3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med byggeriet.

Af: Ditte Krogh Fischer, AutoOffer, 1. februar 2018

1. Byg carport til din fremtidige bil

Når du skal bygge en ny carport, er størrelsen en af de første ting, du skal tænke på. Men hvordan afgør du, hvor stor din carport skal være? Mange bruger deres nuværende bil som målestok, og det er netop her de begår den første fejl.

Grunden til at man bygger en carport er først og fremmest for at beskytte bilen mod vind og vejr. Men mange bygger den også, så de i ro og mag kan stige ud af bilen, hjælpe børnene ud fra bagsædet og hente varerne i baggagerummet uden at skulle tænke på om det står ned i stænger.

Men hvad hvis du får en ny bil, som er større end din nuværende, eller i får flere biler og der derved ikke er plads i den eksisterende carport? Ja, så ryger det smarte ved at have en carport ret hurtigt, og netop derfor er det vigtigt, at du bygger din carport ud fra dine fremtidige bilbehov i stedet for dine nuværende.

Sådan undgår du at lave fejlen

Selvom du ikke ved hvad fremtiden bringer, har du sikkert allerede en god idé eller drøm om, hvad der kommer til at ske, og det er vigtigt, at du bygger din carport ud fra det. Det kunne for eksempel være: 

  • Kommer der familieforøgelse? - Så byg en carport med plads til en stationcar og evt. to biler
  • Håber du på en forfremmelse med egen firmabil? - Så byg en carport, der er lang nok til at en BMW eller Mercedes kan holde der, uden at bilens bagudhæng holder udenfor 
  • Får i måske brug for en ekstra bil? – Så byg en carport, der er bred nok til at have to biler holdende
  • Har du et godt øje til de nye flotte SUV’er? – Så byg en carport, der er høj nok til at en SUV kan køre ind

Tip: Husk, at det typisk er meget dyrere at udvide en eksisterende carport, end det er at bygge en større carport til at starte med. 

2. Gør din carport klar til en grønnere fremtid

En anden ting som er vigtigt at have med i sine overvejelser, når du bygger en ny carport, er om du kan se dig selv hoppe med på den grønne bølge eller ej.

El- og hybridbiler er inden for de seneste år blevet et kæmpe hit hos danskerne, og eksperter spår, at de store bilproducenter inden for de næste fem år vil skrue op for produktionen af elbiler, og ned for produktionen af diesel- og benzinbiler. Så når du bygger din carport, skal du huske at spørge dig selv om følgende: Skal min carport være klar til en grønnere fremtid?

Få installeret en oplader i din carport

Hvis du overvejer at hoppe med på elbil-bølgen, er det en god idé at lave plads i din carport til en ladeboks. Med en ladeboks i din carport vil du nemlig nemt kunne sætte elbilen til opladning, når du kommer hjem, og du slipper dermed for at skulle finde en ladestander ude i byen.

Tip: De største udbydere på markedet er i dag Clever og E.ON, og overvejer du en elbil i fremtiden så ring til dem inden du bygger din carport, så du ved at den overholder standardkravene for installation af en ladeboks.   

3. Tag højde for det danske vejr

Den sidste ting som mange husejere glemmer, når de bygger en carport, er tagrender. Det virker måske som en lille ting, men glemmer du at installere tagrender på din carport, kan det få store konsekvenser for din grund og dermed også fundamentet, som din bil skal holde på.

I Danmark regner det i gennemsnit 179 dage om året, og hvis din carport ikke har en tagrende til at lede vandet væk, vil det naturligvis løbe direkte ned på underlaget.

Derfor skal du lede vandet væk

Du tænker måske ikke over det, men én millimeter regn svarer til én liter vand pr. kvadratmeter. Hvis du har en carport på 40 kvadratmeter, og det regner fem millimeter, vil der løbe 200 liter vand ned på det omkringliggende underlag. De store mængder af vand kan ødelægge jorden og i værste tilfælde resultere i store fugtskader på carportens betonfundament, eller endnu værre dit hus hvis carporten står lige ved siden af.

Hvis du får installeret tagrender på din carport, kan du selv kontrollere hvor de 200 liter vand skal løbe hen og dermed sikre, at det underlag din bil står på ikke ødelægges. De koster ikke det store og vil spare dig for mange unødvendige hovedpiner.   

Tip: Husk at tagrenderne skal være på din egen side af skellet, da tagvandet ikke må løbe ind på din nabos grund. Køb evt. en opsamler til regnvandet hvis du ikke har en rist tæt på din carport.  

Find flere gode råd og bilguides hos AutoOffer - Danmarks største online forhandler af nye biler.

 

1. februar 2018 Ditte Krogh Fischer, AutoOffer
Mere om Bilen

Pas på! Denne vinterfejl kan koste dig kørekortet

De iskolde morgener er kommet og nattefrosten sætter sit præg på vores bilruder. Det kan hurtigt blive lidt af en tidsrøver på de travle morgener, når man igen skal skrabe ruderne fri. Dog kan det koste dig kørekortet, hvis du sløser med det.

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i...

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver rigtig forår.

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig...

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan...

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din bil, inden du ringer efter hjælp. 

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at gøre vinterhalvåret lettere at komme igennem – både for dig og din bil. Derfor har vi lavet den ultimative guide med geniale bil-tricks til vinteren her.

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...