8 ting, der rent faktisk hjælper mod forkølelse og influenza

Øvrigt

Lommetørklæderne er fremme og kaffen brygger konstant. Influenzaen er over os og intet er værre end blokerede luftveje. Her får du 8 ting, som gør det lidt nemmere at komme igennem sygdom.

Foto: iStock

1. Drik te

Varme drikke så som te, er et vidundermiddel når du er syg. Mange elsker at putte en skive citron og et skvæt honning i den varme te, for at få en frisk og smørende fornemmelse. Men du skal faktisk prøve at gå efter en te, som er plante-baseret og uden koffein. Koffeinen har nemlig en dehydrerende effekt på kroppen, og det gør ikke noget bedre for forkølelsen.

Du skal dog ikke være bange for, at én kop te indeholdende koffein vil dehydrere dig. Der skal rigtig mange kopper til. 

Det samme gælder for kaffe. Du må gerne drikke en kop eller to, men resten af dagen skal du tænke over at drikke ting, som ikke er dehydrerende for din krop.

2. Meld dig syg på arbejdet

Du bliver ikke rask af at gå på arbejde og traske dig langsomt gennem dagen. Nej, du har brug for hvile, og en arbejdsdag med stress og mange indtryk, gør dig bare endnu mere syg. Derudover risikerer du at smitte dine kollegaer.

3. Skyl munden med varmt saltvand

Hvis din næse løber og er helt stoppet til, samtidig med du har en øm hals, er det næsten ulideligt at være vågen. Der findes dog en måde, som kan afhjælpe problemet og måske løsne op for det hele. Gurgl med varmt salt vand i et par sekunder og mærk forskellen.

4. Undlad alkoholen

Når du er syg, skal du helst undgå at drikke alkohol. Alkohol vil, ligesom te og kaffe, dehydrere dig, og gøre sygdommen værre. 

5. Spis mad

Hvis din mave knurrer og du føler trangen til at spise – så spis! Det vil dog være bedst, hvis du dropper chokoladekagen og hellere kaster dig over sundere alternativer, da de sandsynligvis indeholder flere og bedre vitaminer, der er gode for din krop.

6. Få frisk luft

Dette råd er nok et af de, som de fleste kender til. At få frisk luft imens du er syg, gør underværker for helbredet. Gå en lille tur og kom væk fra det sygdomsprægede rum, som du har ligget i hele dagen. Den friske luft vil hjælpe med at opløse dine slim-membraner og du vil få det meget bedre.

7. Træn hvis du kan

Hvis du træner regelmæssigt og pludseligt stopper i en periode, fordi du er blevet forkølet eller ramt af influenza, så kan det faktisk gøre dig mere syg. Det kan godt være, at du ikke har trangen og lysten til at træne, men det skader ikke dit immunsystem at holde dine træningsrutiner oppe. Overvej dog at træne let og kun den halve tid.

8. Damp er godt

Damp løsner op for bihulerne og hjælper din krop med at hydrere. Derfor kan du med fordel tage et langt varmt bad, eller fylde en skål med kogende vand, sætte dit hoved ind over og dæk det til med en håndklæde. Put gerne et par dråber af eukalyptusolie i vandet, da det bidrager til at løsne op for dine luftveje.

Kilde: Mensfitness

9. februar 2017
Mere om Øvrigt

Pas på! Disse farlige bolde er solgt i danske butikker

Øvrigt Har ud købt en plastikbold til haven eller stranden bør du læse med her. En test af plastikbolde foretaget af Forbrugerrådet Tænk Kemi viste af 6 ud af 34 testede bolde indeholdt hormonforstyrrende kemi. Se her hvor de giftige bolde er solgt.

Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Øvrigt Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne...

Kræmmermarkeder i Danmark – se den helt store guide

Øvrigt Er du på udkig efter skjulte skatte, og elsker du at gøre et godt kup? Så er idényts store guide til Danmarks hyggeligste og bedste kræmmerm...

Se dit hjem fra en helt ny vinkel med nye skråfotos

Øvrigt Nu kan du se dit hjem fra en helt ny vinkel! I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nemlig 1,3 millioner skråfotos over hele Danmark frit tilgængelige for alle.

Er det farligt at bade lige efter jeg har spist?

Øvrigt Du skal vente en halv time med at bade efter du har spist. Den myte har de fleste af os fået at vide som barn, og siger det videre til...

Tørken ødelægger badevandet

Øvrigt Selvom vi nyder fantastisk sommervejr, så har det flere steder i landet kedelige konsekvenser for badevandet. Det er derfor ikke sikkert,...

Video: Kend forskel på dine nøgler med dette geniale trick

Øvrigt Er du træt af ikke at kunne kende forskel på dine nøgler? Vi har et simpelt – men genialt – tip, du ikke vil gå glip af!

Sådan får du dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent

Øvrigt Arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring af køkken og badeværelse, støvsugning, madlavning og så videre. Det kan være svært at nå det hele og...

4 grunde til at du ALDRIG bør springe morgenmaden over

Øvrigt Hvis du har tendens til at springe morgenmaden over, kan det være en god ide at læse med. Undersøgelser viser nemlig, at det kan være direkt...

5 sundhedsmæssige fordele ved at tage kolde bade

Øvrigt Bliv fascineret over disse 5 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved at udsætte din krop for iskoldt vand!

Simpelt trick kan hjælpe dig med at falde i søvn

Øvrigt Det kan være rigtig frustrerende at ligge lysvågen en sen aften – især hvis du skal tidligt op næste morgen. Men heldigvis er hjælpen nær!...

Sådan undgår du at blive ramt af influenza

Øvrigt Dit immunforsvar er din krops bedste og eneste værn mod bakterier og vira. idényt har derfor samlet 6 gode tips til, hvordan du giver dit...

Disse 7 ting vidste du ikke, du kunne bruge kartofler til

Øvrigt Kartofler er en populær og billige spise, som de fleste af os altid har i køleskabet. Derudover er de super brugbare - også til flere ting end du nok lige vidste. 

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan får du mere tid i hverdagen

Øvrigt Føler du, at hverdagen er et langt maratonløb? Se, hvordan du bruger mindre tid på huset og får mere tid til alt det sjove.

Derfor bør du ALDRIG spise på helt tom mave

Øvrigt Forsøger du at leve sundt? Eller forsøger du måske endda at tabe dig? Så bør du virkelig undgå at spise på helt tom mave. Læs med og find...