Rabarbertrifli er en af de desserter, du kan finde i bogen.
Rabarbertrifli er en af de desserter, du kan finde i bogen.

Ny bagebog med Mette Blomsterbergs klassikere

Bøger

I Blomsterbergs nye bog er der fokus på de gode gamle klassikere, men i konditorens egen fortolkning. Med de mere end 100 opskrifter i bogen vil hun gerne holde fast i kagebagningens historie, og du får opskrifter på alt fra lagkager til grove knækbrød. Få opskriften på Sarah Bernhardt-kager her.

 

Opskrifter for begynderen og den øvede

Foto: Lars RanekBogen ”Blomsterbergs skønne klassikere” skulle gerne give både begynder-bageren og den mere øvede lyst til at gå i krig med mel, smør, æg osv. Opskrifterne spænder bredt, og bogen er delt op i afsnit som skønne brød, flødekager, tørkager, lagkager og tærter og desserter. De fleste opskrifter er nemme at gå til, mens andre som lagkager og wienerbrød er en udfordring for de øvede.

En hyldest til konditorfaget

Mette Blomsterberg vil gerne holde fast i de gamle konditortraditioner, hvoraf nogle ifølge hende er gået i glemmebogen men stadig fortjener opmærksomhed. Det vil hun gerne gøre sit til, at de får. Og hun vil gerne væk fra det industrialiserede billede af kager som citronmåne og roulade og have folk til at lave dem selv af gode råvarer.

Sarah Bernhardt-kager

Foto: Lars RanekTrøffelcreme
2 blade husblas
3 dl piskefløde
200 g mørk chokolade, 64%

Små makronbunde
40 g hasselnøddekerner
100 g sukker
25 g pasteuriseret æggehvide

Overtræk og drys
300-400 g mørk chokolade, 55-60%
ca. 30 g finthakkede, usaltede pistaciekerner

Trøffelcreme
Læg husblassen i blød i ? liter koldt vand i ? time. Opvarm fløden til 80 grader (anvend evt. et termometer) og tag den af varmen.

Hak chokoladen fint og kom den i en stor skål. Hæld halvdelen af den stadigt varme fløde over chokoladen. Rør roligt, til chokoladen er næsten smeltet. Tilføj den resterende varme fløde. Vrid husblassen for vand og kom den direkte i den varme chokoladefløde. Rør igen, til al husblassen er smeltet.

Kom den færdige trøffelcreme i en ren skål, læg husholdningsfilm direkte oven på cremen og stil den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne til næste dag.

Mette Blomsterberg
Blomsterbergs skønne klassikere
Politikens forlag
269 sider
Vejl. pris: 300,-

13. november 2013
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

Bøger I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

Bøger I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem uden gluten, mælk og sukker. I stedet bruger hun fx tørret frugt og kokos- og mandelmel. Der er opskrifter til alle fire årstider, og du kan afprøve to af dem her; karameltærte med banan og biscotti med mandler og citron.

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

Bøger En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

Bøger "SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæringens kunst? Så er der gode råd og tips at hente i to nye bøger i serien Grønne fingre.

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

Bøger At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Bøger Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra forretter til desserter og små retter til fester og højtider. Få opskriften på lemon meringue og spinatomelet her.

Nye opskrifter med sund, nordisk mad til hverdagen og weekenden

Bøger I bogen "Ny nordisk hverdagsmad - Spis efter årstiden" får du 60 nye opskrifter med ingredienser fra Nordens egen baghave. Trods titlen er...

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

Bøger "Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

Start året med sundt mad

Bøger Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.