Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund - for hun kreerer nogle af de smukkeste kager. Hendes nye bog hedder "Kongerigets kager", og fra den bog får du her opskriften på florentinere.


Kongerigets kager

I efteråret kørte serien “Kongerigets kager” på DR med Mette Blomsterberg i spidsen.Hun besøgte kage-entusiaster i det ganske land, som delte deres yndlingsopskrifter med hende. Det er der nu kommet en bog ud af, som byder på et væld af lækre kager. Blandt andet florentineren, som er små runde kager fyldt med dejlige sager. Du får opskriften her.

Mette Blomsterbergs opskrift på Florentinere

Ca. 12 stk.

  • 150 g sukker
  • 45 g honning
  • 50 g fløde 13%
  • 250 g smør
  • 85 g syltet orangeskal i små tern
  • 50 g grofthakkede røde cocktailbær
  • 150 g mandelflager
  • 20 g grofthakkede usaltede pistaciekerner til pynt
  • ca. 12 små, flade aluminiumforme, ca. 7 cm i diameter og 1,5 cm høje og
  • lidt neutral olie til at smøre formene med.

Sådan gør du

Kom sukker, honning, fløde og smør i en gryde, og kog det under omrøring til en gylden, tyk karamel. Tag gryden af varmen, og tilsæt orangeskal, cocktailbær og mandelflager. Rør, til karamellen er ensartet. Smør formene med en anelse olie, og fordel den lune dej heri. Tryk dejen let flad.

Bag florentinerne ved 180 grader i 7 minutter. Drys nu de grofthakkede piataciekerner på, og bag florentinerne i yderligere nogle minutter, til overfladen er godt gylden over det hele. Afkøl florentinerne helt, og befri dem for formene.

Opbevar florentinerne i en lufttæt beholder med bagepapir imellem hver kage.                 

Kongerigets kagerKongerigets kager af Mette Blomsterberg fra Forlaget Lindhardt og Ringhof, 144 sider, pris 250 kroner.                

Mest læste artikler