samlet. Men det rammer desværre de lukkede attraktioner hårdt.

Overraskende: Corona udrydder anden sygdom

Coronavirus har lukket det meste af danmark ned. Og selvom det har mange negative konsekvenser for samfundet og økonomien, så er der heldigv...

Danmark lukker ned - hvad skal du bruge tiden på?

På grund af faren for at blive smittet med coronavirus er Danmark ved at lukke ned. Mange arbejdspladser har givet deres ansatte besked på...

To designklassikere vender tilbage

Den originale blomstervandkande og ostehøvl af Peter Holmblad kommer tilbage på markedet.

Sådan forbereder du bilen til efteråret

En ny årstid er over os, og det betyder regn, blæst og glatte veje. Med ekspertens fire manøvrer sikrer du, at din bil har de optimale...

10 gaver til mors dag, som hun vil sætte pris på

Det er snart Mors Dag - Vis hende, at hun er værdsat, ved at give en personlig gave. Vi giver dig 10 ideer, som ikke koster noget, men som...

Derfor bliver dine fingre hvide af kulden

Mange har sikkert oplevet det. Som vinteren banker på, og det bliver koldere udenfor, får fingrene pludselig en anden farve i kulden. Men hvorfor er det nu? Og er det farligt? Læs videre og find svaret.

Pas på! Disse farlige bolde er solgt i danske butikker

Har ud købt en plastikbold til haven eller stranden bør du læse med her. En test af plastikbolde foretaget af Forbrugerrådet Tænk Kemi...

Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne...

Se dit hjem fra en helt ny vinkel med nye skråfotos

Nu kan du se dit hjem fra en helt ny vinkel! I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nemlig 1,3 millioner skråfotos over hele Danmark frit tilgængelige for alle.

Er det farligt at bade lige efter jeg har spist?

Du skal vente en halv time med at bade efter du har spist. Den myte har de fleste af os fået at vide som barn, og siger det videre til...

Tørken ødelægger badevandet

Selvom vi nyder fantastisk sommervejr, så har det flere steder i landet kedelige konsekvenser for badevandet. Det er derfor ikke sikkert,...

Video: Kend forskel på dine nøgler med dette geniale trick

Er du træt af ikke at kunne kende forskel på dine nøgler? Vi har et simpelt – men genialt – tip, du ikke vil gå glip af!

Sådan får du dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent

Arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring af køkken og badeværelse, støvsugning, madlavning og så videre. Det kan være svært at nå det hele og...

4 grunde til at du ALDRIG bør springe morgenmaden over

Hvis du har tendens til at springe morgenmaden over, kan det være en god ide at læse med. Undersøgelser viser nemlig, at det kan være direkt...