Prøv Asiens unikke smagskombinationer
Soja er måske det, de fleste forbinder med asiatisk mad, men der findes en række andre smagsgivere, som tilsammen skaber balancen af sødt, salt, surt og stærkt. Det er noget af det karakteristiske ved det asiatiske køkken, og kokken Bill Granger vil gerne gøre det nemt for andre at opdage smagsoplevelserne.
Opskrifterne er nemme at gå til
Bogen indledes med et afsnit om det asiatiske forrådskammer. Her er en kort og overskuelig forklaring på de ingredienser, det er en god idé at have i køkkenet, når du kaster dig ud i kogekunsten. Meget af det kan klares i supermarkedet, enkelte ting må du til en specialbutik for. Opskrifterne er enkle, og bogen er delt op i afsnit, så den er nem at finde rundt i. Her er blandt andet sprødstegte forretter, aromatiske salater, krydrede kødretter og forfriskende desserter. De smukke billeder gør samtidig bogen til en fornøjelse at kigge i.
Kokkens kærlighed til det asiatiske køkken
Kokken bag bogen, Bill Granger, er fra Australien og nu bosiddende i London. Under opvæksten i Australien blev han præget og inspireret af de asiatiske køkkener. Siden har han rejst meget i verdensdelen, og opskrifterne i bogen er samlet under disse rejser. Med bogen vil han blandt andet gerne afmystificere ideen om, at asiatisk mad er kompliceret at tilberede – og at det faktisk mange gange forholder sig lige omvendt. Udover at udgive kogebøger har han et tv-show og driver restauranter i både Japan og Australien.
Bill Granger
Uimodståelig asiatisk – 100 enkle og forførende opskrifter
256 sider
Vejl. pris 249,95
Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck
På næste side får du en af opskrifterne fra bogen: Hoisinkylling med sellerisalat.
Hoisinkylling med sellerisalat (4 pers)
1 dl hoisinsauce
1 spsk kinesisk chilisauce
2 tsk revet ingefær
3 fed hvidløg, knust med den flade side af en kniv
2 spsk soyasauce
2 spsk citronsaft
1/2 tsk kinesisk fem-krydderi
8 kyllingeoverlår (ca. 1 kg) uden skind
1 spsk sesamfrø
Varm ovnen til 200C. Dæk en bageplade med sølvfolie. Bland hoisin- og chilisauce, ingefær, hvidløg, soyasauce, citronsaft og fem-krydderi i en stor skål. Tilsæt kylling og lad det marinere i køleskabet i 15 min.
Arrangér kyllingen på bagepladen med folie, og bag i 30-35 min. Servér med sellerisalat og et drys sesamfrø.
Sellerisalat
200 g grønne bønner skåret i stykker på 5 cm
2 tsk soyasauce
1/4 tsk sesamolie
2 tsk risvineddike
2 tsk honning
2 stængler bladselleri skåret i tynde stænger på 5 cm
Blanchér bønnerne i en gryde med letsaltet kogende vand i 2-3 min, til de er smukt grønne og møre, men med bid. Skyl under den kolde hane, og dryp dem godt af. Bland soyasauce, sesamolie, eddike og honning sammen til en dressing. Dryp den over selleri og bønner.