Hvis du vil undgå en dårlig start på ferien, er det vigtigt, at du har styr på byens miljøkrav til din bil.
Hvis du vil undgå en dårlig start på ferien, er det vigtigt, at du har styr på byens miljøkrav til din bil. Foto: Getty Images

Her skal bilen registreres hvis du vil undgå bøder i efterårsferien

Hvis du skal på efterårsferie i denne europæiske by, så husk at registrer din bil online inden afgang. Glemmer du det, vanker der en bøde på mindst 150 Euro.

Miljøkrav til besøgendes biler i europæiske byer

Efterårsferien skal for mange kør-selv-entusiaster bruges på en smuttur til en af de Europæiske hovedstader, og hvis du vil undgå en dårlig start på ferien, er det vigtigt, at du har styr på byens miljøkrav til din bil.

Hamborg, Frankfurt, Rom og Paris har alle omfattende miljøkrav til de besøgenes biler, og nu melder den Belgiske hovedstad sig på banen med et endnu strammere miljøkrav.

Sådan bygger du selv en træterrasse.

Registrer bilen online inden du besøger Bruxelles

Dårlig luftkvalitet har fået Bruxelles til at oppe indsatsen mod NOx-forurening i byen, og som et led i den nye miljøindsats skal alle kørende gæster derfor registrere deres biler online, inden de kører ind i byen. Du kan registrere din bil gratis på www.lez.brussels/en.

Hvis du glemmer at registrere din bil online inden du besøger storbyen, vil din nummerplade blive blitzet, og du modtager efterfølgende en bøde på godt 150 euro, også selvom din bil lever op til miljøkravene. Lever din bil ikke op til miljøkravene så stiger bøden med cirka 200 euro.

Ikke alle biler kan blive registreret online

Den nye indsats er sat i værk for at mindske luftforureningen i den Belgiske hovedstad, og derfor er det også kun biler som overholder Bruxelles miljøkrav, som kan blive godkendt online og dermed få adgang til at køre i byen.

Om din bil overholder miljøkravet afhænger af dens Euronorm godkendelse, som fortæller hvor meget den forurener. I 2018 skal din dieselbil leve op til Euronorm 2 for at få adgang til storbyen, og det bliver derfor kun et problem at få din bil godkendt til den kommende efterårsferie, hvis du kører rundt i en gammel diesel-hakker fra 96.

Sådan får du grønt græs på plænen.

Kun de mest miljøvenlige biler får adgang til byen

Miljøkravene vil over de næste år løbende bliver strammet, så det i 2025 kun er de biler, som forurener mindst, der får adgang til byen. For dieselbiler betyder det, at de skal være Euronorm 6 godkendt, mens benzinbiler kan nøjes med at være Euronorm 3 godkendt.

Hvis du har tænkt dig udforske Le Sablon eller nyde en velbrygget øl på Moeder Lambic i efterårsferien, så husk at registrer din bil online, inden du kører hjemmefra. Opdager du, at din bil ikke lever op til miljøkravene, så kan du købe afgang til byen i otte dage om året for 35 euro pr. dag.

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer.

27. september 2018
Mere om Bilen

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i kørekortet her. 

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig her 3 tegn på, at dit bilbatteri er ved at sige stop!

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan...

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din bil, inden du ringer efter hjælp. 

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at gøre vinterhalvåret lettere at komme igennem – både for dig og din bil. Derfor har vi lavet den ultimative guide med geniale bil-tricks til vinteren her.

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...