Ældre plastikbokse - måske er det snart på tide at smide nogle af dem ud.
Ældre plastikbokse - måske er det snart på tide at smide nogle af dem ud. Foto: iStock

20 ting, du virkelig burde smide ud

Du har med sikkerhed en masse gamle ting liggende, som du ikke har haft glæde af i årevis. I stedet for at gemme det, bør du måske overveje, om det i virkeligheden bør havne i skraldespanden eller til genbrug.

Af: Anja Bruneskjold, 9. september 2017

1. Fine tørklæder

Selvom du er vild med tørklædet og måske oveni købet har fået det i gave, er der ingen grund til at gemme det, hvis du aldrig får det brugt. Aflever det til genbrug – så kan en anden få glæde af det. 

2. Tøj, du ikke kan passe

De fleste mennesker gemmer på gammelt tøj, som de ikke længere kan passe. Giv det væk og køb måske i stedet noget nyt. Der er ingen grund til at have det liggende i skabet.

3. Gamle bøtter

Du har sikkert en masse gamle bøtter stående, hvor låget ikke passer ordenligt eller bøtten lugter mærkeligt. Hvis du ikke får dem brugt, så smid det ud!

4. Ødelagte solbriller

 

Det var måske meningen, du ville have dine ødelagte solbriller repareret. Men hvis du efter lang tid stadig ikke har fået gjort det, kommer det højst sandsynligt ikke til at ske.

5. Engangsservice fra flyveturen

Ofte får man på en flyvetur udleveret et smart engangssæt med gaffel, kniv og en serviet. Smid det ud!

6. Gamle aviser

 

Hvis du efter en uge stadig ikke har fået læst alle de artikler, du ellers havde planlagt, så får du det ikke gjort.

7. Sidste års solcreme

Hvis du har rester af solcreme tilbage fra denne sommer, er der ingen grund til at gemme det. Du kan nemlig langt fra være sikker på, at solbeskyttelsen virker året efter.

8. Kuglepenne uden blæk

På en eller anden måde, får man ofte fat i en kuglepen, der ikke længere virker. Men i stedet for at smide den ud, kommer den som regel bare tilbage i bunken. Skynd dig at smide den i skraldespanden!

9. Køkkenmaskiner, du aldrig bruger

Du har med garanti et vaffeljern eller en toaster stående, som du ikke har brugt i årevis. Og der er ingen grund til at spilde skabsplads på noget, du ikke får brugt.

10. Gamle fjernbetjeninger

Måske tænker du, at du en dag for brug for fjernbetjeningen til dit gamle, aflagte fjernsyn - men det gør du højst sandsynligt ikke! Næste gang du køber nyt, vil der følge en ny fjernbetjening med.

11. Strømper uden makker

De fleste har oplevet, at strømper ofte forsvinder i forbindelse med tøjvask. Lav en bunke med de strømper uden makker, og hvis du efter en måned stadig ikke har fundet dem, kan du roligt skille dig af med bunken.

12. Gamle magasiner

Hvis du allerede har læst dem, er der ingen grund til at gemme dem – medmindre du nyder at læse de samme artikler igen og igen. 

13. For små sko

Udover lædersko er der stort set ingen sko, der udvider sig så meget, at du rent faktisk kan passe dem. Hvis skoene er for små, får du dem aldrig brugt, og de tager unødig plads på skoreolen.

14. Gamle madrester

Hvis du stadig ikke har fået spist dine rester fra aftensmaden efter max. fem dage, behøver du ikke gemme dem længere.

15. Fødselsdagskort

Medmindre fødselsdagskortet er helt specielt, er der ingen grund til at gemme det. Du får det højst sandsynligt aldrig læst igen.

16. Ødelagte paraplye

Selvom paraplyer går i stykker, har vi alligevel ofte tildens til at gemme dem. Skynd dig at smide den gamle ud og køb i stedet en ny. Ellers bliver du så skuffet næste gang, det regner.

