Denne artikel er sponsoreret

Hvor meget mobildata har jeg brug for?

Øvrigt

Bruger du mobilen til at tjekke vejrudsigten og læse nyheder – eller er du den helt store streamer? Dine mobilvaner er afgørende for, hvor meget mobildata du har behov for, men hvad kan du egentlig få for 100 gigabyte data?

Mobiltelefonen er vores trofaste følgesvend. Vi bruger den til at holde os opdateret på det lokale og det fjerne, til at slå tid ihjel og til at være i kontakt med hinanden. De klassiske telefonopkald og sms’er er ved at være uddøende aktiviteter, som er blevet erstattet af uendelig mange andre muligheder. 

Det stiller store krav til vores mobildata, for det kan hurtigt blive dyrt, hvis ikke du er opmærksom på at vælge det rigtige dataabonnement. Alle internetbaserede tjenester koster data, men det kan virke uoverskueligt og svært at forestille sig, hvor mange mega- og gigabyte data man bruger

Billeder og videoer kræver data

Er du på mobiltelefonen mindst muligt, er der én ting, du skal være opmærksom på; billeder koster mere mobildata end tekst. Derfor kan du med god samvittighed tjekke dine mails og hoppe rundt på Google – men er du for eksempel ved at hente et billedfyldt shoppingkatalog ned fra internettet, skal du være lidt mere varsom. I gennemsnit bruger du omkring 20 megabyte mobildata på en nyhedsside i et kvarter og cirka 1 megabyte på at læse 10 mails. Der kommer du altså rimelig langt for 100 gigabyte.

Er du på Facebook og Instagram er der stor forskel på, om du bare scroller, eller om du selv er i gang med at opdatere. I gennemsnit bruger du 2,5 megabyte i minuttet på Facebook. Har du glemt at slå automatisk afspilning af videoer fra, kan det dog hurtigt blive til meget mere. På samme måde bruger du også flere megabyte data på at uploade et billede på Instagram, end hvis du bare klikker dig rundt. 2-3 megabyte er en fin huskeregel per billede. 

Streamer du videoer på Youtube eller Netflix, afhænger dit dataforbrug af videoens kvalitet. Netflix i HD bruger godt og vel 3 gigabyte for én times streaming. For 100 gigabyte data kan du altså slå bagdelen i sædet og se omkring 74 afsnit af din yndlingsserie. 

Sæt dig ind i dit forbrug

Spil-apps varierer ligesom med streaming også i forbrug. Nogle apps bruger ingen data, efter de først er downloadet, andre bruger mellem 10 og 20 megabyte i timen. 

I virkeligheden kan du spare en masse penge på at sætte dig lidt ind i dit månedlige dataforbrug og undersøge markedets mobildatapriser. På de fleste smartphones kan du selv holde øje med dit forbrug af mobildata under de generelle indstillinger, og ellers kan du tage fat i dit mobilselskab.  

Du kan også få flere gode råd til dit dataforbrug hos OK Mobil.

10. oktober 2018
Mere om Øvrigt

Influenzaen er over os – sådan undgår du at blive smittet

Øvrigt Når vinteren kommer, plejer influenzaen at følge med. Men nu viser ny forskning, at du kan undgå at blive smittet med vinterens virusser på en nem og effektiv måde! 

Pas på! Disse farlige bolde er solgt i danske butikker

Øvrigt Har ud købt en plastikbold til haven eller stranden bør du læse med her. En test af plastikbolde foretaget af Forbrugerrådet Tænk Kemi...

Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Øvrigt Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne...

Kræmmermarkeder i Danmark – se den helt store guide

Øvrigt Er du på udkig efter skjulte skatte, og elsker du at gøre et godt kup? Så er idényts store guide til Danmarks hyggeligste og bedste kræmmermarkeder i 2018 lige noget for dig.

Se dit hjem fra en helt ny vinkel med nye skråfotos

Øvrigt Nu kan du se dit hjem fra en helt ny vinkel! I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nemlig 1,3 millioner skråfotos...

Er det farligt at bade lige efter jeg har spist?

Øvrigt Du skal vente en halv time med at bade efter du har spist. Den myte har de fleste af os fået at vide som barn, og siger det videre til...

Tørken ødelægger badevandet

Øvrigt Selvom vi nyder fantastisk sommervejr, så har det flere steder i landet kedelige konsekvenser for badevandet. Det er derfor ikke sikkert, at din næste strandtur indebærer en dukkert. 

Video: Kend forskel på dine nøgler med dette geniale trick

Øvrigt Er du træt af ikke at kunne kende forskel på dine nøgler? Vi har et simpelt – men genialt – tip, du ikke vil gå glip af!

Sådan får du dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent

Øvrigt Arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring af køkken og badeværelse, støvsugning, madlavning og så videre. Det kan være svært at nå det hele og...

4 grunde til at du ALDRIG bør springe morgenmaden over

Øvrigt Hvis du har tendens til at springe morgenmaden over, kan det være en god ide at læse med. Undersøgelser viser nemlig, at det kan være direkte usundt for dit helbred at starte dagen uden lidt mad i maven.

5 sundhedsmæssige fordele ved at tage kolde bade

Øvrigt Bliv fascineret over disse 5 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved at udsætte din krop for iskoldt vand!

Simpelt trick kan hjælpe dig med at falde i søvn

Øvrigt Det kan være rigtig frustrerende at ligge lysvågen en sen aften – især hvis du skal tidligt op næste morgen. Men heldigvis er hjælpen nær!...

Sådan undgår du at blive ramt af influenza

Øvrigt Dit immunforsvar er din krops bedste og eneste værn mod bakterier og vira. idényt har derfor samlet 6 gode tips til, hvordan du giver dit immunforsvar, hvad det har brug for i kampen mod influenza og andre sygdomme.

Disse 7 ting vidste du ikke, du kunne bruge kartofler til

Øvrigt Kartofler er en populær og billige spise, som de fleste af os altid har i køleskabet. Derudover er de super brugbare - også til flere ting...

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan får du mere tid i hverdagen

Øvrigt Føler du, at hverdagen er et langt maratonløb? Se, hvordan du bruger mindre tid på huset og får mere tid til alt det sjove.