THAItapas – kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske køkken

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr, fjerkræ, kød, ris og nudler. Prøv en af opskrifterne fra bogen - Andebryst med rød karry.


Opskrifter med tilgængelige råvarer

Det kan ofte være svært at finde alle ingredienser, når man kaster sig ud i nye eksotiske opskrifter, men det er ikke et problem med opskrifterne i THAItapas – råvarerne kan købes i velassorterede supermarkeder og selvfølgelig hos asiatiske grønthandlere. Bogen gennemgår de forskellige råvarer med beskrivelser og illustrationer, så du ikke er i tvivl om, hvad du skal købe ind. Og når du først har basis-tingene i hus, er der mange muligheder for at eksperimentere lidt.

Ingredienserne kan du selv variere

THAItapas indeholder opskrifter på kolde drikke og forskellige supper, dip og tilbehør. Og med 59 retter, hvor du i mange af retterne har mulighed for at skifte f.eks. oksekød ud med fjerkræ, er der ligeledes store muligheder for selv at være kreativ. Opskrifterne er rigtig godt beskrevet, så det er svært at gøre noget forkert.

THAItapas af Hanne Holm er fra forlaget Klematis. Den er på 168 sider og koster 250 kroner.

Andebryst med rød karry

Kan tilberedes dagen før og stå på køl.

Dette skal du bruge:

1 stk. andebryst (3-400 g til 4 personer)

Pr. tallerken:

1 tsk rød karrypasta
1 tsk hvidløg, finthakket
3 stk. kaffirlimeblade
5 nelliker
1 spsk tomatkoncentrat
1 lille dåse kokosmælk
1 ½ – 2 spsk fiskesovs
1-2 tsk sukker
2 spsk rapsolie til stegning

Tilbehør:

Thailanske søde basilikumblade
Frisk ananas i skiver

Sådan gør du

Fjern skindet på andebrystet og skær det i tynde skiver (4-5 mm). Stil det til side.

Opvarm olien i en tykbundet gryde eller pande, og steg karrypasta, hvidløg og kaffirlimeblade 2 min. heri. Tilsæt derefter nelliker, tomatkoncentrat og en spisefuld kokosmælk under omrøring.

Tilsæt kødet og lad det stege 4-5 min. Vend kødet en gang eller to. Kom resten af kokosmælken i, skru ned for varmen og lad retten simre i 4-5 min. Smag til med fiskesovs og sukker.

Anret en skive kød på et stykke ananas, drys med basilikum, kom resten af sovsen i en lille skål og servér straks

Mest læste artikler