5 geniale løsninger på ondt i halsen

Øvrigt

Det er irriterende at have ondt i halsen, og du vil sikkert helst gerne finde en hurtig løsning på ømheden. Vi har derfor fundet fem gode bud på, hvad der kan hjælpe mod halsproblemer.

Kaffe med honning er et godt tip til ondt i halsen.
Kaffe med honning er et godt tip til ondt i halsen. Foto: iStockphoto

1. Kaffe med honning

Normalt hører du, at det gerne skal være te med honning, du skal drikke for at komme af med ondt i halsen. I virkeligheden er det faktisk langt mere effektivt at hælde honningen i sin kaffe i stedet.

Hvis du sørger for at drikke en kop kaffe med honning hver 8. time, vil du lynhurtigt kunne mærke, at det hjælper på ubehaget i halsen.

For at være helt sikker på, at du er kommet af med den ømme hals, anbefales det, at du drikker kaffe med honning hver 8. time i op til én uge. 

2. Hvidløg og sukkersirup

Det er langt fra det lækreste, vi kan komme i tanker om, men hvis det hjælper, så hjælper det. Denne hjemmelavede udgave af hostesirup er nemlig enormt effektiv. Det eneste du skal bruge, er noget godt hakket hvidløg, som du blander godt sammen med sukker og honning. Blandingen hjælper blandt andet mod kløen i halsen.

3. Bone broth

Bone broth er det seneste skrig i palæoverdenen, og det er ikke uden grund. Først og fremmest kan det hjælpe på forkølesen og ondt i halsen, fordi det skal spises varmt. Sammensætning i en bone broth kan desuden også hjælpe med at nedsætte inflammationen i halsen. Og så er det sprængfyldt med vitaminer.

4. Bolcher

Du køber sikkert gerne de dyre halsbolsjer, når du har ondt i halsen, men det behøver du faktisk ikke. Du kan nemlig sagtens spise alle slags bolsjer, og effekten vil være den samme.

Bolsjet reducerer følelsen af irritation i halsen, men husk på, at det kun er en midlertidig løsning. Lynhurtigt har man spist en hel pose bolsjer, og det gør måske mere skade end gavn.

5. Te med læge-stokrose

Du ved sikkert allerede, at te er rigtig godt for halsen, hvis man er syg. Men det kan gøre en stor forskel, hvis du sørger for at vælge den helt rigtige te. Et godt bud på en god te, der hjælper mod ondt i halsen, er det, der hedder Marshmallow Tea eller på dansk te med læge-stokrose.

Rosen, der også har navnet Althaea, er en fantastisk plante, der gør underværker for halsen. Det er ikke det mest udbredte produkt herhjemme, men det er muligt at finde produktet i pulverform i forskellige helsebutikker.

20. juni 2017
Mere om Øvrigt

Pas på! Disse farlige bolde er solgt i danske butikker

Øvrigt Har ud købt en plastikbold til haven eller stranden bør du læse med her. En test af plastikbolde foretaget af Forbrugerrådet Tænk Kemi viste af 6 ud af 34 testede bolde indeholdt hormonforstyrrende kemi. Se her hvor de giftige bolde er solgt.

Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Øvrigt Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne...

Kræmmermarkeder i Danmark – se den helt store guide

Øvrigt Er du på udkig efter skjulte skatte, og elsker du at gøre et godt kup? Så er idényts store guide til Danmarks hyggeligste og bedste kræmmerm...

Se dit hjem fra en helt ny vinkel med nye skråfotos

Øvrigt Nu kan du se dit hjem fra en helt ny vinkel! I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nemlig 1,3 millioner skråfotos over hele Danmark frit tilgængelige for alle.

Er det farligt at bade lige efter jeg har spist?

Øvrigt Du skal vente en halv time med at bade efter du har spist. Den myte har de fleste af os fået at vide som barn, og siger det videre til...

Tørken ødelægger badevandet

Øvrigt Selvom vi nyder fantastisk sommervejr, så har det flere steder i landet kedelige konsekvenser for badevandet. Det er derfor ikke sikkert,...

Video: Kend forskel på dine nøgler med dette geniale trick

Øvrigt Er du træt af ikke at kunne kende forskel på dine nøgler? Vi har et simpelt – men genialt – tip, du ikke vil gå glip af!

Sådan får du dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent

Øvrigt Arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring af køkken og badeværelse, støvsugning, madlavning og så videre. Det kan være svært at nå det hele og...

4 grunde til at du ALDRIG bør springe morgenmaden over

Øvrigt Hvis du har tendens til at springe morgenmaden over, kan det være en god ide at læse med. Undersøgelser viser nemlig, at det kan være direkt...

5 sundhedsmæssige fordele ved at tage kolde bade

Øvrigt Bliv fascineret over disse 5 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved at udsætte din krop for iskoldt vand!

Simpelt trick kan hjælpe dig med at falde i søvn

Øvrigt Det kan være rigtig frustrerende at ligge lysvågen en sen aften – især hvis du skal tidligt op næste morgen. Men heldigvis er hjælpen nær!...

Sådan undgår du at blive ramt af influenza

Øvrigt Dit immunforsvar er din krops bedste og eneste værn mod bakterier og vira. idényt har derfor samlet 6 gode tips til, hvordan du giver dit...

Disse 7 ting vidste du ikke, du kunne bruge kartofler til

Øvrigt Kartofler er en populær og billige spise, som de fleste af os altid har i køleskabet. Derudover er de super brugbare - også til flere ting end du nok lige vidste. 

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan får du mere tid i hverdagen

Øvrigt Føler du, at hverdagen er et langt maratonløb? Se, hvordan du bruger mindre tid på huset og får mere tid til alt det sjove.

Derfor bør du ALDRIG spise på helt tom mave

Øvrigt Forsøger du at leve sundt? Eller forsøger du måske endda at tabe dig? Så bør du virkelig undgå at spise på helt tom mave. Læs med og find...