Mange skader sker når bilen er hjemme i "sikkerhed".
Mange skader sker når bilen er hjemme i "sikkerhed". Foto: iStock

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal bruge for at "bule-sikre" din garage.

Af: Ditte Krogh Fischer, AutoOffer, 22. februar 2018

Har du en lille garage, en stor bil eller bare lidt svært ved at bedømme hvor langt du egentlig kan køre ind, før din bils snude rammer bagvæggen? Så kender du sikkert også til frygten for at komme til at ridse din bil, når du kører ind i garagen, men bare rolig, der er heldigvis en måde hvorpå du nemt og billigt kan ”bule-sikre” din garage.

Hæng en tennisbold ned fra loftet

Når du kører ind i din garage, kan det være meget svært at vurdere, hvor langt du egentlig kan køre frem, før din bils snude rammer bagvæggen. Det lyder måske lidt skørt men, hvis du vil undgå skrammer på din bils front, så er den bedste løsning faktisk at hænge en tennisbold ned fra loftet, så den rammer din forrude.

Det eneste du skal bruge er en tennisbold, et bor, en snor samt en krog.

5 trin: Sådan sikrer du din bils front med en tennisbold

  1. Tag et smalt bor og bor et hul hele vejen igennem din tennisbold
  2. Tag snoren, før den igennem bolden og bind en knude
  3. Kør din bil ind i din garage, og mål afstanden fra bagvæggen til din forrude
  4. Brug målingen til at vurdere hvor i loftet du skal skrue krogen i
  5. Bind nu snoren med tennisbolden fast i din krog og lad den hænge ned så den rammer din forude.

Næste gang du kører din bil ind i garagen, kører du bare frem indtil tennisbolden rammer din forrude og så ved du, at du holder lige der hvor du skal.

TIP: Hvis du synes det ser lidt fjollet ud konstant at have en tennisbold hængene ned fra loftet, så lad i stedet snoren løbe igennem krogen og hæft den fast på toppen af din garageport. Når din garageport er lukket, vil snoren med tennisbolden være trukket helt op til krogen i loftet, og når du åbner porten for at køre bilen ind, vil tennisbolden automatisk blive sænket ned.

Undgå buler på bilens døre – brug en skumstang

Det er desværre ikke kun din bils front, der risikere at få skrammer når du parkerer i din garage.

Dine bildøre er nemlig også i farezonen for at få ridser og buler, hvis du kommer til at holde lidt for tæt på garagens væg, men med en skumstang på væggen er dine bildøre ikke længere i farezonen.

Men hvad er en skumstang? Du kender garanteret de lange farverige skumstænger fra svømmehallerne, og det er lige præcis sådan en du skal bruge. Skumstænger kan købes i de fleste legetøjsbutikker, og ud over skumstangen skal du også bruge et bor og en hobbykniv.

3 trin: Sådan sikre du din bils døre med en skumstang

  1. Skær din skumstang over på midten, så du har to halve skumstænger
  2. Kør din bil ind i garagen og åbn dørene. Der hvor dine bildøre risikerer at ramme væggen, placerer du skumstangen
  3. Bor tre skruer ind i skumstangen så den sidder fast på væggen, men husk at skrue dem så langt ind, så metallet ikke titter frem.

Næste gang du kører ind i garagen, kan du bekymringsfrit åbne bildøren op uden at ridse din bils dør, ligegyldigt hvor tæt du holder på væggen.

TIP: Hvis du ikke har lyst til at bore tre huller i din garages væg for at sætte skumstangen fast, så kan du i stedet bruge dobbeltklistrende tape til at sætte den fast på væggen. 

 

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer - Danmarks største online forhandler af nye biler.

22. februar 2018 Ditte Krogh Fischer, AutoOffer
Mere om Bilen

Pas på! Denne vinterfejl kan koste dig kørekortet

De iskolde morgener er kommet og nattefrosten sætter sit præg på vores bilruder. Det kan hurtigt blive lidt af en tidsrøver på de travle morgener, når man igen skal skrabe ruderne fri. Dog kan det koste dig kørekortet, hvis du sløser med det.

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i...

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver rigtig forår.

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig...

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan have stor betydning for dig som almindelig bilejer. 

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din...

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at gøre vinterhalvåret lettere at komme igennem – både for dig og din bil. Derfor har vi lavet den ultimative guide med geniale bil-tricks til vinteren her.

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...