Det er faktisk ikke via baldrede bilruder og brækjern, at de fleste biler stjæles i dag.
Det er faktisk ikke via baldrede bilruder og brækjern, at de fleste biler stjæles i dag. Foto: Istedgade

Her er biltyvenes top 10 over bilmærker i Danmark

Fra hvilket land, tror du, biltyvenes favoritbiler kommer? Og vidste du, at de fleste biler bliver stjålet med egen nøgle? Se den tankevækkende statistik for biltyverier her.

Af: Mikkel Hede, 22. februar 2017

Det er en tysker...

Hvor mange tænker på bilmærkets popularitet hos biltyvene, når de køber ny bil? Hvis du gerne vil slippe for den ubehagelige oplevelse pludselig at stå uden bil på grund af en langfingret biltyv, så er her et meget enkelt tip: hold dig langt væk fra tyske biler! 

På en sikker førsteplads over stjålne biler ligger det tyske bilmærke Volkswagen. I 2016 blev der i følge tal fra brancheforeningen Forsikring og Pension og Rigspolitiet meldt i alt 521 biler af mærket Volkswagen stjålet. Med langt færre biler, men stadig på en sikker andenplads, ligger det ligeledes tyske bilmærke Audi med i alt 281 biler. I det hele taget figurer der 5 tyske bilmærker på listen.

Her er den komplette liste, som Ekstra Bladet har sammestillet:

Top 10 over efterlyste biler i 2016

Bilmærke Antal efterlyste biler i Danmark i 2016
 Volkswagen  521
 Audi  281
 Peugeot  253
 Ford  201
 BMW   197
 Opel  161
 Mercedes-Benz   147
 Citroën  121
 Fiat  89

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årsager til overrepræsentation

Der er naturligvis nogle forklaringer på de tyske bilers overrepræsentationen i statistikken. Listen afspejler for eksempel, hvilke bilmærker, der er mest populære i Danmark, og tyske biler er nu engang populære her i landet.

Kaster man et blik på de mest handlede nye biler i Danmark, så er det alligevel påfaldende, at nogle af de meste handlede biler i Danmark er fraværende fra listen. Det gælder både Toyota, Skoda, Hyundai og Kia.

De fleste af de tyske biler ligger i den dyrere ende af prisskalaen, og det er noget af forklaringen. De giver af den grund et større afkast i hælerledet.

Alligevel holder biltyvene sig dog ifølge undersøgelsen - som rapporteret af Ekstra Bladet - sig fra luksusbiler. I 2016 blev der for eksempel kun meldt relativt få luksusbiler stjålet - 12 Porscher, 1 Lexus og 5 Jaguarer.

Læs også: Sådan finder du ud af, om din næste bil er børnesikker

Biler stjæles med egen nøgle

En anden interessant kendsgerning, som også fremgår af statistiken, er, at biltyvene faktisk hyppigst stjæler biler med køretøjets egen nøgle. Denne overraskende detalje fortæller chefkonsulent ved Forsikring og Pension, Tommy H. Hansen, om til Ekstra Bladet: 

- "De fleste biler stjæles med den rette nøgle. For eksempel ved, at tyven begår indbrud i en lejlighed, i et værksted eller lignende, og så får fat i nøglen til bilen på den måde. Ofte kan det også være, at tyven finder nøglen i en jakke i en sportshal eller lignende, og så går rundt på parkeringpladsen, indtil den rette bil 'bipper' og åbner," siger Tommy H. Hansen til Ekstra Bladet.

Kilde: eb.dk

22. februar 2017 Mikkel Hede
Mere om Bilen

Pas på! Denne vinterfejl kan koste dig kørekortet

De iskolde morgener er kommet og nattefrosten sætter sit præg på vores bilruder. Det kan hurtigt blive lidt af en tidsrøver på de travle morgener, når man igen skal skrabe ruderne fri. Dog kan det koste dig kørekortet, hvis du sløser med det.

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i...

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver rigtig forår.

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig...

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan have stor betydning for dig som almindelig bilejer. 

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din...

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal bruge for at "bule-sikre" din garage.

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at...

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.