Denne artikel er sponsoreret

Det moderne matte look flytter udenfor

Det er ikke spor overraskende, at det matte look er blevet eftertragtet i de danske husstande. Det gælder indenfor - og nu også udendørs. Se her, hvordan du får stilrene matte overflader med dækkende træbeskyttelse af høj kvalitet.

De matte farver giver overfladen en stilren og moderne fremtoning, og farverne fremstår flottere, når sommersolen rammer f.eks. dit træhus, skur eller hegn.

”De senere år er vi blevet rigtige gode til at indrette vores have, så den får en personlig stil – ligesom vi gør indenfor - og nu ser vi, at den matte trend også rykker udenfor,” siger farveekspert hos GORI Annette Vraa.

Inspireret af den trend lancerede GORI træbeskyttelsen "GORI 99 Mat", som giver overfladen det attraktive matte udseende. Træet får et mere afdæmpet og naturligt udseende end den skinnende højglans, som tidligere har været det mest benyttede.

”De matte overflader passer rigtig godt til vores nordiske arkitektur, som er præget af organiske og naturlige former, og det falder flot ind i de naturlige omgivelser, vi har i haven,” siger Annette Vraa.

Flot og langtidsholdbar overflade

GORI 99 Mat er velegnet til både nyt og tidligere behandlet træværk. Produktet kan benyttes, uanset om det er til det nybyggede skur eller det gamle hegn, der bare trænger til en opfriskning.

GORI 99 Mat er en dækkende træbeskyttelse af samme gode kvalitet som resten af produktkataloget fra GORI. Produktet holder i op til 15 år, forudsat at træet, der behandles, er af en velegnet kvalitet og er forbehandlet, som det anbefales i GORI Håndbog.

Håndbogen finder du på GORI.dk eller hos din farvehandler. Husk, at dit træværk altid skal være fast, tørt og bæredygtigt, før du går i gang. 

Vælg din yndlingsfarve

GORI 99 Mat findes i to standardfarver: 110 Kridt og 305 Kulsort, men kan blandes til lige den farve, som du ønsker.

Så uanset om træet skal være en frisk grøn eller en af de klassiske GORI-farver, som f.eks. svenskrød, så fås farven i GORI 99 Mat.

Designet til fugtigt nordisk klima

GORI 99 Mat er baseret på den intelligente Slow Release-teknologi, som giver en optimal beskyttelse mod skimmel og belægninger på overfladen. SR-teknologien bevirker, at de aktive stoffer i træbeskyttelsen kun frigives i fugtigt vejr.

”SR-teknologi er ideelt i vores nordiske klima, der ofte har lange, fugtige vintre og tørre somre. Den intelligente beskyttelse betyder, at de aktive stoffer frigives i større omfang i fugtigt vejr end i tørt sommervejr, og på den måde forlænges træbeskyttelsens levetid betragteligt,” siger farveekspert Annette Vraa.

Om GORI 99 Mat

  • Op til 15 års holdbarhed.
  • GORI 99 er særlig velegnet til nyt træværk.
  • Giver ekstrem lang beskyttelse mod vejrlig.
  • SR-teknologi sikrer ekstra god beskyttelse mod skimmel og belægninger på overfladen.

 Læs mere om GORI 99 Mat på gori.dk

30. marts 2017
Mere om Udendørs

Træbeskyttelse - sprøjtemaling eller pensel?

Vil du spare tid? Så er sprøjtemaling til træbeskyttelsen en god idé. Metoden egner sig til træbeskyttelse på terrassen, hegn, udhæng, skur og carport - ja, faktisk overalt. Men ofte er den gode, gamle pensel alligevel bedst - og hvornår er egentlig det?

Sådan plejer du træværk, så du undgår angreb af alger og skimmel

Hvis udendørs træværk ikke behandles efter alle træbeskyttelsens regler, så vil det tørre ud, krympe og slå revner. Samtidig vil alger og...

Hvornår er det bedst at male det udendørs træværk?

Skal du i gang med at male træværket udenfor? Så sørg for at gå i gang på det helt rigtige tidspunkt. På den måde undgår du, at dit arbejde...

Vælg rigtigt værktøj når du træbeskytter

Træbeskyttelse kan males på med pensel, rulles på med rulle eller sprøjtes på med malersprøjte. Det er mest et spørgsmål om temperamentog håndelag, hvad du vælger. 

Træbeskyttelse kræver forberedelse

Selvom vi normalt siger, at "nu skal vi ud og male", så er selve malearbejdet ret beset den mindste del af arbejdet. Den største og vigtigst...

Udendørs træværk kræver knofedt og træbeskyttelse

Udendørs træværk bliver konstant påvirket af sol, regn, fugt og temperatursvingninger. Det får træet til at revne, og så er der fri adgang...

Skal plankeværket sprøjtes eller stryge-males?

idényts chefredaktør står overfor et dilemma: skal plankeværket sprøjes eller stryge-males? Læs her om fordele og ulemper ved hver af metoderne. 

Gør dit træværk klar til klimaudfordringerne

Træ er et levende materiale, som kan ødelægges af råd, svamp og – især – fugt. Klimaændringer med mere regn, mere fugt og lange tørkeperiode...

Mal huset i mørke kulører

Træhuset kan blive sort som kul, lækkert chokoladebrunt eller sobert i grafikgrå. Og et match af nuancer kan løfte helheden. Det gælder om...

Træbeskyttelse med nye og bedre egenskaber

Træbeskyttelser med nye evner. Selvrensende, hurtigtørrende eller olie, der ikke drypper. Producenterne tænker hele tiden nyt. Se fem populære træbeskyttelser, og få nogle gode fif.

Træbeskyttelse sådan

6 gode tips til træbeskyttelse.

Skift farve på træværket

Træværket skal altid gås efter i løbet af forår eller sommer – og er overfladen slidt, revnet eller udtørret, er det en overvejelse værd,...

Gode råd til træværket

Læs her, hvordan du finder den perfekte farve til dit træværk.

Rigtig pleje gi'r sundt træ

Nu er det tid til at tjekke, om stakitter, udhæng, gavle og andet træ, der har fået træbeskyttelse, trænger til en ny beskyttende behandling...

Sundt træværk

Grib pensel og træbeskyttelse, så snart hegnet er sat op. Det forlænger træets levetid.