Plastikposer er ikke bare plastikposer.
Plastikposer er ikke bare plastikposer. Foto: gettyimages

Derfor bør du ALDRIG opbevare dine fødevarer i supermarkedets bæreposer

Plastposer er vel plastposer? NEJ, det er det ikke, og kender du heller ikke forskellen på bæreposerne fra supermarkedet, affaldsposer og den traditionelle frysepose, bør du læse med her.

Kender du også situationen, hvor du har mad til overs fra aftensmaden, men gerne ville slippe for at vaske fadet, den er i, op?

Kender du så også det, at man lige finder en skralde- eller supermarkedsplastikpose frem og stiller fadet ind i posen, for “det kan vel ikke skade - alle plastikpose er jo lavet af det samme”?

NEJ, plastikposer er ikke lavet af det samme og det kan faktisk være rigtig skadeligt ikke at kende forskellen på dem, man kan opbevare mad i, og dem, du skal holde langt væk fra dine madvarer.

Produkterne er forskellige

I Danmark er plasticbæreposer fra supermarkedet primært fremstillet af LDPE, som er Low Density Polyethylen. Polyethylen er en type plastic, som skaber nogle ret solide poser, som kan bruges mange gange og er lavet til at kunne bære op mod 15 kg.

Tager man et kig på fryseposen, som anbefales at bruge til opbevaring af mad, så er de faktisk også produceret af LDPE. Men den store forskel på de to slags poser findes i at bæreposerne fra supermarkederne er lavet af genbrugsplast og kan indeholde pvc, hvori der ofte findes ftalater. Ftalater er til for at gøre plasten blød, men er altså ikke noget, som bør være i kontakt med madvarer.

Overvej valget af poser

Netop fordi plastikposerne fra supermarkedet er en blanding af genbrugsplast, kan man ikke kan spore, hvor plasten i poserne stammer fra. Plasten kan altså have været i kontakt med alverdens kemikalier, UDEN at du ved det. Disse kemikalier kan du risikere vandrer fra poserne og over i madvarerne.

Så vælger du at sætte en kage eller rester fra aftensmaden i posen, kan stofferne vandre til madvarerne inden i posen, og det er jo et kæmpe sundhedsskadeligt problem.

 

Brug kun godkendte plasttyper

Skal du bruge plastik i forbindelse med opbevaring af din mad, så skal du holde øje med glas- og gaffelsymbolet. Dét symbol betyder nemlig, at plasten er fremstillet til brug i forbindelse med mad, og at du trygt kan bruge dem. Husk dog, at det kun er nogle poser, der er udviklet til at kunne bruges i fryseren, hvor andre ikke er det.

Vidste du?

I 2018 indførte Netto indført pant på deres plasic bæreposer. Pantordningen fungerer sådan, at kasseassistenten giver dig 1 kr. retur. ved returnering af din brugte Netto-plasticpose. Posen bliver derefter blive indsamlet og anvendes til genanvendelse.

19. februar 2019
Mere om Øvrigt

Derfor bliver dine fingre hvide af kulden

Mange har sikkert oplevet det. Som vinteren banker på, og det bliver koldere udenfor, får fingrene pludselig en anden farve i kulden. Men hvorfor er det nu? Og er det farligt? Læs videre og find svaret.

Influenzaen er over os – sådan undgår du at blive smittet

Når vinteren kommer, plejer influenzaen at følge med. Men nu viser ny forskning, at du kan undgå at blive smittet med vinterens virusser på...

Pas på! Disse farlige bolde er solgt i danske butikker

Har ud købt en plastikbold til haven eller stranden bør du læse med her. En test af plastikbolde foretaget af Forbrugerrådet Tænk Kemi...

Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne selv tager, og find ud af om det er nødvendigt for dig at tage kosttilskud. 

Se dit hjem fra en helt ny vinkel med nye skråfotos

Nu kan du se dit hjem fra en helt ny vinkel! I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nemlig 1,3 millioner skråfotos...

Er det farligt at bade lige efter jeg har spist?

Du skal vente en halv time med at bade efter du har spist. Den myte har de fleste af os fået at vide som barn, og siger det videre til...

Tørken ødelægger badevandet

Selvom vi nyder fantastisk sommervejr, så har det flere steder i landet kedelige konsekvenser for badevandet. Det er derfor ikke sikkert, at din næste strandtur indebærer en dukkert. 

Video: Kend forskel på dine nøgler med dette geniale trick

Er du træt af ikke at kunne kende forskel på dine nøgler? Vi har et simpelt – men genialt – tip, du ikke vil gå glip af!

Sådan får du dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent

Arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring af køkken og badeværelse, støvsugning, madlavning og så videre. Det kan være svært at nå det hele og...

4 grunde til at du ALDRIG bør springe morgenmaden over

Hvis du har tendens til at springe morgenmaden over, kan det være en god ide at læse med. Undersøgelser viser nemlig, at det kan være direkte usundt for dit helbred at starte dagen uden lidt mad i maven.

5 sundhedsmæssige fordele ved at tage kolde bade

Bliv fascineret over disse 5 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved at udsætte din krop for iskoldt vand!

Simpelt trick kan hjælpe dig med at falde i søvn

Det kan være rigtig frustrerende at ligge lysvågen en sen aften – især hvis du skal tidligt op næste morgen. Men heldigvis er hjælpen nær!...

Sådan undgår du at blive ramt af influenza

Dit immunforsvar er din krops bedste og eneste værn mod bakterier og vira. idényt har derfor samlet 6 gode tips til, hvordan du giver dit immunforsvar, hvad det har brug for i kampen mod influenza og andre sygdomme.

Disse 7 ting vidste du ikke, du kunne bruge kartofler til

Kartofler er en populær og billige spise, som de fleste af os altid har i køleskabet. Derudover er de super brugbare - også til flere ting...

Derfor bør du ALDRIG spise på helt tom mave

Forsøger du at leve sundt? Eller forsøger du måske endda at tabe dig? Så bør du virkelig undgå at spise på helt tom mave. Læs med og find...