7 madvarer, der hjælper på ledsmerter

Går du rundt og har ondt i dine led? Så skal du læse med her, hvor du får syv madvarer, der faktisk kan reducere dine ledsmerter.


1. Ananas

Ananas er en sød frugt, som smager dejligt. Men ikke nok med det, så er den rig på C-vitamin og enzymet bromelain, hvilket har en anti-inflammatorisk effekt og er med til at forbedre slidgigt og leddegigt.

Du kan derfor med fordel spise ananas, hvis du har ondt i dine led, da enzymet bromelain vil være med til at afhjælpe dine smerter.

2. Laks

Omega-3 fiskeolie, som findes mest i fede fisk, er med til at formindske smerter opstået af leddegigt. Det fungerer således, at enzymerne COX og LOX bliver blokeret, og dermed bliver smerterne reduceret.

Spis løs af laksen, makrellen, silden og sardinen, da de alle et højt indhold af omega-3.

3. Gurkemeje

Gurkemeje har udover sin flotte og markante orange farve andre fordele, som kan være med til at reducere ledsmerter.

Gurkemeje indeholder nemlig stoffet Curcumin, som har mange gavnlige effekter for kroppen, heriblandt at reducere blodtryk samt at forebygge kræft.

4. Ingefær

De fleste kender ingefær for den lidt stærke og kradsende effekt man får i halsen, når det indtages. Hvis du har ondt i dine led, er det på tide du vænner dig til ingefæren, fordi den er gavnlig på mange områder.

Ingefær indeholder gingerol, som har adskillige lindrende effekter og det er bevist, at gingerol er med til at reducere inflammation og ledsmerter.

Derfor er det en god idé for dig, med smerter i leddene, at spise lidt ingefær hver dag.

5. Chili

Den er lille, kan være meget stærk og er fremragende til at give en ret et ekstra spark af smag i maden. Men faktisk har chili andre fordele end blot at gøre maden mere krydret.

Chili indeholder capsaicin, som er godt mod smerter og forebyggende mod kræft. Men for at opnå den helbredende effekt, så skal chilien helst være så stærk som muligt. Jo stærkere chilien er, jo mere capsaicin indeholder den, og dermed får du mere af det gode og forebyggende stof.

6. Hvidløg

Hvis du vil stimulere dine immunforsvarsceller samtidig med at reducere inflammation, så er det hvidløget du skal have fat i.

De fleste er ikke så vild med at spise hvidløget råt, da den har en kraftig duft og smag, men hvidløget mister faktisk nogle af sine egenskaber, når det bliver opvarmet.

7. Bær

Bær, som er rige på antioxidanter, er med til at afhjælpe inflammation og forhindrer en smerte i at være vedvarende.

Hvis du vælger at drikke kirsebærjuice dagligt, så formindsker du smerterne i leddene og faktisk reducerer du risikoen for at få hjertesygdomme. Derfor skal du spise løs af bær – og spinat er heller ikke et helt dårligt valg, da det også indeholder en masse antioxidanter.

Kilde: Grandparents

Læs også: Den store guide til dyrkning og brug af ingefær 

Mest læste artikler