17. Gamle glas

Selvom du laver din egen jordbærmarmelade, behøver du ikke gemme alle dine pølse- champignon- og katoffelglas.

18. Gammel kosmetik

Al kosmetik har en udløbsdato – også dine neglelakker. For at undgå allergiske reaktioner, bør du ikke bruge det. Skynd dig i stedet at skille dig af med det.

19. Gamle mobiltelefoner

Ofte skifter man sin mobiltelefon ud med en ny, fordi den gamle ikke længere virker. Selvom det er smart at have en enkelt i reserve, er der ingen grund til at lave dit helt eget telefon-lager.

20. Tasker og punge

Gamle tasker og punge, som er så slidte, at du ikke længere vil bruge det, kan du sagtens skille dig af med. De ligger alligevel bare og samler støv.

9. september 2017 Anja Bruneskjold
Mere om Øvrigt

Derfor kommer der flere storke i år

2020 kan blive det bedste år i et kvart århundrede for den hvide stork i Danmark. En eksplosion i antallet af storkepar i Holland og Tyskland har sendt rekordstore antal mod nord til Danmark, hvor storkene leder efter egnede lokaliteter med føde til en hel sommer.

Dit aflagte affald dræber dyr

Hvert år dør dyr på grund af affald i naturen. Og selv om de fleste af os mener, at det er meget forkert at smide affald i naturen, ligger...

Pas på! Netbutikker sælger usikre beskyttelsesmasker

Stadig flere danskere efterspørger beskyttelsesmasker til at beskytte sig mod coronavirus, når de færdes i det offentlige rum. Men mange af...

Coronakrise: Flere henvender sig om dyr i nød

Dette forår har dyreunger givet ekstra travlhed i Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Coronakrisen har gjort, at flere danskere har været ude i naturen, og det kan ses i antallet af opkald til 1812.

Pas på: Disse hånddesinfektionsprodukter tilbagekaldes

Miljøstyrelsen tilbagekalder disse hånddesinfektionsprodukter, da virksomheden ikke har fremsendt dokumentation for, at produktet har en...

Corona: Sådan undgår du smitte i bilen

Vi har efterhånden vænnet os til at holde god håndhygiejne, når vi handler, færdes med offentlig transport eller befinder os på vores...

Allergisk? Nu kan du se, om du bliver syg 5 dage frem i tid

Nu bliver det lettere for danske pollenallergikere at planlægge deres hverdag og tilrettelægge deres behandling. En ny app kan nemlig præsentere en femdøgnprognose for pollen.

Populær dansk attraktion på randen af konkurs

Coronakrisen har lukket meget af Danmark ned - blandt andet forlystelsesparker og oplevelsessteder er i øjeblik lukket for at nedsætte...

Overraskende: Corona udrydder anden sygdom

Coronavirus har lukket det meste af danmark ned. Og selvom det har mange negative konsekvenser for samfundet og økonomien, så er der heldigv...

To designklassikere vender tilbage

Den originale blomstervandkande og ostehøvl af Peter Holmblad kommer tilbage på markedet.

Sådan forbereder du bilen til efteråret

En ny årstid er over os, og det betyder regn, blæst og glatte veje. Med ekspertens fire manøvrer sikrer du, at din bil har de optimale...

10 gaver til mors dag, som hun vil sætte pris på

Det er snart Mors Dag - Vis hende, at hun er værdsat, ved at give en personlig gave. Vi giver dig 10 ideer, som ikke koster noget, men som...

Derfor bliver dine fingre hvide af kulden

Mange har sikkert oplevet det. Som vinteren banker på, og det bliver koldere udenfor, får fingrene pludselig en anden farve i kulden. Men hvorfor er det nu? Og er det farligt? Læs videre og find svaret.

Pas på! Disse farlige bolde er solgt i danske butikker

Har ud købt en plastikbold til haven eller stranden bør du læse med her. En test af plastikbolde foretaget af Forbrugerrådet Tænk Kemi...

Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne...