Spar mange penge med disse simple tips.
Spar mange penge med disse simple tips. Foto: iStock

10 geniale tips til at spare penge i din hverdag

Mangler du overblik over, hvad du bruger dine penge på? Ønsker du at blive bedre til at spare op? Eller vil du måske bare gerne have flere penge til alt det sjove? Ligegyldigt hvad din grund er, så vil du kunne bruge disse 10 tips til at spare penge i din hverdag.

Få flere penge til alt det sjove

Vi bruger flere penge end nogensinde før, og alligevel kunne mange os os godt tænke os flere penge mellem hænderne. Vi har derfor samlet 10 tips til, hvordan du kan spare penge i din hverdag, så der er flere penge til alt det sjove. 

1. Lav et budget

Ligegyldigt om du mangler overblik over, hvad du bruger dine penge på, eller om du gerne vil blive bedre til at spare op, så er det allerbedste du kan starte med at gøre, at lave et budget.

Ved at skrive dine indtægter ned og sætte dem op mod dine udgifter, vil du kunne danne dig et overblik over, helt præcist hvor mange penge du har at gøre godt med hver måned, samt hvad du bruger dine penge på. På denne måde vil det blandt andet også være nemmere for dig at finde ud af, hvor du bør spare.

2. Lav en indkøbsliste inden du handler

Det kan være en rigtig god idé at lave en indkøbsliste, inden du går ud og handler. Dette skyldes ikke bare, at du får et bedre overblik over, de ting du skal bruge, men du vil også være mindre tilbøjelig til at lave impulskøb, når du er ude at handle. Gør det derfor til en god vane at lave en indkøbsliste hjemmefra.

3. Stop med at købe og begynd at sælge

Det kan være fristende at købe nyt tøj, hvis du er træt af det gamle tøj, der allerede hænger i dit klædeskab. Men inden du forkæler dig selv med en ny jakke, kan det være en rigtig god idé at prøve at sælge nogle af de gamle jakker, der ligger og samler støv i klædeskabet.

Dette gælder selvfølgelig alt fra tøj til møbler. Forsøg at sælge dine gamle ting inden du køber noget nyt. På denne måde er der nogle andre, som kan få glæde af de ting du ikke længere vil bruge, og du får flere penge til alt det sjove!

4. Invitér til hjemmehygge i stedet for at gå ud

Det er rigtig lækkert at tage på restauranter og cafeer – men desværre også rigtig dyrt i længden. Invitér i stedet familie og venner hjem til en lækker pastaret eller måske bare en kop kaffe. Hyggen er, hvad du gør den til, og du vil spare mange penge.

5. Reparér tøj og ting i stedet for at købe nyt

I gamle dage reparerede man i langt højere grad de ting, der gik i stykker. I dag køber de fleste mennesker bare noget nyt.

Er dine sko gået op ved sålen eller er syningen gået op på en skjorte, så forsøg at reparer dem selv eller gå til en professionel, inden du smider dem ud. Langt de fleste gange kan du nøjes med at reparere og dermed spare en masse penge.  

6. Planlæg dine måltider efter tilbudsavisen

Ved at planlægge dine måltider efter tilbudsavisen kan du spare mange penge. Lad dig inspirere af diverse tilbudsaviser når du skal handle ind, og vær ikke bange for at blive kreativ med opskrifter.

Modtager du ikke diverse tilbudsaviser i postkassen, kan du finde alle tilbudsaviser samlet her eller downloade appen til iPhone og iPad her – eller android her

7. Drop usunde snacks og fastfood

Usunde snacks og fastfood stiller måske den akutte sult, når du er på farten, men ofte er denne form for mad hverken særlig god for din krop eller din pengepung. Forsøg i stedet at planlægge din dag. Tag billige og sunde snacks med på farten, så som gulerødder, knækbrød og nødder, eller lav en madpakke, hvis du ved, at du ikke når hjem til næste måltid.

8. Sluk lyset og skru ned for varmen

Du tænker måske ikke over dit el- vand, og varmeforbrug før regningen havner i postkassen, men du kan nemt vende minusset til plus ved at begynde at skænke dit forbrug en tanke i hverdagen.

