Denne artikel er sponsoreret
Foto: Farvetrend: Årets Farve 2017, B56 Ametyst fra Dyrup

Her er årets mest trendy mørke farver

Danskerne søger mod mørkere nuancer i hjemmet, forudser Dyrup. Det bliver de mørke, støvede farver, der vil præge vores farvevalg i 2017.

Danskerne er begyndt at søge mod mørkere farver i hjemmet, end vi ellers er vant til i Skandinavien. Den trend afspejler sig nu også, når vi vil have nye farver på væggen.

Dyrup har udpeget fire farvetrends, som de vigtige i 2017, og de er alle præget af mørke støvede farver.

Dyrup har udvalgt én gennemgående farve, som er udnævnt til Årets Farve – nemlig ”B56 Ametyst”. Den har inspireret til fire trendretninger eller temaer. De fire er døbt ARV, RO, STYRKE og NY NATUR.

 

Farver viser din personlighed

”Én af årsagerne til at vi ser mørkere farver generelt i boligmoden er, at farver skaber personlighed. Med farver kan man skabe lige præcis den stemning, som man har lyst til, og der er danskerne blevet meget mere modige de sidste par år, og tør stå ved deres egen personlige smag,” siger farveekspert Annette Høj Vraa, Dyrup.

Hun påpeger videre, at mørke farver er gode til at skabe en varm hulestemning, og kan godt være et udtryk for, at mange gerne vil skabe et hyggeligt og trygt hjem i en verden i konstant forandring.

Man kan godt kalde mørkere nuancer en generel stilændring, der påvirker vores boligindretning, mener Annette Høj Vraa:

”De mørke og støvede farver tror jeg, at vi vil komme til at se i boligmoden de næste par år, men den hvide farver slipper danskerne nok aldrig helt, da mange mennesker bruger dem til at få lys ind i hjemmet gennem de lange mørke vintre.”

Dem der tøver med mørke farver i hjemmet har da også fortsat masser af valgmuligheder. Dyrups lyse og rolige pasteller findes stadig på hylderne.

Farvetrend: ARV

Dyrups fire farvetrends

Danskerne er blevet mere opmærksomme på vores rødder og arv. Et af Dyrups mørketemaer er derfor døbt ARV. Det bygger på behovet for at kigge tilbage i tiden for at søge tryghed og stabilitet.

ARV farverne findes i et mørkeblåt, mørkebrunt og grønt univers, og fungerer godt med hele rum i en enkelt af disse mørke farver, på både vægge og møbler.


Farvetrend: ARV

Ro i hjemmet

Begrebet Mindfulness vinder stadig frem hos både mænd og kvinder.  Der er et stigende behov for at lukke af for den digitaliserede omverden og den evige nyhedsstrøm, som får os til at søge mod en roligere livsstil.

Havet symboliserer ofte balance og ro for os mennesker, og havet er en stor inspirationskilde i det tema, som Dyrup kalder RO. Her har de blå farver overvægten, brudt af en enkel rødlig farve, der symboliserer den rødlige dis i solnedgangen over havet.

Farvetrend: STYRKE                                              Farvetrend: RO

Stå ved hvem du er

Vi er blevet bedre til ikke at sætte hinanden i kasser. Gamle mennesker er ikke længere gamle, og grænsen mellem kønnene udviskes. Det bliver ok at stå ved, den man er.

Farvetemaet STYRKE repræsenterer netop styrken til, at vi skal stå ved, hvem vi er.  Farverne er kraftige, men alligevel afdæmpede, fordi de alle er støvede. Alle farver kommer i spil i dette tema: rød, gul, blå og grøn. Farverne giver et flot, stærkt udtryk i det moderne hjem. 

Farvetrend: NY NATUR

Naturtrend folder sig ud

Naturen har længe været et omdrejningspunkt i boligmoden, og nu tager trenden det næste skridt. Der er voksende forståelse for, at alt hvad vi vælger at gøre, for eksempel ved miljøet, har en indvirkning på den store verden omkring os.

Dyrups tema NY NATUR trækker universet tæt på og er inspireret af universets og aftenhimlens farver. Farven lader mørke og lyse nuancer smelte sammen og glide ind og ud af hinanden.

13. januar 2017
Mere om Indendørs

Gulvmaling: Er det muligt at male gulvet?

Og hvordan når du frem til det bedste resultat? Få vores tips her.

Maling af laminat - kan det lade sig gøre?

En læser har et ældre køkken med låger af plastlimanat og vil gerne give den en ny farve? Vores ekspert svarer på, om det kan lade sig...

Male loft - tips fra professionelle til maling af loft

Når du skal male loft, er det vigtigt, at du har styr på teknikken og har udstyret I orden. Her er gode tips og tricks fra en malermester.

5 ting du aldrig skal gøre når du maler dit hjem

Læs med her og få 5 råd til, hvad du IKKE skal gøre, når du maler dit hjem.

Fjern gammel maling

Rigtig vedligehold af dit træværk på kommoden, vinduet, lågen, dørkarmen, hegnet eller lignende forlænger levetiden, og når du griber opgave...

Loftet blev sprøjtemalet på en weekend

Nymalede lofter giver boligen et pift, men det er besværligt med stiger og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Derfor lød muligheden for at...

Sådan bruger du malertape mest hensigtsmæssigt

Malertape er uundværligt, hvis du vil male lige kanter. Det kræver dog, at du følger nogle enkle regler. Læs om reglerne her, og se også hvordan du pynter væggen fint med en skabelon. 

Brug farver til at skabe stemning i dit hjem

Det er utroligt, hvad farver kan gøre af forskel for et rum, hele boligen - eller dig selv. Farverne bestemmer stemningen, men lys og mørke...

Sådan maler du dine møbler

Malerester i stærke farver kan bruges til at male din møbler - giv stolen nyt betræk eller sæt tapet i skabet - få alle de gode tips til...