De populære Wagamama retauranter uddeler et par af deres ”forretnings-hemmeligheder” i ny kogebog.
De populære Wagamama retauranter uddeler et par af deres ”forretnings-hemmeligheder” i ny kogebog. Foto: Wagamama - 120 japansk inspirerede nudelretter

Japansk fastfood

Bøger

Fastfood behøver ikke nødvendigvis være usundt - det billede har restaurant-kæden, Wagamama, lavet om på. Den japansk inspirerede fastfood-kæde laver god, sund og ikke mindst hurtig mad, og der skyder nye restauranter op rigtig mange steder i verden.


Kogebogen
I 2005 kom "Wagamama Kogebogen", som var en generel introduktion til Wagamama-konceptet med masser af forskellige opskrifter. Nu bliver det også muligt at eksperimentere med nudelretterne fra Wagamama-køkkenet. "Wagamama - 120 japansk inspirerede nudelretter" hedder kogebogen, hvor der er nudelretter i alskens varianter. Prøv eksempelvis opskriften på Nudelsalat med rejer og asparges, som du får her.


Nudelsalat med rejer og asparges (2 personer):
1 tsk rørsukker
2 tsk fiskesause (nam pla)
Saft af 1 lime
1 spsk vegetabilsk olie
12 kogte, pillede rejer
100 g glasnudler
6 asparges, skåret i 4 cm stykker
1/4 agurk, befriet for kerner og skåret julienne
6 radiser, skåret i tynde skiver
1 rød chili (eller efter behag), befriet for kerne og finthakket
2 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 lille bundt koriander, blade for sig, stilkene finthakket
2 tsk sesamfrø, letristet på en varm, tør pande

Bland sukker, fiskesauce, limesaft og vegetabilsk olie og vend rejerne i marinaden.
Kog nudlerne som anvist på emballagen, hæld vandet fra og skyl dem under rindende koldt vand.
Kog asparges i kogende saltet vand 3-5 minutter (afhængig af tykkelsen), til de er netop møre, hæld vandet fra og køl af under rindende koldt vand.
Bland asparges med agurk, radiser og nudler. Tilsæt chili, hvidløg, forårsløg og korianderstilke.
Bland rejeblandingen med nudlerne og vend det hele godt rundt. Servér med et generøst drys korianderblade og sesamfrø.

Det er bedst at koge rå rejser til en salat som denne. Læg dem i koldt, saltet vand, bring gryden i kog og lad dem sikre et par minutter. Hæld vandet fra og pil rejerne. På den måde forbliver rejekødet saftigt og lækkert.

Opskriften er fra bogen "Wagamama - 120 japansk inspirerede nudelretter" af Hugo Arnold – udgivet af Borgens Forlag. 192 sider.








29. maj 2008
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

Bøger I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

Bøger I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem uden gluten, mælk og sukker. I stedet bruger hun fx tørret frugt og kokos- og mandelmel. Der er opskrifter til alle fire årstider, og du kan afprøve to af dem her; karameltærte med banan og biscotti med mandler og citron.

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

Bøger En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

Bøger "SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæringens kunst? Så er der gode råd og tips at hente i to nye bøger i serien Grønne fingre.

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

Bøger At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Bøger Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra forretter til desserter og små retter til fester og højtider. Få opskriften på lemon meringue og spinatomelet her.

Nye opskrifter med sund, nordisk mad til hverdagen og weekenden

Bøger I bogen "Ny nordisk hverdagsmad - Spis efter årstiden" får du 60 nye opskrifter med ingredienser fra Nordens egen baghave. Trods titlen er...

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

Bøger "Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

Start året med sundt mad

Bøger Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.