Så langt kan lige netop din bil køre på en tom tank

Bilen

Når benzinmåleren går i rødt, kan der være mere end 100 kilometer tilbage at køre i. Så her, hvor meget din bil kan køre ekstra, når tanken viser tom.

Foto: iStock

Undgå at køre på tom tank

Benzinmåleren er en stor pessimist. Den kan begynde at lyse rødt på et tidspunkt, hvor du stadig kan nå fra København til Kalundborg.

Det er der gode grunde til: Motoren kan tage skade af at blive kørt ned til de sidste dråber i tanken; samtidig er der næppe nogen, der bryder sig om at sidde i en bil, der pludselig går i stå midt på motorvejen på grund af benzinmangel. 

Lad os først slå fast, at vi på ingen måde vil opfordre til at køre lange afstande med benzinmåleren i det røde felt. Samtidig er det dog et faktum, at ingen biler tager skade af, at man kører videre på reservetanken, efter at viseren på benzinmåleren har bevæget sig ind i det røde felt. Det afgørende er her, at det ikke bliver en hverdagsbegivenhed, og at der stadig er noget tilbage i tanken, når den tørstende bil når frem til en benzintank

100 kilometer ekstra på reservetanken

Kigger man lidt nærmere i bilernes instruktionsbøger og i bilproducenternes specifikationer, vil mange sikkert blive overrasket over bilernes ekstra formåen.

I nogle SUV'er med store tanke er det efter producentens egne oplysninger muligt at køre over 100 kilometer ekstra på en "tom tank". 

Denne viden bør dog ikke få nogen bilist til at fravige fra den sunde vane at tanke bilen på, når der er ca. en kvart tank tilbage.

 
Undgå at gå i stå midt på landevejen, fordi du overvurderede, hvor meget ekstra din bil kunne køre på tom tank.  

De mest populære bilers reservetank

Det amerikanske website, yourmechanic.com har lavet en grundig gennemgang af de 50 mest populære bilmodeller i USA i 2015. Mere end halvdelen af disse biler forhandles også i Danmark. Derfor vil vi gerne dele disse tal med danske bilister. Det har vi gjort i tabellen herunder. De amerikanske gallons og miles er naturligvis omregnet til liter og kilometer.

Hvis du ikke kan finde lige akkurat din bils kapacitet på listen, så kan du sikkert alligevel få nogle clues i tabellen, der kan pejle dig ind på den bonusvolumen, der er sandsynlig for den type bil, du har. Du kan alternativt også gå på opdagelse i instruktionsbogen til din bil. Her vil du højst sandsynlig kunne finde bilproducentens bud på, hvor meget din bil kan køre, efter at benzimåleren har hejst advarselsflaget.   

Tabel over ekstra liter og kilometer i 23 bilers tank

Mærke Model Benzin tilbage i tanken, når advarselslampen begynder at lyse på instrumentbrættet Så mange kilometer er der tilbage at køre i
 Ford  F-150  1/16 af tanken  56-128
 Toyota  Corolla  7,5 liter  98
 Honda  Accord  9,8 liter  112-149
 Honda  CR-V  8,7 liter  100-125
 Honda   Civic  7,2 liter  95-128
 Ford  Mondeo  1/16 af tanken  56-128
 Toyota  RAV4  9,1 liter  91-119
 Hyundai  Elantra  Ingen oplysninger  48
 Ford  Focus  1/16 af tanken  56-128
 Jeep  Cherokee   11,3 liter  106-149
 Jeep   Wrangler  10,6 liter  75-93
 Jeep  Grand  Cherokee   11,3 liter  106-149
 Subaru  Forester  9,8 liter  99-133
 Kia  Optima  Ingen oplysninger  48
 Subaru  Outback  9,8 liter  104-136
 Ford  Mustang  1/16 af tanken  56-128
 Ford   Edge  1/16 af tanken  56-128
 Toyota  Prius  6 liter  122-130
 Hyundai  Santa Fe   Ingen oplysninger  64
 Kia  Sorento  Ingen oplysninger  64
 Ford  Transit  1/16 af tanken  56-128
 Mazda  3  8,7 liter  111-151
 Mazda  CX-5   9,8 liter  107-146
2. januar 2017
Mere om Bilen

Din bils aircondition kan gør dig syg

Bilen Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynder at stige.

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Bilen Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Bilen Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig...

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Bilen Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt ingrediens som du helt sikkert har derhjemme.

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

Bilen En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

Bilen 1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Bilen Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med byggeriet.

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Bilen Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din...

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Bilen Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Bilen Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal bruge for at "bule-sikre" din garage.

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Bilen Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Bilen Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...

Tre ting du ALDRIG må gøre i en bil med automatgear

Bilen Vi har alle vores helt egen måde at køre bil på, men hvis du har en tendens til at gøre disse tre ting så skal du ændre dine vaner med det samme! 

Sådan kører du sikkert med din trailer

Bilen Haveaktivitet betyder masser af affald, der skal videre på genbrugspladsen. Bruger du en trailer, så tjek den op, før du kører af sted.

3 geniale bil-tricks, der effektivt løser dine frostproblemer

Bilen Frostgrader og bilproblemer går typisk hånd i hånd. Prøv derfor disse tre effektive tricks til bilen, der gør det nemmere for dig at komme...