Husk at fjerne klatterne før skaden er sket!
Husk at fjerne klatterne før skaden er sket! Foto: istockphoto

Sådan skal du fjerne fuglelort fra din bil

Du skal fjerne fugleklatterne fra bilen med det samme – inden de forårsager ætsningsskader i lakken. Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvordan du fjerner dem. Se her, hvordan du bedst gør. 

Af: Amanda Vejle , 31. maj 2017

Æster fuglelort billakken?

Fugleklatter indeholder så meget syre, at klatterne så let som ingenting, kan forårsage ætsningsskader på bilens lak, hvis ikke klatterne bliver fjernet hurtigt. 

fuglelort

Pas på din bil i sommervarmen

Når solen skinner og bilens lak er opvarmet, er den mere modtagelig over for fugleklatterne end på en kølig dag. På en varm dag skal der ikke meget mere end 4-5 timer til, før fuglenes klatter kan gøre stor skade på billakken.

Derfor skal du være ekstra opmærksom på at få fjernet klatterne med det samme, du har muligheden for det, og ikke lade dem sidde i flere dage.

Et godt råd er generelt at sørge for at vaske bilen regelmæssigt. Når bilen er beskidt og snavset, binder klatterne sig bedre og er sværere at fjerne. 

Sådan kan du mindske risikoen for fugleklatter på bilen

Hvis du vil være helt sikker på, at fuglenes klatter ikke gør skade på din bil, er der kun meget få ting du kan gøre. Men du kan overveje at dække din bil med et overtræk, når den står parkeret. Alternativt kan du parkere den i en lukket garage.

bil med fugleklatter

Sådan fjerner du fugleklatterne uden at påføre skade på bilen

Du må aldrig angribe en tør fugleklat, eller begynde at fjerne klatten med en tør klud, da klattens konsistens fungerer som slibemiddel på bilens sarte lak, og derfor kan være skyld i ridser. 

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du griber lorten an. Som sagt må du aldrig gå i krig med en tør klud. Du skal altid bruge vand og sæbe. Brug en blød klud vredet op i varmt sæbevand og lad eventuelt kluden blive liggende på fugleklatten, til den er blevet blød og opløst.

fuglelort og fugleklatter på bilen

Kilde: dr.dk, fdm.dk 

31. maj 2017 Amanda Vejle
Mere om Bilen

Pas på! Denne vinterfejl kan koste dig kørekortet

De iskolde morgener er kommet og nattefrosten sætter sit præg på vores bilruder. Det kan hurtigt blive lidt af en tidsrøver på de travle morgener, når man igen skal skrabe ruderne fri. Dog kan det koste dig kørekortet, hvis du sløser med det.

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i...

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver rigtig forår.

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig...

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan have stor betydning for dig som almindelig bilejer. 

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din...

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal bruge for at "bule-sikre" din garage.

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at...

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.