Du må aldrig efterlade din hund i bilen på en varm dag
Du må aldrig efterlade din hund i bilen på en varm dag Foto: iStock

Pas på! Så hurtigt kan din hund ophede i bilen

Efterlader du din hund i bilen på en varm sommerdag, risikerer du, at den går i chok på grund af varmen. Temperaturen i bilen kan nemlig hurtigt nå op på 60 grader. 

Du må aldrig efterlade din hund i bilen på en varm dag

Sommeren er kommet, solen skinner og dig og din hund har lige været en tur i skoven. På vej hjem kører du over for at købe ind, og efterlader din hund på bagsædet - du er jo kun væk i kort tid, så det er vel ok... Eller er det?

Det kan siges kort og præcist - NEJ. Du må aldrig efterlade din hund i bilen på en varm sommerdag. På meget kort tid kan din bil nemlig bliver så varm, at det kan få fatale konsekvenser for din hund. 

Din hund kan overophede i bilen på bare 10 minutter

På en varm sommerdag tiltrækker din bils instrumentbræt, sæder og andre mørke dele solens stråler, hvilket får temperaturen inde i bilen til at stige. Holder din bil parkeret i solen på en varm sommerdag, ja så går der faktisk ikke mere end ti minutter før det bliver så varmt i bilen, at det kan være decideret livsfarligt for din hund at opholde sig i den.

Oversigt: Så varm bliver din bil når den står i solen

Nedenfor kan du se, hvor overraskende hurtigt temperaturen inde i din bil stiger, og hvad du risikerer at der sker med din hund.

Mange hunderacer har generelt ikke godt af ekstreme temperaturer  – lave såvel som høje temperaturer.

Hundens symptomer på overophedning

Hunde afleder ikke varme lige så effektivt som vi mennesker gør, og når graderne i bilen kommer over deres normale kropstemperatur på cirka 38 grader, begynder de så småt at overophede. Hvis din hund overopheder kan det i værste tilfælde resultere i nyresvigt, hjerteflimmer og krampeanfald hvilket alt sammen kan have fatale konsekvenser for den.

Det er derfor meget vigtigt, at du kender symptomerne på overophedning, så du kan nå at reagere i tide, hvis du ser en hund på bagsædet af en bil, på en varm sommerdag.

Husk at hunde kan blive syge og dårlige ligesom mennesker.

Du skal reagere hvis hunden:

  • Hyperventilerer og gisper efter luft
  • Har kastet op i bilen
  • Har tykt og slimet spyt
  • Er sløv og ikke til at komme i kontakt med

OBS: Ser du en fransk bulldog eller en mops i en varm bil så vær ekstra opmærksom. De har nemlig større risiko for overophedning på grund af deres korte snuder.

Sådan gør du, hvis hunden udviser symptomer

Hvis hunden på bagsædet udviser et eller flere af ovenstående symptomer, så skal du først og fremmest forsøge at finde ejeren af bilen og hvis det ikke er muligt så ring til politiet på 114.

Du må kun smadre bilens rude hvis hunden slet ikke er til at komme i kontakt med og det dermed er en livstruende situation. Når hunden er kommet ud af bilen så sørg for at få den hurtigt kølet ned ved hjælp af koldt vand. 

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer - Danmarks største online forhandler af nye biler.

15. maj 2018
Mere om Bilen

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i kørekortet her. 

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig her 3 tegn på, at dit bilbatteri er ved at sige stop!

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan...

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din bil, inden du ringer efter hjælp. 

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at gøre vinterhalvåret lettere at komme igennem – både for dig og din bil. Derfor har vi lavet den ultimative guide med geniale bil-tricks til vinteren her.

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...