Denne artikel er sponsoreret

7 ting, du selv kan ordne på din bil

Reparér tætningslisterne og fiks små ridser i lakken. Du kan sagtens spare både tid og penge hos en mekaniker ved at ordne de små skader på bilen selv. 

Mange af os bruger vores bil hver dag. Det kan derfor være både forstyrrende og ret tidskrævende at skulle have bilen på værksted i tide og utide. Heldigvis er der mange ting, du selv kan gøre for at vedligeholde og reparere småskader på bilen, så du sparer både tid og penge på værkstedet. Vi har samlet syv ting her, du selv kan lave hjemme i garagen. 

1. Reparér bilens tætningslisterne

I takt med at bilen bliver ældre, kan gummilisterne blive mere skrøbelige, og det går både ud over bilens klima og giver mere støj fra vejen. Nogle forsøger at lime det på igen – det vil dog ikke reparere listerne. Løsningen er i stedet ret simpel: Stræk listerne til den oprindelige størrelse. Find ud af, hvor listen er fastgjort til rammen. Skær listen i stykker og stræk den på plads igen. Tag et ekstra stykke tætningsliste (2 cm længere end hullet), klip det til og hamr det nye stykke liste i hullet. 

2. Oplad bilens batteri

Har radioen været tændt og drænet bilen for strøm? Du kan sagtens selv lade dit batteri op. Sørg for, at alt er slukket, eller batteriet er koblet fra. Følg anvisningerne på din lademodel nøje. Når batteriet er opladt, vil laderne vise det (Hvis det er en billig lademodel, er det ikke sikkert, at den slukker selv, så hold øje). Hvis batteriet igen er lavt efter 12 timer, er det højst sandsynligt batteriet, der skal udskiftes. 

3. Skift pærerne i bilen

På de fleste biler skal der i dag blot en fingerskrue og et håndtag til for at åbne op til pærerne på bilens forlygter. Når du har fundet pæren, så tag den med i butikken, så du er sikker på at få den rigtige udgave. Bremselys, baglys og baklys sidder ofte sammen i en lygtekasse. Tjek, om du kan skrue glasset af, eller skifte lygterne indefra bilen. Er du i tvivl om dine pæres placering, så tjek bilens instruktionsbog.

Reparer en ridse i bilen 

4. Fjern små ridser i lakken 

Det er altid irriterende med en ridse i lakken, specielt hvis den skyldige er smuttet uden at lægge en seddel. Er ridsen lille, kan du dog godt fikse den selv. Det kræver bare det rigtige udstyr, som et reparationskit. Vask bilen grundig og følg anvisningen på kittet. Efterpolér med voks eller lakforsegler på området, hvor ridsefjerneren er anvendt.  

5. Fiks et hul i udstødningen

Et hul i udstødningen er hverken godt for din økonomi eller miljøet. Det bruger nemlig mere brændstof og forurener mere. Du kan godt lappe udstødningen. Dog ikke for mange gange, da den så skal udskiftes. De mest almindelige lappemetoder er med reparationsbandage eller udstødningspasta. Bandagen er hurtigst at vikle om røret, mens pastaen er god til huller inde i røret. Dette anbefales dog ikke, hvis udstødningen er af ældre dato, da problemet hurtigt vil opstå igen.

6. Skift viskeblade

Dårlige vinduesviskere kan både ridse forruden og give dårligt syn. Det er heldigvis nemt at skifte viskerbladene, du skal blot være lidt forsigtig, da de kan knække. Sluk bilen, men tænd vinduesviskeren, Nu skulle vinduesviskerens arme gerne stritte ud i luften. Vip vinduesviskeren forsigtigt af, og sæt de nye på. Sluk vinduesviskeren, så armen hopper ned igen. Den beskrevne metode er undtaget visse bilmodeller - tjek din instruktionsbog for, hvordan du skifter vinduesviskere på din bil.

7. Reparér en bule i bilen

En lille bule i bilen kan irritere øjet, selvom bilen stadig fungerer fint. Har du fået en mindre bule, kan du prøve med svupper-metoden, hvor du bruger en toiletsvupper og presser den forsigtigt over bulen for derefter at hive. Det kræver ofte et par forsøg, inden det virker. Rengør svupperen og smør den med vaseline, inden du går i gang. Du kan også prøve hårtørremetoden, hvor du skiftevis bruger en varm tårtørrer og noget koldt. Metal udvides og trækker sig nemlig sammen ved større temperaturforskelle. Den fungerer dog kun til bløde buler. Er bulen stor, så kræver det nok, at du køber et reparationssæt eller tager forbi en mekaniker. 

Skal bilen på værksted?

Er dit batteri dødt, eller kræver bulen et større arbejde, så skal den på værksted. Autopartner er en landsdækkende sammenslutning af frie værksteder inden for autobranchen. Hos AutoPartner kan vores mekanikere servicere og reparere alle bilmærker. Se mere på autopartner.dk 

24. november 2019
Mere om Bilen

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i kørekortet her. 

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig her 3 tegn på, at dit bilbatteri er ved at sige stop!

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan...

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din bil, inden du ringer efter hjælp. 

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at gøre vinterhalvåret lettere at komme igennem – både for dig og din bil. Derfor har vi lavet den ultimative guide med geniale bil-tricks til vinteren her.

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...