3 ting du skal tjekke på din bil før foråret
Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver rigtig forår.
Hvordan har dine vinduesviskere det?
Dine vinduesviskere har det sidste stykke tid kæmpet mod sne, is og kulde hvilket slider dem. Når foråret kommer er det ikke så meget sneen de er oppe imod, men derimod insekter, fedt og snavs fra vejen og det er derfor vigtigt, at du får tjekket deres stand, så du er sikker på at de virker optimalt.
Dine vinduesviskere er slidte hvis:
- Gummiet på vinduesviskerne er synligt ødelagt
- De efterlader striber på ruden ved brug
- De begynder at hoppe på ruden ved brug
Hvis dine vinduesviskere godt kunne trænge til en udskiftning, er det heldigvis noget du selv kan gøre, og det kommer ikke til at koste dig en formue.
Tip: For at sikre at dine vinduesviskere fjerner alt skidtet og insekterne så hjælp dem lidt på vej ved at skifte dit frostsikrede sprinklervæske ud med en sommer-sprinklervæske, som er specielt udviklet til netop det.
Har vinteren været hård mod bilen?
Næste gang du kører bilen i vaskehallen, så tjek efterfølgende om din bil har pådraget sig nogle skader i vinterens løb. Vinterens snavs og salt fra vejen, kan nemlig have skjult små stenslag eller måske endda begyndende rust.
Har du fået et stenslag eller ridse
Hvis din bil har pådraget sig et stenslag, eller fået en mindre ridse, så er det vigtigt, at du får gjort noget ved det, da du ellers risikere, at det udvikler sig til rust. Mange prøver sig frem med en farvet lakstift, men det er vigtigt, at du går forsigtigt til værks. Hvis du er for ivrig med stiften kan farven fra stiften nemlig lægge sig oven på den originale laks farve, hvilket giver et knap så pænt resultat. Hvis du ikke er gør-det-selv typen, så smut en tur ned på dit nærmeste værksted.
Har din bil begyndende rust
Hvis du efter bilvasken kan se små rustpletter, så er det vigtigt, at du i første omgang tjekker om der er tale om flyverust eller rigtige rustpletter – der er nemlig forskel på hvordan det skal håndteres.
Flyverust er små metal ujævnheder, som sidder i lakkens øverste lag, og det ”gode” ved flyverust er, at du nemt selv kan fjerne det med en claybar. En claybar er et stykke ler, som i alt sin simpelhed samler metal-ujævnhederne op, når man bevæger den hen over lakken. Det fjerner flyverusten nemt og hurtigt, og du kan købe den i din nærmeste bilplejebutik. Det er vigtigt, at du får fjernet flyverusten inden det udvikler sig til rigtig rust.
Hvis du inden vinteren havde en lille skade på bilen, kan kombinationen af sne og vejsalt have forværret denne skade, så det har udviklet sig til rust. Rustskader er bestemt ikke noget at spøge med, da det efterhånden vil gøre bilens metal så skrøbeligt, at det kan løsne sig og falde af. Hvis du opdager større rustpletter på din bil, er det derfor vigtigt at køre bilen på værksted.
Tip: Hvis du skal have ny bil anbefaler vi altid, at du få den rustbehandlet inden levering. Den behandling bilen har fået fra fabrikken, er nemlig ikke tilstrækkelig når det kommer til det danske vejr.
Hvordan mon dine sommerdæk har det?
Da du pakkede dine sommerdæk væk, er det ikke sikkert, at du fik tjekket dem efter i sømmene, men det skal du gøre nu. Det er vigtigt at dækkene har den rigtige mønsterdybde, og at der ikke er rust på fælgene.
Tjek dækkenes stand og mønster
Hvis dine sommerdæk efterhånden er ved at være nogle år gamle, så skal du starte med at tjekke at gummiet er intakt, og at dit dækmønster er godt nok. Dit dækmønster skal ifølge loven være 1,6 mm, men for din egen sikkerheds skyld er det bedst at holde sig over 3 mm.
Tjek for rust
Er der rust på fælgene eller det vigtigt, at du får det fjernet så det ikke graver sig gennem fælgen. Du kan nemt selv fjerne rusten med en stålbørste eller en hjulbørste, og mens du er i gang så tjek også lige, om der er rust på hjulnavet hvor dækkene sættes på. Er der det? Så giv også dem en tur med børsten.
Tip: Når du har tjekket dækkene så husk også lige at måle dæktrykket. Et sommerdæk med det forkerte dæktryk forværrer nemlig dit brændstofforbrug og resulterer i hurtigere slid og dårligere vejgreb.
Hvis dine sommerdæk er for medtagede til at kunne klare en sæson mere, så er der desværre ikke andet at gøre end at tage spenderbukserne på og købe nogle nye.
Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler.
Pas på! Denne vinterfejl kan koste dig kørekortet
De iskolde morgener er kommet og nattefrosten sætter sit præg på vores bilruder. Det kan hurtigt blive lidt af en tidsrøver på de travle morgener, når man igen skal skrabe ruderne fri. Dog kan det koste dig kørekortet, hvis du sløser med det.
Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!
Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i...
Din bils aircondition kan gør dig syg
Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...
3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri
Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig her 3 tegn på, at dit bilbatteri er ved at sige stop!
Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil
Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...
Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer
En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.
FDM bekymrede over ny parkeringsregel
1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.
3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil
Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...
Nye bøder kan ramme bilejere
Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan...
Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil
Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din bil, inden du ringer efter hjælp.
Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen
Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...
Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil
Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...
Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost
Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at gøre vinterhalvåret lettere at komme igennem – både for dig og din bil. Derfor har vi lavet den ultimative guide med geniale bil-tricks til vinteren her.
Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb
Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.
Sådan gør du bilen vinterklar
Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...