Du kan få meget for hånden, mens du er hjemsendt. Foto: Getty Images
Du kan få meget for hånden, mens du er hjemsendt. Foto: Getty Images

Danmark lukker ned - hvad skal du bruge tiden på?

På grund af faren for at blive smittet med coronavirus er Danmark ved at lukke ned. Mange arbejdspladser har givet deres ansatte besked på at blive hjemme og eventuelt arbejde hjemmefra. Uddannelsessteder og daginstitutioner er også lukket, så du skal sandsynligvis bruge de næste 14 dage derhjemme sammen med din familie. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du får tiden til at gå.

Måske har du brug for lidt inspiration til, hvordan du kan fylde de mange timer de næste par uger ud med produktive opgaver og gøremål eller hyggelige aktiviteter med familien. Og der er naturligvis mange ting, du kan tage dig til. Om du arbejder hjemme, er i karantæne eller er nødsaget til at blive hjemme for eksempelvis at passe børnene. Lad dig inspirere af listen med 10 ting, der kan få de næste 14 dage til at flyve afsted. 

Ryd op!

Du har garanteret et skab eller et loftrum, der kunne trænge til en ordentlig oprydning! Og nu har du muligheden for virkelig at gå i dybden med denne opgave. Smid ud, strukturer og gør rent - det er nøgleordene. Læs mere om, hvordan du klarer oprydningen, og skaber mere luft og systematik. Få gode oprydningsråd her

Men oprydning er en kunst i sig selv. Det mener oprydningsguruen Marie Kondo i hvert fald. Hendes 5 tips om oprydning kan du læse om her. Og hendes tips har faktisk vist sig at være utroligt nyttige! Læs mere om Marie Kondo her

Puds vinduer!

Vinduespudsning kan være en tung og omstændig opgave, som ofte kræver meget tid. Men nu har du jo alt den tid, du har brug for, og mere til, så brug den på at få de vinduer til at skinne! Og helst uden striber.

Gør drivhuset klar til foråret

Selvom påbuddet lyder, at du skal blive hjemme, kan du altså sagtens være udenfor i din have. Hvis du er så heldig at være indehaver af et drivhus, så har du en stor opgave foran dig. Drivhuset skal nemlig gøres klar til foråret. Her finder du en lang liste over gøremål, der hjælper dig på vej til et strålende rent drivhus, som er klar til nyt liv og en ny sæson.

Haven i marts 

Når du nu alligevel er ude i haven, er der masser af ting, der skal klares og ordnes, inden foråret tager fat. Hvis børnene er hjemme så lav dette til en familieaktivitet. Så kan det nemlig blive en rigtig hyggelig opgave. Se guiden til alle de ting, du kan lave i haven i marts, her.

Læs bøger om haven

I marts måned kan man sagtens så småt gå i gang med at forberede og klargøring af  havesæsonen. Brug derfor lidt tid i de næste 14 dage på, at læse havebøg og gør op med dig selv hvilken slags planter der skal bryde din have i sommerperioden. I denne artikel får du 7 bud på havebøger som du kan få gavn af.

Gør hovedrent

Der kan aldrig blive for rent! Og nu når du har tiden til det, så find klud, støvsuger og mobbe frem! Det er tid til hovedrengøringen - og den grundige af slagsen. Her kan du læse om, hvordan du kan gå frem, så dit hjem står skinnende rent.

Giv dine sukkulenter nyt liv

Dine indendørs planter kan også sagtens nyde godt af, at du er hjemme og derfor kan give dem lidt ekstra opmærksomhed. Så hvis dine sukkulenter hænger lidt med hovedet, så er det nu, du har tid til at give dem en kærlig hånd.

Giv dine møbler nyt liv 

En omgang maling kan gøre en verden til forskel. Så pift dine gamle møbler op med malerrester, du måske har stående i skuret. Hvis du læser denne artikel, kan du blive inspireret til farver og mønstre, der kan bryde dine gamle møbler.

