Oplev større køreglæde.
Oplev større køreglæde. Foto: iStock, m.fl.

6 typer ekstraudstyr du bør unde dig selv

Skinnende fælge, køleskab, soltag og læderindtræk står ofte på ønskelisten over ekstraudstyr, når du handler bil. Men hvis du gerne vil højne din og familiens sikkerhed på landevejen, så bør de byttes ud med nogle helt andre produkter. 

Af: A. Aaen, 24. april 2018

Øg familiens sikkerhed på landevejen

Her får du 6 forslag til udstyr, du ikke bør undvære – og vi lover dig, at du vil opleve større køreglæde med et flueben ved dem alle.

1. Adaptiv fartpilot

Den holder øje med de andre biler på vejen og tilpasser din fart, så du altid holder den rette afstand til dine medbilister. Den adaptive fartpilot er ikke længere ekstravagant ekstraudstyr på de dyreste luksusmodeller med en stjerne eller fire ringe på kølerhjelmen.

Teknikken er blevet folkelig – i billigste udgave kan du få den til 5.000 kr. Det er mindre end et sæt 18-tommer fælge med discountdæk koster hos T. Hansen.

2. Lane-assistent

Funktionen kaldes også en vejbaneassistent. Produktet hjælper, hvis du er ved at overskride en kantlinje eller pludselig ændrer kurs i den valgte vognbane.

Lane-assistenten vil, enten ved blink eller rystelser/snurren i rat eller sæde, gøre dig opmærksom på ændringen. Og de mest avancerede aktiveres først, når kursen ændres, UDEN at du har blinket først. Assistenten kan blive din for ca. 5.000 kr.

3. Parkerings-assistent

Er du bybilist, så vil du sikkert juble over en funktion, der helt automatisk begynder at lede efter ledige P-pladser, når du kører i en bestemt lav hastighed.

Og selvfølgelig kan du få funktionen, der også parallelparkerer bilen – mes du drikker morgenkaffen færdig. En sådan funktion i din bil vil koste dig ca. 10.000 kr.

4. Adaptiv undervogn

Adaptiv undervogn tilpasser affjedringen efter kørestil, så du både kan nyde affjedringskomfort som i en luksuslimousine og køredynamik som i en sportslig bil. Det er, som du har to biler i en. Prisen afhænger af din drømmebils mærke. Vi har set en løsning til ca. 25.000 kr. 

5. Head Up Display

Det øger din sikkerhed, hvis du kan tjekke de informationer, du har brug for under kørslen uden at flytte opmærksomheden fra vejen. Det hjælper et Head Up Display dig med.

Der findes mange muligheder på markedet, og hvis du køber en udgave, som ikke "hører til" mærket, skal du sikre dig, at funktionen er lovlig. Til gengæld kan du få et godt Head Up Display for under en tudse.

6. Intelligente lygter

De fleste biler har godt kørelys, men tjek alligevel, hvad du egentlig KAN få, før du handler. Lygter, der automatisk blænder ned, når modkørende dukker op,  er næsten standard, men afhængig af bilens mærke kan du i dag få lygter, der registrerer fodgængere, så både de og fører advares. Du kan få adaptive lygter, der blinker, hvis du bremser hårdt eller lygter, der rammer relevante områder i en kurve.

Kilder: FDM, Autonutler.dk og Bilmagasinet

24. april 2018 A. Aaen
Mere om Bilen

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i kørekortet her. 

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig her 3 tegn på, at dit bilbatteri er ved at sige stop!

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan...

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din bil, inden du ringer efter hjælp. 

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at gøre vinterhalvåret lettere at komme igennem – både for dig og din bil. Derfor har vi lavet den ultimative guide med geniale bil-tricks til vinteren her.

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...