Sjov slik
Mange har selv prøvet at lave bolcher, men nu kan du også kaste dig ud i at lave marshmallows hjemme i dit eget køkken:
Orange marshmallows
170 g sukker
50 g vand
50 g glukose
50 g æggehvider
15 dråber orangeekstrakt
4 blade husblas
Kog sukker, vand og glukose op til 128 grader – du skal bruge et køkkentermometer.
Pisk æggehviderne stive sammen med orangeekstrakten. Udblød husblassen i koldt vand. Tag sukkerlagen af varmen, når den er 128 grader, og tilsæt den udblødte husblas. Pisk æggehvider og sukkerlage sammen, og bliv ved med at piske i massen, til den er afkølet.
Læg bagepapir på en bageplade, og drys med flormelis. Kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på bagepapir i baner på bagepladens længde.
Efter 2-3 timer er marshmallowsene faste.
Drys dem med en blanding af flormelis og kartoffelmel, inden du skærer eller klipper dem ud i passende stykker.
Fakta om bogen: “I køkkenet med brdr. Koch”, af Jesper og Michael Koch, Lindhardt og Ringhof, 208 sider, 249 kroner.