Få glade børn på bagsædet.
Få glade børn på bagsædet. Foto: iStock

Kør-selv ferie: Sådan får du ro på bagsædet

Hvad er opskriften på glade, rolige børn på bagsædet? Det får du svaret på her...

Sådan får du ro på bagsædet

Vi nærmer os skolernes sommerferie med hastige skridt og for mange børnefamilier betyder det, at kør-selv ferien er lige rundt om hjørnet. Vi viser dig her, hvordan du holder de små på bagsædet glade hele turen, så du slipper for at høre sætningen: ”Er vi der ikke snart?”

1. Bagsædet skal være et sted man har lyst til at være

For de små kan køreturen hurtigt gå hen at blive rigtig lang, og det er derfor vigtigt, at du gør bagsædet så hyggeligt, at det er et sted de har lyst til at være i længere tid.

Det kan du gøre ved at medbringe tæpper, puder og børnenes favorit bamser som alt sammen bidrager til hyggen. Hvis du vil skabe en hulefornemmelse, som alle mindre børn elsker, så anskaf dig solskærme til vinduerne bag. På den måde bliver bagsædet mørkt og endnu mere hyggeligt og hvis du er heldig så er det så hyggeligt at de falder i søvn. Solskærmene er desuden også rigtig gode hvis børnene har tablets med, da de dermed kan bruges selv hvis solens stråler står direkte ind gennem ruden.

Få tips til at vælge det rette stegetermometer.

2. Medbring ting der stimulere børnenes øjne og øre 

Det er en utrolig tidsrøver, men det er lige præcis det du skal bruge for at få ro på bagsædet – nemlig en tablet.

Mange børnefamilier har introduceret ”tablet-tid” og sat grænser for hvor længe børnene må bruge deres tablets, men står den på kør selv-ferie, så ophører alle regler. En tablet kan nemlig give børnene mange timers underholdning og når dine børn er underholdt er de stille.Du skal bare lige huske at downloade diverse film og apps inden I kører hjemmefra og sørge for at Ipad’en er ladet helt op.

Køb evt. en biloplader, som kan sættes til bilens cigaretstik. Så er du i hvert fald sikker på at tablet’en aldrig løber tør for strøm – for gør den først det, så kan du være helt sikker på, at der udbryder tredje verdenskrig på bagsædet!

Og et lille tip: hvis du ikke vil høre på titelsangen til Frost eller Smølferne for hundred tyvende gang så husk at medbring høretelefoner til ungerne. 

3. Undgå ”Hangry” børn – husk snacks!

Har du hørt om udtrykket ”Hangry”? Det er en sammensætning af de engelske ord ”Hungry”, som betydet sulten, og ”Angry”, som betyder vred, og hvis du glemmer snacks til bilturen så er det lige præcis det du får. Et ”Hangry” barn.

Det er derfor vigtigt at husker at pakke forskellige snacks til turen som f.eks. gulerodsstænger, figenstænger, rosinpakker, en masse små juicebrikker og lidt til den søde tand. For at være sikker på at kunne variere snacksene kan du med fordel medbringe en minikøler, som kan sættes til bilens cigarettænder – altså når tabletten ikke er til opladning. Så er du sikker på, at børnenes snacks og drikkevare er kolde hele turen ned til Italien.

Få tips til at bage bedre brød - brug hævemidlerne korrekt.

4. Husk at dårlig stemning smitter 

Hvis du er i dårligt humør, træt af den lange tur og frustreret vil dette uden tvivl påvirke de små på bagsædet. Dårlig stemning smitter nemlig og børn har meget nemt ved at efterligne forældres følelser. Derfor er det vigtigt at du husker at tage ja-hatten på og være positiv hele vejen ned gennem Europa.

Og et lille tip: hvis I ikke allerede har en GPS så køb en. På en lang tur hvor man har kørt i 15 timer kan I nemlig hurtigt komme til at diskutere hvilken vej der er den hurtigste, hvornår i er der, og hvis skyld det var, at I missede afkørslen. Hvis I har en GPS slipper i for disse diskussioner, og skulle der går noget galt kan I altid give GPS’en skylden.

Få flere gode råd på AutoOffer - Danmarks største online forhandler af nye biler. 

29. juni 2018
Mere om Bilen

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i kørekortet her. 

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig her 3 tegn på, at dit bilbatteri er ved at sige stop!

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan...

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din bil, inden du ringer efter hjælp. 

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at gøre vinterhalvåret lettere at komme igennem – både for dig og din bil. Derfor har vi lavet den ultimative guide med geniale bil-tricks til vinteren her.

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...