Indret dit hjem på en ny måde

Nu når du har tiden til det, kan det være rigtig dejligt med lidt forandring - især hvis du har kigget på det samme i 14 dage. Kast derfor et blik på dit hjem. Er der noget, der kunne indrettes anderledes? Måske du kan lade dig inspirere af denne artikel og få kreativiteten frem i indretningen.  

Går du med tanker om at sælge din bolig?

Overvejer du at sælge din bolig, så har du rig mulighed for at gøre den klar til salg nu. Hvorfor ikke bruge lidt tid på at gøre dig tanker om, hvordan du bedst gør din bolig salgsklar. Du kan også få lidt hjælp til det, ved at læse denne artikel med 5 tips til at gøre boligen klar til salg. 

13. marts 2020
Mere om Øvrigt

Populær dansk attraktion på randen af konkurs

Coronakrisen har lukket meget af Danmark ned - blandt andet forlystelsesparker og oplevelsessteder er i øjeblik lukket for at nedsætte risikoen for smittefare på steder med mange mennesker samlet. Men det rammer desværre de lukkede attraktioner hårdt.

Overraskende: Corona udrydder anden sygdom

Coronavirus har lukket det meste af danmark ned. Og selvom det har mange negative konsekvenser for samfundet og økonomien, så er der heldigv...

To designklassikere vender tilbage

Den originale blomstervandkande og ostehøvl af Peter Holmblad kommer tilbage på markedet.

Sådan forbereder du bilen til efteråret

En ny årstid er over os, og det betyder regn, blæst og glatte veje. Med ekspertens fire manøvrer sikrer du, at din bil har de optimale betingelser for at klare sig godt igennem den hårde årstid. 

10 gaver til mors dag, som hun vil sætte pris på

Det er snart Mors Dag - Vis hende, at hun er værdsat, ved at give en personlig gave. Vi giver dig 10 ideer, som ikke koster noget, men som...

Derfor bliver dine fingre hvide af kulden

Mange har sikkert oplevet det. Som vinteren banker på, og det bliver koldere udenfor, får fingrene pludselig en anden farve i kulden. Men...

Pas på! Disse farlige bolde er solgt i danske butikker

Har ud købt en plastikbold til haven eller stranden bør du læse med her. En test af plastikbolde foretaget af Forbrugerrådet Tænk Kemi viste af 6 ud af 34 testede bolde indeholdt hormonforstyrrende kemi. Se her hvor de giftige bolde er solgt.

Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne...

Se dit hjem fra en helt ny vinkel med nye skråfotos

Nu kan du se dit hjem fra en helt ny vinkel! I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nemlig 1,3 millioner skråfotos...

Er det farligt at bade lige efter jeg har spist?

Du skal vente en halv time med at bade efter du har spist. Den myte har de fleste af os fået at vide som barn, og siger det videre til vores egne børn. Men passer det? Læs med og find ud af svaret. 

Tørken ødelægger badevandet

Selvom vi nyder fantastisk sommervejr, så har det flere steder i landet kedelige konsekvenser for badevandet. Det er derfor ikke sikkert,...

Video: Kend forskel på dine nøgler med dette geniale trick

Er du træt af ikke at kunne kende forskel på dine nøgler? Vi har et simpelt – men genialt – tip, du ikke vil gå glip af!

Sådan får du dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent

Arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring af køkken og badeværelse, støvsugning, madlavning og så videre. Det kan være svært at nå det hele og samtidig have tid til alt det sjove. Vi har derfor samlet 5 tips til, hvordan du narrer dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent.

4 grunde til at du ALDRIG bør springe morgenmaden over

Hvis du har tendens til at springe morgenmaden over, kan det være en god ide at læse med. Undersøgelser viser nemlig, at det kan være direkt...

5 sundhedsmæssige fordele ved at tage kolde bade

Bliv fascineret over disse 5 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved at udsætte din krop for iskoldt vand!