Mange bruger varmt vand til at smelte is på forruden, men pas på med at gøre det! Vi råder dig til at bruge en isskraber i stedet.
Mange bruger varmt vand til at smelte is på forruden, men pas på med at gøre det! Vi råder dig til at bruge en isskraber i stedet. Foto: iStock

3 geniale bil-tricks, der effektivt løser dine frostproblemer

Frostgrader og bilproblemer går typisk hånd i hånd. Prøv derfor disse tre effektive tricks til bilen, der gør det nemmere for dig at komme igennem den kolde tid. 

Af: Ditte Krogh Fischer, AutoOffer, 2. marts 2018

1. Sådan slipper du for at skrabe is af ruderne

Der er ikke noget værre end at komme ud til en bil, hvor ruden er dækket af is – specielt hvis du har travlt! Spar dig selv for unødvendigt morgenstress og lav en blanding bestående af ¾ eddike og ¼ vand, som du sprayer på ruden om aftenen. Næste morgen vil du komme ud til en fuldstændig frostfri rude. 

Mange bruger varmt vand til at smelte is på forruden, men pas på med at gøre det! Den store temperaturforskel på ruden og vandet kan nemlig få din rude til at revne, hvilket bare tilføjer endnu mere stress til din morgen. Hvis du glemmer at spraye eddikeblandingen på om aftenen, råder vi dig til at bruge en isskraber i stedet.

Tip: Hvis du ejer en nyere Skoda så prøv at kigge i dit tankdæksel. En Skoda er nemlig fyldt med praktiske løsninger, hvilket blandt andet inkluderer en isskraber i tankdækslet.

2. Træt af ikke at kunne se ud af dine ruder?

Kolde morgener resulterer typisk i duggede ruder, og hvis du ikke kan se ud af forruden, kan du hurtigt havne i en farlig situation. Mange ruller vinduerne ned for at slippe af med duggen, men hvorfor sidde i kulden hvis du i stedet bare kan have en sok med friskmalet kaffe. 

Friskmalet kaffe absorbere nemlig fugt fra luften, og vil i løbet at natten suge alt den fugt, som dannes inde i bilen, til sig. Hvis du er træt af at have duggede ruder så fyld en sok med malet kaffe og placer den i din bil. Så vil din bil være dugfri næste morgen.

Tip: Hvis du ikke er den store kaffedrikker og derfor heller ikke er særlig vild med lugten af kaffe, så kan du i stedet bruge kattegrus. Posen med det ekstra kattegrus kan du med fordel smide i bagagerummet, hvilket vil give bilens bagende ekstra tyngde og sikre en mere stabil kørsel på glatte veje.

3. Du må ikke glemme dine vinduesviskere!

Vejene er fyldt med sne, snavs og salt og det er derfor meget vigtigt at dine vinduesviskere virker optimalt. Minusgrader og sne kan dog hurtigt gøre dine viskere ukampdygtige, da du risikerer, at de fryser fast til forruden og dermed ikke kan bruges. Heldigvis kan du nemt gøre noget for at forebygge problemet, men det kræver lige en tur ind i klædeskabet.

Når du parkerer din bil, så løfter du dine vinduesviskere, og for at være helt sikker på, at dine viskere virker optimalt næste morgen så giv dem et par uldsokker på. Så holder gummiet sig varmt, og næste morgen vil viskerne være klar til at tage kampen op mod sne og snavs.

Når du har taget uldsokkerne af vinduesviskerne så læg dem i bagagerummet. Hvis du er så uheldig at bilen sidder fast, og du har brug for at skubbe den fri, så tager du bare uldsokkerne UD OVER dine sko. Uldsokkerne gør nemlig, at du står meget bedre fast i sneen, og du har dermed meget nemmere ved at skubbe bilen fri. 

Tip: Hvis du har brug for en her og nu løsning på frosne vinduesviskere, så tag en klud med alkohol og stryg dem over dine vinduesviskere. Så er dine vinduesviskere frostfrie på få sekunder.

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler.

2. marts 2018 Ditte Krogh Fischer, AutoOffer
Mere om Bilen

Pas på! Fra i dag kan du få klip i kørekortet for dette!

Fra den 10 september 2019 bliver straffen for at bruge mobil og gps ulovligt i bilen skærpet. Se, hvad du skal gøre for at undgå klip i kørekortet her. 

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynde...

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig her 3 tegn på, at dit bilbatteri er ved at sige stop!

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt...

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Nye bøder kan ramme bilejere

Klip i kørekortet og dyre dagsbøder... Fra 2019 træder flere nye love og regler for bilister i kraft - og der er især to nye love, der kan...

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din bil, inden du ringer efter hjælp. 

Politiet advarer: Din bil kan selvantænde i varmen

Den lange periode med tørke gør, at der er høj risiko for brand i det danske land. Det betyder også, at politiet nu advarer mod hvor du...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...

Geniale tricks: Sådan får du bilen sikkert gennem sne og frost

Is på ruderne, frosne døre og en bil der ikke vil starte… Frostvejr og bilproblemer følges ofte ad, men der er heldigvis mange måder at gøre vinterhalvåret lettere at komme igennem – både for dig og din bil. Derfor har vi lavet den ultimative guide med geniale bil-tricks til vinteren her.

Sådan forbereder du dig på dit næste bilkøb

Gør du dig umage, FØR du går ud og forelsker dig i en bil, bliver resten af processen billigere og bilglæden større.

Sådan gør du bilen vinterklar

Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklerv...