En dekorativ og velsmagende bønnesalat fra bogen "Vegetarisk vellyst".
En dekorativ og velsmagende bønnesalat fra bogen "Vegetarisk vellyst". Foto: Vegetarisk vellyst - Politikens Forlag

Lækker vegetarmad

Bøger

Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.


Vegetarmad er ikke nødvendigvis kedeligt
Vegetarmad er blevet et hit i de seneste år - og det er ikke kun blandt vegetarer. Mange kødspisere supplerer gerne kosten med et grønt måltid indimellem. Konceptet i opskriftsbogen, "Vegetarisk vellyst", er, at vegetarisk mad ikke nødvendigvis er lig med kedelig afholdenhedsmad, men der imod fyldt af lækre råvarer, der sætter krydderi på hverdagens måltider.

Vegetariske variationer
Salater, wokmad og søde sager - bogen spænder over de fleste genrer. Der er eksempelvis gode råd til, hvordan du kan kombinere maden og ligeledes nemme opskrifter til den grønne madpakke. Her får du opskriften på en bønnesalat fra bogen, der tager udgangspunkt i mange forskellige typer bønner, hvilket gør tallerkenen ekstra festlig at se på.

Billes multibønnesalat
(4 personer)
400 g kogte bønner, flere slags og gerne i forskellige farver og størrelser (dåsebønner i saltlage kan også bruges)
250 g grønne bønner
2 peberfrugter, fx 1 rød og 1 gul
1 rødløg
1 bundt frisk basilikum, persille, estragon, oregano el. merian el. 2 håndfulde rucola
Salt og friskkværnet peber

Dressing
2 fed hvidløg
1 chili
2 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike, sherry eddike el. 3 spsk frisk citronsaft
Salt

Fremgangsmåde

Lav først dressingen: Hak hvidløgsfeddene fint. Skær chilien over på langs, fjern kerner og membraner og hak chilien fint. Pisk olie og eddike eller citronsaft sammen med hvidløg, chili og salt.

Vend de kogte bønner grundigt sammen med dressingen og lad dem trække smag, mens du gør grøntsagerne til salaten klar.

Nip stilken af de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er møre, men stadig sprøde. Lad dem køle af under koldt vand. Skær dem i stykker på 2-3 cm.

Fjern kernerne på peberfrugterne og skær dem i små terninger. Hak løget fint. Hak krydderurterne groft.

Bland rød peber, løg, de grønne bønner og krydderurter med de marinerede bønner og smag til med salt og peber og evt. ekstra eddike eller citronsaft.

Foto: Vegetarisk vellyst, Politikens ForlagTina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen: ”Vegetarisk vellyst”, 250 kr., 240 sider, Politikens Forlag.







21. april 2009

Redaktøren anbefaler

Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

Bøger I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

Bøger I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem uden gluten, mælk og sukker. I stedet bruger hun fx tørret frugt og kokos- og mandelmel. Der er opskrifter til alle fire årstider, og du kan afprøve to af dem her; karameltærte med banan og biscotti med mandler og citron.

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

Bøger En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

Bøger "SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæringens kunst? Så er der gode råd og tips at hente i to nye bøger i serien Grønne fingre.

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

Bøger At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Bøger Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra forretter til desserter og små retter til fester og højtider. Få opskriften på lemon meringue og spinatomelet her.

Nye opskrifter med sund, nordisk mad til hverdagen og weekenden

Bøger I bogen "Ny nordisk hverdagsmad - Spis efter årstiden" får du 60 nye opskrifter med ingredienser fra Nordens egen baghave. Trods titlen er...

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

Bøger "Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

Start året med sundt mad

Bøger Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.