Derfor skal du pakke dine bilnøgler ind i sølvpapir

Bilen

Bilnøgler bliver stadig smartere, men det gør biltyvene også. Har du en smartkey eller keyless go, så har tyvene nu midler til at opsnappe din kode. Derfor er det godt, at der findes sølvpapir. 

Smartkey er smarte, men måske lidt for smarte.
Smartkey er smarte, men måske lidt for smarte. Foto: iStock

Knap så smart smartkey

Det er bekvemt at være bilejer i dag. Man behøver ikke længere at lede febrilsk efter sine nøgler i lommerne eller kæmpe med nøglen i bildøren. Med en smartkey - også kaldet Keyless Go - åbner døren sig automatisk, når du nærmer dig bilen. Og når du sidder på føresædet, er det bare at trykke på en knap - så er det derudaf!

Desværre har biltyvene fundet et trick til at opsnappe signalet fra din smartkey. I værste fald kan dette resultere i, at biltyvene kører afsted med din bil, uden at du kan dokumentere over for forsikringsselskabet eller politiet, at bilen er blevet stjålet.

Sådan stjæler biltyvene koden på din smartkey

Der er to forudsætninger for, at biltyvenes snedige plan skal lykkes.

  1. Bilens startsystem skal være nøglefrit. Bilen skal kunne startes kun ved tryk på en knap.
  2. Biltyvene skal samtidig være i besiddelse af to elektroniske enheder, der kan aflure koden, anbragt på to strategiske steder.

Hvis disse to forudsætninger er til stede, er dette tyvens fremgangsmåde: 

  1. Biltyven har anbragt enhed A i nærheden af din smartkey.
  2. Biltyven har anbragt enhed B i nærhden af din bil.
  3. Enhed A aflæser koden fra din smartkey og sender den videre til enhed B.
  4. Herpå låses bilen op.
  5. Biltyven sætter sig ind i bilen og trykker på startknappen. 
  6. Bilyven kører væk med din bil. 

Der er den lille hage ved dette bilkup, at bilen ikke kan starte igen, når motoren stopper. Desværre er de mest udspekulerede biltyve også i besiddelse udstyr, som de på kort tid kan programmere en ny nøgle med.  

 
En startknap af denne art er en forudsætning, hvis biltyven skal have held med sit forehavende.   

Stop biltyven med sølvpapir

Denne type låsesystem er ikke monteret på særligt mange biler. Det drejer sig måske højst om 5 procent. Det er dog desværre næsten alle high end-biler, som generelt er dem, som biltyvene med forkærlighed går efter. 

Det er her sølvpapiret kommer ind i billedet.

En af de mest simple måder at forpurre biltyvenes planer er nemlig at pakke din smartkey ind i søvlpapir. Metallet i sølvpapiret sørger for, at det kodede signal i smartkeyen ikke kan tappes af biltyvenes apparater.

Dette forudsætter dog, at sølvpapiret omkring nøglen er tætsluttende. Man skal også tage højde for, at signalet fra en smartkey indpakket i sølvpapir ikke kan transmitteres til din bil, når du har brug for det i lovligt ærindre.

Der findes også forskellige metalforede punge, som man kan opbevare sin nøgle i. Se et udvalg her og læs mere om fordele og ulemper ved denne type punge her

9. november 2016
Mere om Bilen

Din bils aircondition kan gør dig syg

Bilen Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynder at stige.

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Bilen Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Bilen Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig...

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Bilen Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt ingrediens som du helt sikkert har derhjemme.

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

Bilen En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

Bilen 1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Bilen Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med byggeriet.

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Bilen Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din...

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Bilen Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Bilen Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal bruge for at "bule-sikre" din garage.

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Bilen Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Bilen Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...

Tre ting du ALDRIG må gøre i en bil med automatgear

Bilen Vi har alle vores helt egen måde at køre bil på, men hvis du har en tendens til at gøre disse tre ting så skal du ændre dine vaner med det samme! 

Sådan kører du sikkert med din trailer

Bilen Haveaktivitet betyder masser af affald, der skal videre på genbrugspladsen. Bruger du en trailer, så tjek den op, før du kører af sted.

3 geniale bil-tricks, der effektivt løser dine frostproblemer

Bilen Frostgrader og bilproblemer går typisk hånd i hånd. Prøv derfor disse tre effektive tricks til bilen, der gør det nemmere for dig at komme...