Hvis dine lygter er beskidte eller matte, kan lyset ikke trænge ordentligt igennem.
Hvis dine lygter er beskidte eller matte, kan lyset ikke trænge ordentligt igennem. Foto: iStock

Sådan rengør du din bils forlygter med ét simpelt trick

Er din bils forlygter beskidte eller matte så er det på tide at få gjort noget ved det. Se hvordan du let får dine lygter til at skinne som nye igen, ved hjælp af én ting du helt sikkert allerede har derhjemme.  

Af: Ditte Krogh Fischer, AutoOffer , 16. februar 2018

Hvorfor skal jeg rengøre mine forlygter?

Det er egentlig meget enkelt. Hvis dine lygter er beskidte eller matte, kan lyset ikke trænge ordentligt igennem. Det kan hurtigt resultere i en farlig situation, da andre bilister får svære ved at se din bil, og du får svære ved at se forhindringer eller orientere dig ordentlig, når mørket faldet på.

For din egen sikkerhedsskyld råder vi dig derfor altid til at holde dine lygter pæne og rene. Hvis dine lygter bare er lidt beskidte, vil en våd klud fjerne skidtet med det sammen.

Er dine lygter derimod gullige, misfarvede eller matte, så har du fået det man kalder tågede forlygter, og det kræver lidt mere arbejde, men bare rolig, det bedste middel, der får lygterne til at skinne som nye igen, finder du på dit badeværelse.

Rengør din bils forlygter med tandpasta

Nej du læste ikke forkert, du kan rent faktisk bruge tandpasta til at rengøre dine forlygter, og det fungerer faktisk rigtig godt. De fleste helt almindelige tandpastaer indeholder nemlig en smule slibemiddel, som nemt og hurtigt fjerner dine lygters matte og misfarvede look.

Det eneste du skal bruge for at komme i gang er en tandbørste, varmt vand, en klud samt tandpasta, og det er selvfølgelig vigtigt, at din tandpasta har en smule slibemiddel i sig.

Tip: Hvis der ikke er slibemiddel i din tandpasta, så tilføj lidt bagepulver til tandpastaen inden du smører det på dine billygter. Det vil give samme flotte resultat. 

3 trin: Sådan rengører du forlygterne med tandpasta

  1. Smør tandpasta på dine tågede forlygter med tandbørsten
  2. Skrub lygterne med tandbørsten indtil de ser rene og klare ud
  3. Sprøjt varm vand på forlygterne og tør tandpastaen væk med en ren klud

Nu burde misfarvningerne være væk, og dine forlygter vil se flotte og klare ud igen.

VIGTIGT: Husk kun at anvende tandpastaen på billygterne og ikke på bilens lak. Lakken kan tage skade af den milde slibende effekt, tandpastaen har. Hvis du får tandpasta på billakken kan du fjerne det med en fugtig klud.

Tip: Hvis dine forlygter er meget misfarvede, kan du med fordel bruge en roterende polermaskine til at skrubbe dine forlygter med, så de får en dybere rens.

Hvis du vil være sikker på, at dine forlygter ikke bliver matte lige med det samme igen, så slut af med at give dem et lag bilvoks. Voksen ligger nemlig et beskyttende lag, som gør at dine forlygter vil være klare og flotte i længere tid.

Hvorfor bliver mine forlygter ikke rene?

Hvis du har givet dine forlygter en god skrubbetur og de stadig ikke er rene, så sidder årsagen til de tågede forlygter ikke udenpå, men derimod indvendigt. 

Hvis dine forlygter er tågede og matte, men føles helt glatte, så er der desværre ikke noget du selv kan gøre. Årsagen til de tågede forlygter vil sidde på indersiden af lygten, og i sådan en situation vil din eneste mulighed være at få dem udskiftet.

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer - Danmarks største online forhandler af nye biler. 

16. februar 2018 Ditte Krogh Fischer, AutoOffer
Mere om Bilen

Pas på! Denne vinterfejl kan koste dig kørekortet

De iskolde morgener er kommet og nattefrosten sætter sit præg på vores bilruder. Det kan hurtigt blive lidt af en tidsrøver på de travle morgener, når man igen skal skrabe ruderne fri. Dog kan det koste dig kørekortet, hvis du sløser med det.

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i...

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver rigtig forår.

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig...

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan have stor betydning for dig som almindelig bilejer. 

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din...

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal bruge for at "bule-sikre" din garage.

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at...

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.