Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Bilen

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt ingrediens som du helt sikkert har derhjemme.

Foto: Colourbox

Vejsalt er et nødvendigt onde når temperaturen nærmer sig frysepunktet, men det er bestemt ikke noget din bil er glad for – og især ikke dine bilmåtter! 

Dine støvler slæber nemlig vejsalt med ind i bilen, og efterlader store hvide plamager på din bils stofmåtter, som på sigt kan ødelægge måtternes fibre, men bare rolig - det bedste middel mod saltpletterne findes i dit skab.

Eddike fjerner pletterne med det samme

Det er et kendt vidundermiddel når det kommer til rengøring, og det er også det du skal bruge for at fjerne de grimme saltpletter fra dine måtter – nemlig hvid eddike.

Hvid eddike, også kaldet lagereddike, bruges oftest til at sylte f.eks. agurker, rødbeder eller asier. Men da det indeholder cirka 5% eddikesyre er det også et fantastisk middel til at opløse salt som har gnavet sig ned i dine måtter. Se hvordan du fjerner vejsalt pletter med hvid eddike nedenfor.

Men det er vigtigt at du bruger den klare hvide lagereddike, og ikke den brune, der indeholder sukker- og farvestoffer.

5 trin: Sådan fjerner du de irriterende hvide saltpletter med hvid eddike:

  1. Tag dine måtter ud af bilen og start med at støvsuge dem så du får fjernet det værste salt og skidt. Pas på med at presse støvsugermunden for hårdt ned i måtterne, da det kan ødelægge fibrene og presse saltet endnu dybere ned. 
  2. Tag en sprayflaske og fyld den med varmt vand og hvid eddike i blandingsforholdet 1:1.
  3. Spray væsken på måtternes saltpletter og lad det virke i et minut. Tag eventuelt en børste og børst stille området for at løsne saltet.
  4. Giv saltpletterne endnu et spray og pres så et tørt viskestykke ned på den våde plet så hårdt som du kan. Kan du stadig se pletterne? Så gentag dette trin, men husk at bruge et tørt viskestykke til at tørre med.
  5. Nu skal dine bilmåtter bare tørre, og det er vigtigt at du sørger for at de er helt tørre før du ligger dem ind i bilen igen. Du kan f.eks. lade dem hænge i garagen eller vaskerummet natten over så du er helt sikker på at de er tørre.   

Tip: I stedet for at støvsuge bundmåtterne kan du med stor effekt benytte en luftkompressor, så du i stedet blæser alt skidt, salt og støv ud af måtterne.

Har du ikke hvid eddike stående i skabet? Så skynd dig ned i supermarkedet og læg en flaske i kurven så du kan få bugt med saltpletterne.

Hvordan forebygger jeg saltpletter på mine bilmåtter?

Hvis du gerne vil undgå at der kommer hvide salt plamager på dine bilmåtter, skal du om vinteren sørge for at skifte dem ud med et sæt gummimåtter. Gummimåtter er nemlig speciallavet til at beskytte din bil mod mudder, slud og salt og så er de nemme at rengøre.  

Tip: Hvis du vælger at skifte dine stofmåtter ud med et sæt gummimåtter om vinteren, så vælg et sæt med høj kant. Den høje kant sikre at sjappet og saltet ikke løber ned under måtten og forårsager fugtskader på bilens bundtæppe. 

 

Find flere gode råd og bilguides på www.autooffer.dk - Danmarks største online forhandler af nye biler. 

9. februar 2018
Mere om Bilen

Din bils aircondition kan gør dig syg

Bilen Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynder at stige.

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Bilen Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Bilen Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

Bilen En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

Bilen 1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Bilen Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Bilen Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din bil, inden du ringer efter hjælp. 

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Bilen Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Bilen Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Bilen Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Bilen Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...

Tre ting du ALDRIG må gøre i en bil med automatgear

Bilen Vi har alle vores helt egen måde at køre bil på, men hvis du har en tendens til at gøre disse tre ting så skal du ændre dine vaner med det...

Sådan kører du sikkert med din trailer

Bilen Haveaktivitet betyder masser af affald, der skal videre på genbrugspladsen. Bruger du en trailer, så tjek den op, før du kører af sted.

Nyt udspil fra regeringen kan koste bilejerne dyrt

Bilen Senest i 2021 slukkes der for FM-radiosignalet, hvilket betyder, at to millioner bilejere skal have penge op af lommen, hvis de vil undgå...

3 geniale bil-tricks, der effektivt løser dine frostproblemer

Bilen Frostgrader og bilproblemer går typisk hånd i hånd. Prøv derfor disse tre effektive tricks til bilen, der gør det nemmere for dig at komme...