Denne artikel er sponsoreret
I et køkken kan der sidde gammel mados og fedt på væggene, derfor er det vigtigt at gøre sit forarbejde ordenligt, inden man går i gang med at male, så man får et flot og langtidsholdbart resultat.
I et køkken kan der sidde gammel mados og fedt på væggene, derfor er det vigtigt at gøre sit forarbejde ordenligt, inden man går i gang med at male, så man får et flot og langtidsholdbart resultat.

Sådan får du slidstærke vægge i køkkenet

Tre trin og så er dit køkken så godt som nyt. Vi giver dig den ultimative guide til langtidsholdbare, flotte vægge, der trodser mados og andet køkkensnavs

I køkken og badeværelse skal væggene være robuste for at kunne modstå fugt og hyppig rengøring.

Det har Dyrup taget højde for med flere af deres malingstyper, som er skabt til at klare lidt af hvert. Bl.a. findes der en mat vægmaling, som ikke bliver plettet af hverken ketchup, farvekridt eller kulør fra sauce. Læs her, hvordan du med tre trin får flote køkkenvægge:

Forarbejde

Rengør væggene grundigt med DYRUP Grundrens, inden du maler. Sørg for at alt fedt og mados på fladerne bliver vasket væk. Vask efter med rent vand. Blanke flader matslibes.

Grunding

Sugende overflader som letbeton, puds eller gipsplader grundes med DYRUP Pudsgrunder. Er der risiko for gennemslag af nikotin eller skjolder fra vandskader, grundes der med DYRUP Spærregrunder.

Maling

Overfladen males med DYRUP Køkken & Bad eller DYRUP Mat & Vaskbar. DYRUP Køkken & Bad har en høj glansgrad, mens DYRUP Mat & Vaskbar er helmat.

Du opnår en ensartet overflade ved at påføre malingen i et fyldigt lag og afslutte rulningen i samme retning. To lag maling er som regel nok. Ved særlige nuancer kan en ekstra påføring være nødvendig. Anvend en korthåret rulle, så overfladen får en fin struktur. DYRUP Mat & Vaskbar skal hærde i 4 uger, for at man får det bedste resultat.

DYRUP Mat & Vaskbar er ekstremt vaskbar og har den unikke evne, at den er ekstremt smudsavisende. Det betyder at man nemt kan afvaske alt fra farvekridt til rødvin, uden at efterlade spor. Samtidig forbliver malingen også mat, når der vaskes og gnides på den med en klud. Den bliver ikke poleret blank, ligesom en almindelig vægmaling ville gøre.

Se, hvor nemt, du kan vaske snavs af væggene her. 

 

DYRUP Mat & Vaskbar

• Til rum med behov for hyppig rengøring af væggene

• Forbliver mat, vask efter vask

• Ekstrem vaskbar og smuds- afvisende

• Ekstrem slidstærk

• Ekstrem god dækkeevne og strygbarhed

• Glans ca. 5

 

DYRUP Køkken & Bad

• Til vægge af f.eks. puds, beton, glasvæv/-filt i køkken og bad (dog ikke vådzone)

• Ekstrem slidstærk og vaskbar acrylvægmaling

• Ekstrem god dækkeevne og strygbarhed

• Tåler hyppig rengøring

• Miljømærket

• Glans ca. 25

6. juni 2016
Mere om Indendørs

Gulvmaling: Er det muligt at male gulvet?

Og hvordan når du frem til det bedste resultat? Få vores tips her.

Maling af laminat - kan det lade sig gøre?

En læser har et ældre køkken med låger af plastlimanat og vil gerne give den en ny farve? Vores ekspert svarer på, om det kan lade sig...

Male loft - tips fra professionelle til maling af loft

Når du skal male loft, er det vigtigt, at du har styr på teknikken og har udstyret I orden. Her er gode tips og tricks fra en malermester.

5 ting du aldrig skal gøre når du maler dit hjem

Læs med her og få 5 råd til, hvad du IKKE skal gøre, når du maler dit hjem.

Fjern gammel maling

Rigtig vedligehold af dit træværk på kommoden, vinduet, lågen, dørkarmen, hegnet eller lignende forlænger levetiden, og når du griber opgave...

Loftet blev sprøjtemalet på en weekend

Nymalede lofter giver boligen et pift, men det er besværligt med stiger og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Derfor lød muligheden for at...

Sådan bruger du malertape mest hensigtsmæssigt

Malertape er uundværligt, hvis du vil male lige kanter. Det kræver dog, at du følger nogle enkle regler. Læs om reglerne her, og se også hvordan du pynter væggen fint med en skabelon. 

Brug farver til at skabe stemning i dit hjem

Det er utroligt, hvad farver kan gøre af forskel for et rum, hele boligen - eller dig selv. Farverne bestemmer stemningen, men lys og mørke...

Sådan maler du dine møbler

Malerester i stærke farver kan bruges til at male din møbler - giv stolen nyt betræk eller sæt tapet i skabet - få alle de gode tips til...