Foto: Hjemme hos Jamie/Lindhardt og Ringhof

Hjemme hos Jamie Oliver

Bøger

Så inviterer Jamie Oliver os igen hjem i sit køkken, hvor han laver enkle og meget indbydende retter. Vi har alle været hjemme hos ham før, men nu er det i Jamies hjem med tilhørende have, og derfor får vi også nogle udvalgte havetips med på vejen.


De gode råvarer
Som mange andre unge, engagerede mediekokke har Jamie Oliver kastet sig ud i kampen for de gode råvarer. "Uden ordentlige råvarer, ingen ordentlig mad" er mantraet, men er råvarerne i orden, skal der heller ikke så meget til for at lave et måltid for guder.

Tag fx nedenstånde dessert, hvis hovedbestanddel er friske rabarber, der jo snart er til at finde i egen have, hvis man har dem. Det er da let og lækkert. Den usprøjtede appelsin skal du kigge i den økologiske afdeling for at finde, og de syltede ingefær kan findes på glas i et velassorteret supermarked. Og har du så rabarber i haven, så har du sikkert resten i køkkenskab og køleskab.

Smuldrekage med rabarber og ingefær
1 kg rabarber
Saft og revet skal af 1 usprøjtet appelsin
200 g brun farin
100 g hvedemel
100 g koldt smør
100 g havregryn
2 finthakkede, syltede ingefær

Skær rabarber i mindre stykker – ca. 5 cm og kom dem i en gryde sammen med appelsinsaft og -skal og halvdelen af farinen.

Bring det i kog, og lad det simre under låg i et par minutter. Tag låget af og lad det simre yderligere 5 minutter under jævnlig omrøring til rabarberne begynder at blive bløde. Fordel blandingen i et ovnfast fad.

Så blander du mel og smør sammen med fingrene, til det ligner krummer. Rør havregryn, resten af farinen og det hakkede ingefær i. Fordel smuldredejen over rabarberne og bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i 40-45 minutter, eller til rabarberne bobler lystigt, og låget er gyldensprødt. Velbekomme!

Jamie Oliver: Hjemme hos Jamie, 408 sider., 299 kr., Forlaget Lindhardt og Ringhof.
14. marts 2008
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

Bøger I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

Bøger I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem uden gluten, mælk og sukker. I stedet bruger hun fx tørret frugt og kokos- og mandelmel. Der er opskrifter til alle fire årstider, og du kan afprøve to af dem her; karameltærte med banan og biscotti med mandler og citron.

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

Bøger En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

Bøger "SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæringens kunst? Så er der gode råd og tips at hente i to nye bøger i serien Grønne fingre.

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

Bøger At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Bøger Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra forretter til desserter og små retter til fester og højtider. Få opskriften på lemon meringue og spinatomelet her.

Nye opskrifter med sund, nordisk mad til hverdagen og weekenden

Bøger I bogen "Ny nordisk hverdagsmad - Spis efter årstiden" får du 60 nye opskrifter med ingredienser fra Nordens egen baghave. Trods titlen er...

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

Bøger "Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

Start året med sundt mad

Bøger Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.