Der er noget for alle med hang til søde og farvestrålende sager i den nye bog.
Der er noget for alle med hang til søde og farvestrålende sager i den nye bog. Foto: Ulrika Pousette

Macarons, cupcakes og popcakes - den ultimative bog for kageelskere

Bøger

"Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager" er titlen på en ny bog af svenskeren Mia Öhrn. Og det er præcis, hvad du får i overflod. Søde kager i masser af former, farver og med fin pynt på toppen. Få opskriften på lilla solbærmacarons fra bogen.

Farvestrålende kager

Foto: Ulrika PousetteKendetegnende for kagerne i den nye bog er, at de stråler i et væld af farver. Med opskrifter på både de populære cupcakes og de måske knap så kendte, men lige så farvestrålende og pyntede macarons og popcakes, er her virkelig noget for dig, der er vild med søde kager og ikke mindst at pynte dem.

Lidt luksus i hverdagen

Kagerne vil i den grad pynte på ethvert fødselsdags- eller festdækket bord, men forfatterens tanke med kagerne er også at få lidt luksus ind i en travl og til tider triviel hverdag. At bage søde og fine kager er i følge Mia Öhrn en nem og forholdsvis billig måde at gøre livet lidt sjovere og mere glamourøst på.

Udførlige vejledninger til vellykkede kager

Macarons er små dobbeltlagte kager af mandelmel med forskelligt fyld i midten. Cupcakes er egentlig det samme som muffins, dog ofte lidt mere pyntede, og popcakes er kagedej sat på pinde og pyntet. Hvis du er ny udi denne kagekunst er der grundige vejledninger til, hvordan du laver kagerne og masser af gode ideer til pynten. Alene de mange farverige billeder kan gøre dig i godt humør. De yngste i familien vil helt sikkert også kunne finde noget, de har lyst til at lave - især de sjove popcakes som kan pyntes helt efter humør.

Mia Öhrn
Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager
Politikens Forlag
100 sider, vejl. pris 170 kr.

Få opskriften på fine, lilla solbærmacarons på næste side.



#br

Solbærmacarons - ca. 25 dobbelte kager

Solbærrene giver fyldet en fantastisk farve og en tiltrængt syrlighed. I dag sælges frosne solbær i velassorterede dagligvarebutikker året rundt.

Foto: Ulrika PousetteKager
170 g flormelis (knap 3 dl)
110 g sigtet mandelmel
90 g æggehvider (ca. 3 stk.)
2 spsk sukker
Et par dråber blå og rød frugtfarve

Solbærcreme
100 g friske eller frosne, optøede solbær
125 g hvid chokolade
2 tsk honning
2 spsk piskefløde

1. Kager:
Vej flormelis af. Bland det med mandelmelet og sigt det.

2. Pisk æggehviderne luftige i en ren og tør skål. Tilsæt sukkeret og bliv ved med at piske, til æggehviderne er blevet til fast skum.

3. Vend mandelmel- og flormelisblandingen i æggehviderne sammen med frugtfarven. Bland til dejen er glat, og kom den i en sprøjtepose.

4. Sprøjt ca. 50 kager, der er knap så store som femkroner, ud på to bageplader med bagepapir. Lad kagerne hvile på pladerne i mindst 45 minutter, så overfladen tørrer, og kagerne bliver pænere.

5. Sæt ovnen på 125 grader. Bag kagerne en bageplade ad gangen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Kagernes top skal stadig være helt lys. men bunden skal slippe bagepapiret, hvis du prøver at løfte dem. Lad kagerne køle af.

6. Solbærcreme
Blend solbærrene fint og passer massen gennem en sigte for at fjerne skind og kerner. Vej af, så der er 50 g.

7. Bræk chokoladen i mindre stykker.

8. Varm forsigtigt alle ingredienser til cremen i en lille gryde på komfuret. Rør jævnligt og tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og cremen ser fin og glat ud. Lad den køle af og stivne i køleskabet i omkring en time, til den er så tilpas tyk, at at man kan sprøjte den på kagerne.

9. Kom solbærcremen i en sprøjtepose og sprøjt den på bunden af halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne ovenpå. De kan opbevares i køleskab i op til en uge.

1. maj 2012
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

Bøger I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

Bøger I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem uden gluten, mælk og sukker. I stedet bruger hun fx tørret frugt og kokos- og mandelmel. Der er opskrifter til alle fire årstider, og du kan afprøve to af dem her; karameltærte med banan og biscotti med mandler og citron.

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

Bøger En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

Bøger "SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæringens kunst? Så er der gode råd og tips at hente i to nye bøger i serien Grønne fingre.

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

Bøger At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Bøger Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra forretter til desserter og små retter til fester og højtider. Få opskriften på lemon meringue og spinatomelet her.

Nye opskrifter med sund, nordisk mad til hverdagen og weekenden

Bøger I bogen "Ny nordisk hverdagsmad - Spis efter årstiden" får du 60 nye opskrifter med ingredienser fra Nordens egen baghave. Trods titlen er...

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

Bøger "Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

Start året med sundt mad

Bøger Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.