Rug er en alsidig kornart
Forfatterens formål med bogen er først og fremmest at få folks øjne op for, hvor alsidig en kornsort rug er. Den kan bruges til meget andet end det traditionelle rugbrød, og der findes et væld af forskellige sorter af rug. Mange kender nok bedst rug fra supermarkedets pakker med rugbrød, men hvis du gerne selv vil i gang med at bage, er der masser af inspiration at hente i bogen.
Bag med forskellige hævemidler
Bogen er meget enkelt delt op i afsnit med forskellige hævemidler, du kan bage rugen med. Fælles for hævemidlerne er, at de udvikler kuldioxid, forskellen er hvordan hævemidlerne bidrager til bagværkets smag og struktur. Hvert afsnit indledes med lidt fakta om de enkelte hævemidlers kendetegn.
Bliv klogere på rugens egenskaber
Opskrifter er ikke det eneste bogen giver dig. Der er også et temmelig fyldestgørende afsnit om rugens mange gode og sunde egenskaber – både som råvare, som afgrøde og næringsstof. Du kan bl.a. læse om, gluten- og stivelsesindholdet i rug og om kulhydrater, proteiner og vitaminer og mineraler i kornsorten.
Line Friis
Vi bager med rug
Forlaget Vingefang
48 sider
Vejl. pris: 100 kr.
Bogen kan købes i boghandlere og i forlagets netbutik
Opskrift på dansk honningkage
#br
Dansk honningkage
2 stk. (2 sandkageforme)
Honningkage holder sig lækker meget længe og kan sagtens bages hele året og spises med fx ost på!
375 g honning
375 g brunt farin
125 g smør
1 økologisk appelsin (skal)
250 ml kærnemælk
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
10 g natron
350 g hvedemel
400 g rugmel
Honning, sukker og smør lunes i en gryde. Afkøles. Appelsinskal, kærnemælk og krydderier blandes i.
Natron og de to meltyper blandes. Røres i honning-krydderi¬blandingen.
Smør 2 forme, og hæld dejen i. Bages ved 160° i 1,5 time.