Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig en grundig vejledning i, hvordan du etablerer din halmballehave og efterfølgende dyrker din køkkenhave i den.

Foto: Tracy WalshPlant køkkenhaven direkte i halmballen

Med en halmballe-køkkenhave kan du dyrke dine afgrøder og planter helt uden jord. Planterne vokser bogstaveligt talt nede i halmballen, så længe du sørger for vand, sollys og gødning. Nogle frø skal bruge spagnum for at komme i gang, men ellers er det udelukkende halmballerne, der udgør den fleksible køkkenhave, som kan placeres overalt – også ovenpå fliser eller sten.

Undgå ukrudt, og få naturlig kompost

Ved at bruge halmballer undgår du ukrudt imellem dine planter. Når halmen nedbrydes, giver det næring til planterne, og det der er tilbage af halmballen sidst på sæsonen, smider du i kompostbunken. Du kan plante alt fra rodfrugter til krydderurter og blomster i halmballerne. Bogen er hele vejen igennem fyldt med små, nyttige tips – fx til hvordan dine afskårne blomster holder meget længere i vasen.

6. maj 2014
Mere om Bøger

Grøn viden og nyt syrnet grønt

idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på syrnede chilier.

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har arbejdet i Snapsetinget på Christiansborg og været gastronomisk rådgiver for Claus Meyer. Her får du hans opskrifter på grillet fennikel med basilikum og chorizo og kylling med krydderurter.

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller køkkenhave. I denne bog bliver du grundigt guidet og får alle de gode råd til, hvordan du dyrker afgrøderne i krukker, små bede og ampler på altanen, i gårdhaven eller vindueskarmen.

Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra...

Nye opskrifter med sund, nordisk mad til hverdagen og weekenden

I bogen "Ny nordisk hverdagsmad - Spis efter årstiden" får du 60 nye opskrifter med ingredienser fra Nordens egen baghave. Trods titlen er...

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

"Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggelig eller personlig. Og det behøver ikke at koste alverden. Nogle gange skal der ikke mere til end at hænge det rette op på væggen eller skifte puderne i sofaen ud.

Opskrifter til alle årets dage med Claus Meyer

Almanakken giver en opskrift til hver dag i ugen - året rundt. Vi kickstarter året med en af opskrifterne fra bogen - vegetarcurry og naanbr...

Sund mad

Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det...

Moderne italiensk køkken

"Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste italienske restauranter "Locanda Locatelli".

Start året med sundt mad

Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.

Slankedessert fra Lena Hansson

Få Lene Hanssons opskrift på en slankedessert med lækkert "flødeskum".