Madpakke-bog giver dig inspiration til sund og lækker mad

Familiens madpakker kan være en udfordring, når det gælder ny inspiration og kreativitet. Madskribent Kirsten Skaarup har netop udgivet bogen ”Den lille grønne for madpakkespisere” med masser af lækre opskrifter og ideer til hverdagens madpakker. Få opskrifterne på Spidskål-broccolisalat med bønner og kerner ogsandwich med rødbede og gedeost.


Foto: Marianne SchultzSund og indbydende madpakke

Både børn og voksne sætter pris på en god og nærende frokost. Derfor har madskribent gennem mange år, Kirsten Skaarup, skrevet sin nye bog ”Den lille grønne for madpakkespisere”. Hun ved, hvor vigtigt det er at blive tanket op med ny energi midt på dagen, og at det samtidig betyder meget, at maden er frisk og indbydende.

Madpakker uden kød

Fælles for alle opskrifter i bogen er, at de er vegetariske. Det er de både af sundheds- og miljømæssige hensyn. Det er sundere at lave sit eget pålæg end at gribe det med fedt og tilsætningsstoffer i køledisken, og kødproduktion belaster miljøet. Men man kan sagtens få frikadeller med i madpakken alligevel – de er bare lavet af linser og grøntsager i stedet for kalv og svin.

Fra suppe til pizza

Vegetarfrikadeller er en af de ting, der er opskrifter på. Bogen spænder vidt, og du kan finde alt fra varmende supper til sprøde fuldkornspizzaer med fx svampefyld. Eller hvad med en knasende salat eller hjemmelavet smørepålæg. De klassiske håndmadder har selvfølgelig også fået deres plads.

Bag brødet selv, hvis du har tid

Hvis du oven i købet har tid og overskud til at bage brødet selv, er der også her flere gode opskrifter at hente, både på rugbrød og lidt lysere brød. Sidst men absolut ikke mindst er der en håndfuld opskrifter til den søde tand – på den sundest mulige måde, fx cupcakes med pære eller frugtsmoothies.

Den praktiske madpakke

Uanset hvad du fylder i børnenes eller din egen madpakke, er det allervigtigste, at maden er delikat og indbydende. Derfor går det ikke uden lidt tanke for, hvordan den bliver pakket. Her kommer forfatteren med en række gode tips. Der er også lidt råd at hente om at planlægge forud, så det ikke bliver for besværligt med den nye madpakkestil.

Kirsten Skaarup
Den lille grønne for madpakkespisere
168 sider
Forlaget Klematis
Vejl. pris: 249 kr.

Prøv spidskål-broccolisalat med bønner og kerner og sandwich med rødbede og gedeost på næste side.

#br

Spidskål-broccolisalat med bønner og kerner

Foto: Kirsten Skaarup300 g spidskål
250 g broccoli
100 g bælgede edamamebønner
50 g græskarkerner

Dressing:
5 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1⁄2-1 spsk sennep
1 spsk frisk timian

Riv spidskålen i små stykker. Del broccolien i små buketter. Skær stokken i terninger. Læg evt. broccolien i kogende vand 1⁄2 minut. Afdryp og afkøl den. Bland de to slags kål med bønner og græskarkerner.

Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber og sennep. Tag dressingen med i madpakken separat.

Sandwich med rødbede og gedeost

Foto: Kirsten Skaarup1 lille rødbede
1⁄2 sødt æble
2 skiver groft sandwichbrød
4-6 skiver blød gedeost i rulle
En god håndfuld brøndkarse

Kog rødbeden mør, 20-30 minutter. Afkøl og flå den. Skær rødbeden og æblet i skiver.
Smør brødskiverne med osten og læg rødbede og æble i lag på den ene skive. Fordel brøndkarse mellem lagene og drys med lidt salt og peber.
Læg den anden brødskive øverst og pres sandwichen lidt sammen.

Mest læste artikler