Parkere din bil væk fra træer med store grene, der kan ridse din bil.
Parkere din bil væk fra træer med store grene, der kan ridse din bil. Foto: iStock

Pas på din bil: Sådan undgår du stormskader

Når vejret viser sig fra sin værste side og alt fra trampoliner til skraldespande flyver gennem luften, kan der nemt ske skader på din bil. Vi viser dig her, hvordan du skal forholde dig, hvis din bil får en stormskade. 

Pas på din bil i stormvejret

Der er god grund til at tage vejrudsigten alvorligt, når diverse meteorologer spår om stormvejr i dit område. Voldsomt stormvejr kan nemlig betyde skader på både hus og bil, som ikke alle forsikringer dækker.

Vi viser dig her, hvordan du skal forholde dig, hvis din bil får en stormskade. 

Dækker din bilforsikring stormskaden?

Hvis du får en skade på bilen på grund af flyvende genstande, væltede træer eller andet skal du melde det til dit forsikringsselskab. Her skal du dog være opmærksom på, at dit forsikringsselskab kun dækker stormskaden, hvis du har en kaskoforsikring. 

En ansvarsforsikring dækker nemlig kun, hvis du skader andre personer eller køretøjer, og dækker ikke skader som dit eget køretøj får. Hvis du får en stormskade, og kun har en ansvarsforsikring, skal du derfor selv betale for at få skaden lavet på et værksted. 

Få styr på din ukrudsbrænder – den er farlig.

Med kaskoforsikring er du fuldt dækket

Har du derimod en kaskoforsikring, er du fuldt dækket, da den dækker enhver form for skade, som påføres bilen. Du skal dog stadig selv betale selvrisikoen ved en stormskade, og for mange betyder det faktisk, at de ikke får nogle penge fra forsikringen da udbedring af skaden ikke overstiger selvrisikoen.

Tip: Hvis du har en meget høj selvrisiko bør du overveje at tilkøbe en friskadeforsikring. En friskadeforsikring er en tilvalgsdækning til din kaskoforsikring, hvor du bliver fritaget for at skulle betale selvrisikoen, hvis din bil bliver skadet f.eks. i forbindelse med en storm. 

Kan du gøre andre erstatningsansvarlig for din stormskade?

Hvis din bil i stormens hede er blevet ramt af tagsten eller andre nedfaldne bygningsdele, så kan ejeren af huset muligvis gøres til erstatningsansvarlig. Ifølge byggeloven er enhver grundejer nemlig forpligtet til at holde deres huse i forsvarlig stand og hvis du kan bevise at huset er dårligt vedligeholdt er husejeren erstatningsansvarlig for skaden på din bil.

Er huset derimod ikke misligholdt, og de nedfaldne tagsten eller bygningsdele simpelthen bare skyldes de usædvanlige vejrforhold, bliver din nabo fritage for ansvar, og så må du selv punge ud hvis du ikke har en kaskoforsikring, der dækker skaden.

Der sker mange skader på havetrampoliner.

Der er dog forholdsregler du selv kan tage, hvis du vil undgå skader på din bil i forbindelse med en storm, og det nemmeste du kan gøre er at parkere din bil forsvarligt.

Undgå skader: Sådan skal du parkere din bil

Sådan skal du parkere ved storm- og kraftigt blæsevejr

Hvis en storm melder sin ankomst er det ideelle sted at parkere sin bil selvfølgelig i en garage, hvor den er i ly for nedfaldne tagsten og væltede træer. Har du ikke mulighed for dette, så sørg for at parker et sted hvor din bil er sikret bedst muligt. Det gør du ved at:

  • Parkere din bil med stor afstand til bygninger og huse hvor tagsten kan falde ned.
  • Parkere din bil væk fra træer med store grene, der kan ridse din bil.
  • Fjerne eller sikre løse genstande som skraldespande, trampoliner og havemøbler så de ikke blæser ind i din bil.

Sådan skal du parkering ved skybrud

Hvis der varsles om skybrud skal dine alarmklokker altid ringe. Som bilejer har du nemlig pligt til at minimere risikoen for at få vandskader i bilen, hvis du ønsker at forsikringen skal dække eventuelle skader.

Med en faskine kan du selv minimere skaderne ved heftige regnskyl.

Det er derfor vigtigt at du sørger for at parkere din bil et sted hvor den er sikret bedst muligt mod oversvømmelse. Hvis du vil undgå skader ved et skybrud skal du derfor sørge for at:

  • Parkere din bil et højtliggende sted, hvor du ved at vandet ikke samler sig.
  • Parkere væk fra viadukter og kloaksystemer da disse typisk bliver oversvømmet først.

Få flere gode råd på AutoOffer - Danmarks største online forhandler af nye biler.  

14. august 2018
Mere om Bilen

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i kørekortet her. 

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig her 3 tegn på, at dit bilbatteri er ved at sige stop!

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan...

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din bil, inden du ringer efter hjælp. 

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at gøre vinterhalvåret lettere at komme igennem – både for dig og din bil. Derfor har vi lavet den ultimative guide med geniale bil-tricks til vinteren her.

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...