Start året med sundt mad
Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.
I januar fokuserer vi på de sunde madvaner - tre nye kogebøger sætter fokus på grøntsagerne og giver dem nyt liv og dejlig smag.

Fakta om bogen: "Grønt", af Hjerteforeningen, 63 sider, 79 kroner - 59 kroner for medlemmer.

Fakta om bogen: "Spis sundt", af Gordon Ramsay, Lindhardt og Ringhof, 256 sider, 299,95 kroner.

Nedenfor får du en opskrift fra bogen, hvor chilien er hovedingrediens - god fornøjelse.
Fakta om bogen: "Grønne sager", af Rasmus Dalsgaard, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 176 sider, 199 kroner.
Spaghetti med torsk, chili og vin (2. pers)
300 g spaghetti
300 g torskefilet
6 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 dåse tomater
Bredbladet persille
Basilikum
150 ml hvidvin
Olivenolie
Salt og peber
Sæt 3 liter vand over i en stor grde med 2 spsk. salt i vandet og kog spaghettien efter pakkens anvisninger. Tjek evt. et par minutter før den anbefalede tid, mange gange kan de godt tåle et minut eller to mindre.
Læg torskefileten på et spækbræt, mærk efter oppe i toppen af stykket nær hovedet om der er nogen ben og skær dem i så fald fri med et lille snit. Derefter hakkes kødet fint med en stor kniv.
Pil hvidløgene og del dem i to. Del chilien i to på langs og fjern kernerne, men behold det hvide - det er der, hvor styrken sidder.
Hæld vandet fra tomaterne, pres kernerne ud med et let tryk og hak dem groft. Rigeligt med krydderurter er godt her, så skyl en stor håndfuld bredbladet persille og basilikum. Dup det tørt og hak det fint.
Varm olien op i en stor sauterpande og læg de halve hvidløgs- og chilistykker ned i. Lad chili og hvidløg riste let i ca. 4 minutter i olien, så den optager smagen. Fjern hvidløg og chili fra panden og steg så fisken i olien over middel varme i ca. 2 minutter, før du hælder vinen ved. Efter et minuts tid føjes tomaterne til og derefter halvdelen af krydderurterne. Krydr med havsalt og friskkværnet sort peber og giv det et sidste minuts tid. Smag til. Hemmeligheden ved denne ret er at bruge ret meget salt. Lidt ad gangen, indtil den er der. Vend resten af krydderurterne i, og så spaghettien, og op på tallerkener med det samme.
Grøn viden og nyt syrnet grønt
idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på syrnede chilier.
Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden
I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...
Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager
I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...
Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer
En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig en grundig vejledning i, hvordan du etablerer din halmballehave og efterfølgende dyrker din køkkenhave i den.
Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad
"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...
Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven
Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...
Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven
Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæringens kunst? Så er der gode råd og tips at hente i to nye bøger i serien Grønne fingre.
Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker
At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...
Ny bog: 365 retter til børnefamilien
Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra...
Nye opskrifter med sund, nordisk mad til hverdagen og weekenden
I bogen "Ny nordisk hverdagsmad - Spis efter årstiden" får du 60 nye opskrifter med ingredienser fra Nordens egen baghave. Trods titlen er der både mad til hverdag og til de dage med lidt bedre tid i køkkenet. Opskrifterne er inddelt efter årstid, og du kan selv prøve en vinteropskrift på unghane med bagte rodfrugter og syltede jordskokker.
Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer
"Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...
Opskrifter til alle årets dage med Claus Meyer
Almanakken giver en opskrift til hver dag i ugen - året rundt. Vi kickstarter året med en af opskrifterne fra bogen - vegetarcurry og naanbr...
Sund mad
Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"
Moderne italiensk køkken
"Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...
Slankedessert fra Lena Hansson
Få Lene Hanssons opskrift på en slankedessert med lækkert "flødeskum".