Ældre biler med en almindelig FM-radio vil snart ikke kunne modtage radiosignal.
Ældre biler med en almindelig FM-radio vil snart ikke kunne modtage radiosignal. Foto: iStock

Nyt udspil fra regeringen kan koste bilejerne dyrt

Senest i 2021 slukkes der for FM-radiosignalet, hvilket betyder, at to millioner bilejere skal have penge op af lommen, hvis de vil undgå radiostilhed. 

Radioændring i 2021

De fleste tænder automatisk radioen, når de kører bil, men fra 2021 kan der blive ufatteligt stille i de danske biler. Regeringen fremlagde torsdag den 5. april deres nye medieudspil, hvor det fremgår, at der senest i 2021 vil blive slukket for FM-signalet:

"For at fremskynde overgangen til digital radio, samt skabe større radioudbud og øget mangfoldighed lukkes FM-båndet senest i 2021”, står der i Regeringens pressemeddelelse.

Biler af ældre dato med en almindelig FM-radio vil dermed ikke længere kunne modtage radiosignal, hvilket kommer til at gå ud over rigtig mange bilejere.

2 millioner bilejere kastes ud i ufrivillig radiotavshed

Mange bilradioer i dag kan ikke modtage digital radio, og udspillet kommer ifølge FDM derfor til at påvirke 2 millioner bilejere, som vil blive tvunget til at skulle købe en digital radio til bilen, hvis de fortsat vil høre musik. 

For at kunne høre digital radio i bilen, skal radioen nemlig være udstyret med en DAB radio, og hvis din bil ikke allerede har sådan en kan det blive en dyr fornøjelse.

”Det vil i gennemsnit koste 5.000 kroner at skifte en ældre FM-radio ud med en DAB-radio i en bil” siger Torben Kudsk fra FDM, til DR nyhederne.

Regeringens udspil kan påvirke sikkerheden

Det er ikke kun danskernes mulighed for at høre musik, der sættes på spil hvis regeringens udspil bliver en realitet. Det kommer også til at gå ud over deres sikkerhed.

En bil uden DAB-radio vil nemlig heller ikke længere kunne høre trafikradio, hvor der bliver advaret omkring uheld og kødannelser på de danske veje, og det sætter, ifølge Peter Skaarup, som er gruppeformand for DF, bilejerne i en svær situation. 

”Det vil være en halsløs gerning at stille de danskere, der kun har FM-båndet, i sådan en situation… Der er jo også mange pensionister, der ikke er kommet med i den internetbaserede tidsalder, som vil blive stillet ringe. Det synes vi ikke, vi kan være bekendt.” Siger han til TV2 nyhederne.

I uge 15 indkaldes der til første forhandlingsmøde, og man forventer at have en færdig aftale klar inden sommer.

Læs flere nyheder omkring biler på AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler. 

6. april 2018
Mere om Bilen

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynder at stige.

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig...

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt ingrediens som du helt sikkert har derhjemme.

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med byggeriet.

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan...

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din...

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du parkerer din bil. 

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at...

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...

3 geniale bil-tricks, der effektivt løser dine frostproblemer

Frostgrader og bilproblemer går typisk hånd i hånd. Prøv derfor disse tre effektive tricks til bilen, der gør det nemmere for dig at komme...