Denne artikel er sponsoreret

Tip: Sådan får dit hjem det moderigtige matte look

Dyrup har nu to særlige kvalitetsprodukter på hylderne for de kunder, der ønsker et hjem med det eftertragtede matte look på f.eks. vægge og karme. Matte farver er flotte, men kræver særlige overvejelser.

Der er stor interesse for det moderigtige matte look, der er blevet et hit i dansk boligmode, når vi har lyst til nye farver omkring os.

Derfor har Dyrup netop lanceret en ny vægmaling, DYRUP Væg 02 Ekstra Dækkende, som er helt mat i en glans 2.  Den matte vægmaling spiller godt sammen med den matte DYRUP Træ og Metal Ekstra Stærk i glans 10.

De to produkter udgør Dyrups særlige kvalitetskombination til kunder, der ønsker et hjem med flotte matte overflader, eksempelvis på vægge, karme og møbler.

Dyrups nye matte vægmaling harmonerer perfekt med den mørke farvetendens, der i øjeblikket gør sig gældende inden for vægfarver, siger farveekspert Annette Vraa, Dyrup:

”De mørkere farver bliver let støvede i deres udtryk, når der vælges en helt mat vægmaling. Det giver et særligt eksklusivt udtryk, hvis man samtidig vælger at male karme og møbler i samme farve med Træ & Metal malingen”, siger hun.

Tip om mat og mørk farve

DYRUP Væg Ekstra Dækkende 02 lever op til sit navn og sikrer en naturlig ensartet, helmat overflade, selv ved højt lysindfald eller skarpt sidelys fra eksempelvis vinduer.

Men der er visse ting, man skal holde sig for øje, når der arbejdes med så matte overflader, påpeger produktchef Rene Tingkov, Dyrup og GORI Retail.

”Der gælder særlige forhold, når vi maler boligen med de helt matte farver.  Husk, at jo mørkere farver, du anvender på en væg, jo mere skrøbelig og modtagelig bliver den. Det skyldes, at pigmentet ligger i overfladen af malingen”, siger Rene Tingkov, der understreger, at en mat væg, malet i Dyrup Væg Ekstra Dækkende 02, er let at holde ren med en opvredet klud.

De matte mørke farver overalt kan også blive for meget. Et godt tip er at bryde overfladerne i hjemmet, hvis alle karme og døre har fået den samme farve. ”Prøv at bruge nogle supplerende farver i indretningen, til at bryde den flotte ensartede overflade lidt. Du kan også opnå spændende effekter ved at variere glansgraderne”, foreslår Annette Vraa. Se hvordan i videoen nedenfor.

23. maj 2017
Mere om Malertips

Stor test kårer Danmarks bedste vægmaling

Se, hvilken vægmaling der er pengene værd – og hvilken maling du skal holde dig fra, om du så fik den foræret! Magasinet Gør Det Selv har testet 14 af markedets vægmalinger. Det er den største og grundigste test af vægmaling nogensinde!

Guide: Derfor SKAL du huske åndedrætsværn

En helt ny undersøgelse viser, at du gør klogt i at tage et åndedrætsværn på, når du arbejder med visse typer af kemiske gør-det-selv-produk...

Sådan skaffer du dig af med overskydende maling

Er du i tvivl om, hvad du bør stille op med maling-rester? Vi giver dig en oversigt over, hvordan du bedst skaffer dig af med overskydende...