Pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup.
Pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger

Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et væld af lækre opskrifter i en flot og stor kogebog. Vi har fået lov til at dele en af opskrifterne med vores læsere - i dag står den således på pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup. Velbekomme.

Pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup

Smørbar pizzadej
(Til 4 personer)
15 g gær (ca. 1/3 pakke)
5 dl lunkent vand
1 1/2 tsk salt
200 g rugmel - eller usigtet speltmel eler andet groft mel
ca. 400 g hvedemel, gerne durumhvede
6 spsk græskarkerner og/eller hørfrø + evt. drys (kan udelades)
Koldpresset rapsolie eller olivenolie til pensling

Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og rør melet og frøene i med en ske eller hænderne. Dejen skal blot røres sammen og være smørbar i konsistensen.
Forbered fyldet. Smør dejen ud på bagepapir på størrelse med bagepladen eller mindre pizzaer i valgfri facon, 1/2-1 cm høje, med hænder som er dyppet i koldt vand. Dryp olie på dejen, smør den ud over bundene og kom fyldet på.

Det skal du bruge til fyldet
(Til 1 portion dej)
2 modne pærer
Evt. lidt friskpresset citronsaft
100 g gorgonzola
4 skiver parmaskinke
ca. 3 spsk. ahornsirup
40 g valnødder
Friskkværnet peber
(Valnødder eller skinke kan udelades)

Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 grader varmluft (250 grader uden varmluft) og kom bagepladerne i ovnen. Skær pærerne i tynde skiver, udelad kernehusene, dryp evt. citronsaft over skiverne, så de ikke bliver brune, og fordel dem over de smurte bunde. Kom osten over pærerne i små stykker, dryp med siruppen, læg skinkestykker ovenpå og drys med peber. Træk bagepapir med pizzaer over på de varme bageplader og bag i ca. 15. minutter, til pizzaerne er gyldne og sprøde. Drys valnødder brækket i mindre stykker over de sidste 3-4 minutter af bagetiden.

Opskriften er fra bogen "Suveræn Surprise" af Tina Scheftelowitz fra Politikens Forlag. 334 sider til 350 kroner.













10. november 2011
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

Bøger I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

Bøger I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem uden gluten, mælk og sukker. I stedet bruger hun fx tørret frugt og kokos- og mandelmel. Der er opskrifter til alle fire årstider, og du kan afprøve to af dem her; karameltærte med banan og biscotti med mandler og citron.

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

Bøger En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

Bøger "SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæringens kunst? Så er der gode råd og tips at hente i to nye bøger i serien Grønne fingre.

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

Bøger At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Bøger Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra forretter til desserter og små retter til fester og højtider. Få opskriften på lemon meringue og spinatomelet her.

Nye opskrifter med sund, nordisk mad til hverdagen og weekenden

Bøger I bogen "Ny nordisk hverdagsmad - Spis efter årstiden" får du 60 nye opskrifter med ingredienser fra Nordens egen baghave. Trods titlen er...

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

Bøger "Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

Start året med sundt mad

Bøger Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.