Når du skal i gang med træbeskyttelsen, skal underlaget være rent, tørt og fast. Hvis træet har været angrebet af skimmel eller alger, så brug et desinficeringsmiddel til at fjerne sporer.
Når du skal i gang med træbeskyttelsen, skal underlaget være rent, tørt og fast. Hvis træet har været angrebet af skimmel eller alger, så brug et desinficeringsmiddel til at fjerne sporer.

Træbeskyttelse med nye og bedre egenskaber

Træbeskyttelser med nye evner. Selvrensende, hurtigtørrende eller olie, der ikke drypper. Producenterne tænker hele tiden nyt. Se fem populære træbeskyttelser, og få nogle gode fif.

Af: Lise Mortensen Høy, 18. maj 2011

Foto: DyrupTræbeskyttelse af naturlige mineraler og olier

Nyt produkt indeholder et af naturens mest almindelige råstoffer, silica, hvis hovedingrediens er sand, som igen bruges til at fremstille glas. Glasset knuses, og giver træbeskyttelsen helt særlige egenskaber. Glaspartiklerne gør overfladen selvrensende. Vandet danner en film i stedet for dråber, løber ned ad overfladen og tager smuds og snavs med sig. Holdbarhed op til 8 år. Velegnet til nyt og tidligere behandlet træværk. Baseret på naturlige mineraler og olier.
Pris: 4 liter 799 kr.

Hurtig tørrende træbeskyttelse med lang holdbarhed
Svanemærket, heldækkende træbeskyttelse, der er lavet med en ny teknologi, der hedder AMA-teknologien. AMA er en optimal blanding af alkydolie og akryl, der bl.a. gør, at træbeskyttelsen tørrer hurtigt, er nem at påføre og beholder farve og glans i meget lang tid. Den har et højt pigmentindhold, der beskytter mod sollysets nedbrydende virkning. Træbeskyttelsen kan overmales bare to timer efter første påførsel. Ved brug på nyt træværk bør der grundes først. Fortyndbar med vand.
Pris: 4,5 liter 1.049 kr.

Ny terrasse- og møbelolie, der ikke drypper
Ny generation af terrasse- og møbelolie, der ikke drypper. Olien ”glider” fra penslen og ned på træets overflade og lægger sig automatisk i et jævnt lag. Olierne fås med pigmenter i forskellige farver. Anvendes til vedligeholdelse af terrasser og udendørs møbler. Holdbarhed: Vandrette flader skal normalt have olie én gang årligt - lodrette holder længere. Indeholder kun 95 g opløsningsmidler per liter, hvor en traditionel terrasseolie indeholder omkring 700 g. Terrasseolie: 2,5 liter 350 kr. Møbelolie: 0,75 liter 180 kr.
    
Vælg den rigtige træbeskyttelse - oliebaseret eller vandbaseret 
  
Træbeskyttelse, der kan holde 16 år
Ny træbeskyttelse, der kan holde op til 16 år. Det er den længste holdbarhed på markedet. Træbeskyttelsen er udviklet med særligt henblik på det danske vejr - du får optimal beskyttelse mod både sol, vind, fugt, råd- og svampeangreb. Den exceptionelt lange holdbarhed er testet i både brændende sol i Sydeuropa, i silende regn i Bergen og i snestorme i Alperne. Holdbarhed: Op til 16 år. Anvendes på alt udvendigt træværk.
Vejl. priser: 5 liter 1.249 kr.

Serie med grunder, træolie og maling
Malingsystem med trægrunder, træolie og maling, der passer sammen, og giver blanke overflader. Produkterne er nemme at male på, drypper ikke og flyder flot sammen.
Findes med miljømærkerne: Svanen og Blomsten.
En vandfortyndbar oliemaling. Tørrer hurtigt og holder glans og farve længe - op til op til 15 år.
Pris: 6 liter 599 kr.

Tilsæt fungicid-koncentrat i træbeskyttelsen, og undgå skimmel
Træbeskyttelse er tilsat fungicid mod alger, mug og skimmel, men i nogle tilfælde kan der være ekstreme forhold, der gør, at der alligevel kommer begroning. Her kan du tilsætte et fungicid-koncentrat til træbeskyttelsen, der tager kampen op mod alger, mug og skimmel.

Tre gode ting, at vide om træbekyttelse og holdbarhed
  • Heldækkende behandling holder længst
  • Transparent/halvdækkende holder generelt kortere tid end heldækkende
  • Oliebehandling holder kortest tid.
18. maj 2011 Lise Mortensen Høy
Mere om Maling - ude

Træbeskyttelse - sprøjtemaling eller pensel?

Vil du spare tid? Så er sprøjtemaling til træbeskyttelsen en god idé. Metoden egner sig til træbeskyttelse på terrassen, hegn, udhæng, skur og carport - ja, faktisk overalt. Men ofte er den gode, gamle pensel alligevel bedst - og hvornår er egentlig det?

Sådan plejer du træværk, så du undgår angreb af alger og skimmel

Hvis udendørs træværk ikke behandles efter alle træbeskyttelsens regler, så vil det tørre ud, krympe og slå revner. Samtidig vil alger og...

Hvornår er det bedst at male det udendørs træværk?

Skal du i gang med at male træværket udenfor? Så sørg for at gå i gang på det helt rigtige tidspunkt. På den måde undgår du, at dit arbejde...

Vælg rigtigt værktøj når du træbeskytter

Træbeskyttelse kan males på med pensel, rulles på med rulle eller sprøjtes på med malersprøjte. Det er mest et spørgsmål om temperamentog håndelag, hvad du vælger. 

Træbeskyttelse kræver forberedelse

Selvom vi normalt siger, at "nu skal vi ud og male", så er selve malearbejdet ret beset den mindste del af arbejdet. Den største og vigtigst...

Udendørs træværk kræver knofedt og træbeskyttelse

Udendørs træværk bliver konstant påvirket af sol, regn, fugt og temperatursvingninger. Det får træet til at revne, og så er der fri adgang...

Skal plankeværket sprøjtes eller stryge-males?

idényts chefredaktør står overfor et dilemma: skal plankeværket sprøjes eller stryge-males? Læs her om fordele og ulemper ved hver af metoderne. 

Gør dit træværk klar til klimaudfordringerne

Træ er et levende materiale, som kan ødelægges af råd, svamp og – især – fugt. Klimaændringer med mere regn, mere fugt og lange tørkeperiode...

Mal huset i mørke kulører

Træhuset kan blive sort som kul, lækkert chokoladebrunt eller sobert i grafikgrå. Og et match af nuancer kan løfte helheden. Det gælder om...

Træbeskyttelse sådan

6 gode tips til træbeskyttelse.

Skift farve på træværket

Træværket skal altid gås efter i løbet af forår eller sommer – og er overfladen slidt, revnet eller udtørret, er det en overvejelse værd,...

Gode råd til træværket

Læs her, hvordan du finder den perfekte farve til dit træværk.

Tjek træets imprægnering

Trykimprægneret træ er grønt. Men ikke alt grønt træ holder.

Rigtig pleje gi'r sundt træ

Nu er det tid til at tjekke, om stakitter, udhæng, gavle og andet træ, der har fået træbeskyttelse, trænger til en ny beskyttende behandling...

Sundt træværk

Grib pensel og træbeskyttelse, så snart hegnet er sat op. Det forlænger træets levetid.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.