Ældre plastikbokse - måske er det snart på tide at smide nogle af dem ud.
Ældre plastikbokse - måske er det snart på tide at smide nogle af dem ud. Foto: iStock

20 ting, du virkelig burde smide ud

Du har med sikkerhed en masse gamle ting liggende, som du ikke har haft glæde af i årevis. I stedet for at gemme det, bør du måske overveje, om det i virkeligheden bør havne i skraldespanden eller til genbrug.

1. Fine tørklæder

Selvom du er vild med tørklædet og måske oveni købet har fået det i gave, er der ingen grund til at gemme det, hvis du aldrig får det brugt. Aflever det til genbrug – så kan en anden få glæde af det. 

2. Tøj, du ikke kan passe

De fleste mennesker gemmer på gammelt tøj, som de ikke længere kan passe. Giv det væk og køb måske i stedet noget nyt. Der er ingen grund til at have det liggende i skabet.

3. Gamle bøtter

Du har sikkert en masse gamle bøtter stående, hvor låget ikke passer ordenligt eller bøtten lugter mærkeligt. Hvis du ikke får dem brugt, så smid det ud!

4. Ødelagte solbriller

 

Det var måske meningen, du ville have dine ødelagte solbriller repareret. Men hvis du efter lang tid stadig ikke har fået gjort det, kommer det højst sandsynligt ikke til at ske.

5. Engangsservice fra flyveturen

Ofte får man på en flyvetur udleveret et smart engangssæt med gaffel, kniv og en serviet. Smid det ud!

6. Gamle aviser

 

Hvis du efter en uge stadig ikke har fået læst alle de artikler, du ellers havde planlagt, så får du det ikke gjort.

7. Sidste års solcreme

Hvis du har rester af solcreme tilbage fra denne sommer, er der ingen grund til at gemme det. Du kan nemlig langt fra være sikker på, at solbeskyttelsen virker året efter.

8. Kuglepenne uden blæk

På en eller anden måde, får man ofte fat i en kuglepen, der ikke længere virker. Men i stedet for at smide den ud, kommer den som regel bare tilbage i bunken. Skynd dig at smide den i skraldespanden!

9. Køkkenmaskiner, du aldrig bruger

Du har med garanti et vaffeljern eller en toaster stående, som du ikke har brugt i årevis. Og der er ingen grund til at spilde skabsplads på noget, du ikke får brugt.

10. Gamle fjernbetjeninger

Måske tænker du, at du en dag for brug for fjernbetjeningen til dit gamle, aflagte fjernsyn - men det gør du højst sandsynligt ikke! Næste gang du køber nyt, vil der følge en ny fjernbetjening med.

11. Strømper uden makker

De fleste har oplevet, at strømper ofte forsvinder i forbindelse med tøjvask. Lav en bunke med de strømper uden makker, og hvis du efter en måned stadig ikke har fundet dem, kan du roligt skille dig af med bunken.

12. Gamle magasiner

Hvis du allerede har læst dem, er der ingen grund til at gemme dem – medmindre du nyder at læse de samme artikler igen og igen. 

13. For små sko

Udover lædersko er der stort set ingen sko, der udvider sig så meget, at du rent faktisk kan passe dem. Hvis skoene er for små, får du dem aldrig brugt, og de tager unødig plads på skoreolen.

14. Gamle madrester

Hvis du stadig ikke har fået spist dine rester fra aftensmaden efter max. fem dage, behøver du ikke gemme dem længere.

15. Fødselsdagskort

Medmindre fødselsdagskortet er helt specielt, er der ingen grund til at gemme det. Du får det højst sandsynligt aldrig læst igen.

16. Ødelagte paraplye

Selvom paraplyer går i stykker, har vi alligevel ofte tildens til at gemme dem. Skynd dig at smide den gamle ud og køb i stedet en ny. Ellers bliver du så skuffet næste gang, det regner.