Sluk for lyset, tag kortere bade og skru ned for termostaten, når vejret begynder at blive varmere udenfor. Så vil du blive glædeligt overrasket, når den næste forbrugsopgørelsen havner i postkassen. 

9. Undgå at bruge dankortet – brug kontanter i stedet

Ude af øje, ude af sind. Sådan er det måske også for dig, når du bruger dit dankort. I dette tilfælde kan det måske hjælpe dig at betale med kontanter i stedet for dankort. På denne måde får du bedre overblik over, hvor mange penge du har at gøre godt med hver måneden, og det vil være nemmere for dig at overholde dit budget.

10. Gennemgå dine medlemsskaber

Har du fulgt vores første råd og lavet dig et budget, bør du nu have et overblik over de abonnementer, du betaler til hver måned. Det er nu tid til at tage stilling til de abonnementer, du kan få billigere, eller som du måske helt bør opsige.

Bruger du dit fitnessmedlemskab eller kan medlemsskabet erstattes med en løbetur? Behøver du både HBO og Netflix? Og hvor mange penge kan du spare på at skifte mobilabonnement? Det tager måske lidt tid at undersøge, men det kan spare dig mange penge.

Læs også om disse 5 apps, der kan spare dig hundredvis af kroner.

28. marts 2018
Mere om Øvrigt

Sådan forbereder du bilen til efteråret

En ny årstid er over os, og det betyder regn, blæst og glatte veje. Med ekspertens fire manøvrer sikrer du, at din bil har de optimale betingelser for at klare sig godt igennem den hårde årstid. 

Derfor bliver dine fingre hvide af kulden

Mange har sikkert oplevet det. Som vinteren banker på, og det bliver koldere udenfor, får fingrene pludselig en anden farve i kulden. Men...

Pas på! Disse farlige bolde er solgt i danske butikker

Har ud købt en plastikbold til haven eller stranden bør du læse med her. En test af plastikbolde foretaget af Forbrugerrådet Tænk Kemi...

Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne selv tager, og find ud af om det er nødvendigt for dig at tage kosttilskud. 

Se dit hjem fra en helt ny vinkel med nye skråfotos

Nu kan du se dit hjem fra en helt ny vinkel! I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nemlig 1,3 millioner skråfotos...

Er det farligt at bade lige efter jeg har spist?

Du skal vente en halv time med at bade efter du har spist. Den myte har de fleste af os fået at vide som barn, og siger det videre til...

Tørken ødelægger badevandet

Selvom vi nyder fantastisk sommervejr, så har det flere steder i landet kedelige konsekvenser for badevandet. Det er derfor ikke sikkert, at din næste strandtur indebærer en dukkert. 

Video: Kend forskel på dine nøgler med dette geniale trick

Er du træt af ikke at kunne kende forskel på dine nøgler? Vi har et simpelt – men genialt – tip, du ikke vil gå glip af!

Sådan får du dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent

Arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring af køkken og badeværelse, støvsugning, madlavning og så videre. Det kan være svært at nå det hele og...

4 grunde til at du ALDRIG bør springe morgenmaden over

Hvis du har tendens til at springe morgenmaden over, kan det være en god ide at læse med. Undersøgelser viser nemlig, at det kan være direkte usundt for dit helbred at starte dagen uden lidt mad i maven.

5 sundhedsmæssige fordele ved at tage kolde bade

Bliv fascineret over disse 5 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved at udsætte din krop for iskoldt vand!

Simpelt trick kan hjælpe dig med at falde i søvn

Det kan være rigtig frustrerende at ligge lysvågen en sen aften – især hvis du skal tidligt op næste morgen. Men heldigvis er hjælpen nær!...

Disse 7 ting vidste du ikke, du kunne bruge kartofler til

Kartofler er en populær og billige spise, som de fleste af os altid har i køleskabet. Derudover er de super brugbare - også til flere ting end du nok lige vidste. 

Derfor bør du ALDRIG spise på helt tom mave

Forsøger du at leve sundt? Eller forsøger du måske endda at tabe dig? Så bør du virkelig undgå at spise på helt tom mave. Læs med og find...

Så meget kan du spare ved at genbruge dine indkøbsposer

Du mener måske allerede, at du genbruger dine bæreposer optimalt ved at give dem fornyet formål som skraldeposer efter dine indkøb, men det...