17. Gamle glas

Selvom du laver din egen jordbærmarmelade, behøver du ikke gemme alle dine pølse- champignon- og katoffelglas.

18. Gammel kosmetik

Al kosmetik har en udløbsdato – også dine neglelakker. For at undgå allergiske reaktioner, bør du ikke bruge det. Skynd dig i stedet at skille dig af med det.

19. Gamle mobiltelefoner

Ofte skifter man sin mobiltelefon ud med en ny, fordi den gamle ikke længere virker. Selvom det er smart at have en enkelt i reserve, er der ingen grund til at lave dit helt eget telefon-lager.

20. Tasker og punge

Gamle tasker og punge, som er så slidte, at du ikke længere vil bruge det, kan du sagtens skille dig af med. De ligger alligevel bare og samler støv.

9. september 2017
Mere om Øvrigt

Derfor bliver dine fingre hvide af kulden

Mange har sikkert oplevet det. Som vinteren banker på, og det bliver koldere udenfor, får fingrene pludselig en anden farve i kulden. Men hvorfor er det nu? Og er det farligt? Læs videre og find svaret.

Influenzaen er over os – sådan undgår du at blive smittet

Når vinteren kommer, plejer influenzaen at følge med. Men nu viser ny forskning, at du kan undgå at blive smittet med vinterens virusser på...

Pas på! Disse farlige bolde er solgt i danske butikker

Har ud købt en plastikbold til haven eller stranden bør du læse med her. En test af plastikbolde foretaget af Forbrugerrådet Tænk Kemi...

Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne selv tager, og find ud af om det er nødvendigt for dig at tage kosttilskud. 

Se dit hjem fra en helt ny vinkel med nye skråfotos

Nu kan du se dit hjem fra en helt ny vinkel! I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nemlig 1,3 millioner skråfotos...

Er det farligt at bade lige efter jeg har spist?

Du skal vente en halv time med at bade efter du har spist. Den myte har de fleste af os fået at vide som barn, og siger det videre til...

Tørken ødelægger badevandet

Selvom vi nyder fantastisk sommervejr, så har det flere steder i landet kedelige konsekvenser for badevandet. Det er derfor ikke sikkert, at din næste strandtur indebærer en dukkert. 

Video: Kend forskel på dine nøgler med dette geniale trick

Er du træt af ikke at kunne kende forskel på dine nøgler? Vi har et simpelt – men genialt – tip, du ikke vil gå glip af!

Sådan får du dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent

Arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring af køkken og badeværelse, støvsugning, madlavning og så videre. Det kan være svært at nå det hele og...

4 grunde til at du ALDRIG bør springe morgenmaden over

Hvis du har tendens til at springe morgenmaden over, kan det være en god ide at læse med. Undersøgelser viser nemlig, at det kan være direkte usundt for dit helbred at starte dagen uden lidt mad i maven.

5 sundhedsmæssige fordele ved at tage kolde bade

Bliv fascineret over disse 5 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved at udsætte din krop for iskoldt vand!

Simpelt trick kan hjælpe dig med at falde i søvn

Det kan være rigtig frustrerende at ligge lysvågen en sen aften – især hvis du skal tidligt op næste morgen. Men heldigvis er hjælpen nær!...

Sådan undgår du at blive ramt af influenza

Dit immunforsvar er din krops bedste og eneste værn mod bakterier og vira. idényt har derfor samlet 6 gode tips til, hvordan du giver dit immunforsvar, hvad det har brug for i kampen mod influenza og andre sygdomme.

Disse 7 ting vidste du ikke, du kunne bruge kartofler til

Kartofler er en populær og billige spise, som de fleste af os altid har i køleskabet. Derudover er de super brugbare - også til flere ting...

Derfor bør du ALDRIG spise på helt tom mave

Forsøger du at leve sundt? Eller forsøger du måske endda at tabe dig? Så bør du virkelig undgå at spise på helt tom mave. Læs med og find...