DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Forvandl fugtige kældervægge til et indbydende kælderrum

Dyrup har udviklet en serie særligt velegnede produkter til behandling af fugtudsatte kældervægge, som gør det muligt at omdanne kælderen til et flot og brugbart rum.

Husets kælder kan sagtens blive et pænt, brugbart rum, som er rart at opholde sig i. Men det kræver ofte lidt malearbejde med særlige produkter. 

”Næsten alle kældre i Danmark har en udfordring med grundfugt, men det er muligt at opnå et godt resultat under de særlige omstændigheder, der gælder i en kælder,” siger maleekspert Rene Tingkov, Dyrup.

Det er udgangspunktet for Dyrups kældersystem. Kældersystemet er en produktlinje i tre trin – Dyrup Fugtbremsende Spartel, Dyrup Fugtbremsende Grunder og malingen Dyrup Fugtbremsende Væg.

Kældersystemet er et unikt system til behandling af fugtudsatte kældervægge, som gør det muligt at få flotte kældervægge, selv kort tid efter væggene har været udsat for vandpåvirkning.

Fugt er fjenden 

Klima og fugt i kælderen kan være en betydelig udfordring for at opnå et pænt, holdbart resultat. Maling af kældervægge er nemlig ikke det samme som eksempelvis i stue eller køkken. Derfor anbefales de tre Dyrup-produkter i kældersystembehandlingen for at være sikker på et holdbart resultat. 

”Nøgleingrediensen i vores kældersystem er Dyrup Fugtbremsende Grunder. Vores grunder er fremstillet, så den spærrer for saltudblomstringer, dvs. de saltkrystaller der gør, at malingen løsner sig, skaller af og skæmmer murværket. Samtidig er vores grunder diffusionsåben, så den ikke lukker fugt inde,” slutter Rene Tingkov. 

Flotte kældervægge – Sådan gør du

 

Forberedelse

Husk, at maling ikke kan kurere årsagen til fugtindtrængning. Den skal være løst, inden du går i gang med behandling af vægge. Det kan f.eks. være nødvendigt at lægge dræn.

Før du går i gang, skal du sikre, at underlaget er tørt eller eventuelt let fugtigt. Men det skal være rent, fast og bæredygtigt.

Du bør fjerne løstsiddende maling, pudsrester m.v. samt rengøre underlaget med Dyrup Grundrens. Revner kradses ud og fyldes med Dyrup Fugtbremsende Spartel. Har du glatte underlag, skal de slibes matte. 

Trin 1. Spartel

Hæld koldt vand i en ren spand, og tilsæt den ønskede mængde Dyrup Fugtbremsende Spartel pulver under kraftig omrøring. Spartlen skal være en smidig konsistens uden klumper, og du kan arbejde med spartlen i 30 minutter. Når spartlen er tør, skal væggen slibes, så den bliver jævn. Gentag behandlingen om nødvendigt indtil et tilfredsstillede resultat er opnået.

Trin 2. Grunding

Påfør Dyrup Fugtbremsende Grunder. Begynd nedefra og arbejd opefter indtil underlaget er mættet.

Dyrup Fugtbremsende Grunder kan påføres selv på en let fugtig væg, men det er vigtig for det endelige resultat, at grunderen arbejdes godt ind i underlaget. Brug en pensel,” foreslår Rene Tingkov.

Trin 3. Maling

Når underlaget er tørt, er det klart til maling. Nu skal penslen svinges! Væggen skal typisk have 2-3 lag af Dyrup Fugtbremsende Væg, før du har et tilfredsstillende og holdbart resultat.

Tip! Du kan ikke afskaffe fugt i kælderen, men du kan bekæmpe den, hvis du husker at lufte ud. Endnu bedre er det at sikre luftcirkulationen, f.eks. med en automatisk vifte.

3. oktober 2017
Mere om Indendørs

Gulvmaling: Er det muligt at male gulvet?

Og hvordan når du frem til det bedste resultat? Få vores tips her.

Maling af laminat - kan det lade sig gøre?

En læser har et ældre køkken med låger af plastlimanat og vil gerne give den en ny farve? Vores ekspert svarer på, om det kan lade sig...

Male loft - tips fra professionelle til maling af loft

Når du skal male loft, er det vigtigt, at du har styr på teknikken og har udstyret I orden. Her er gode tips og tricks fra en malermester.

5 ting du aldrig skal gøre når du maler dit hjem

Læs med her og få 5 råd til, hvad du IKKE skal gøre, når du maler dit hjem.

Fjern gammel maling

Rigtig vedligehold af dit træværk på kommoden, vinduet, lågen, dørkarmen, hegnet eller lignende forlænger levetiden, og når du griber opgave...

Loftet blev sprøjtemalet på en weekend

Nymalede lofter giver boligen et pift, men det er besværligt med stiger og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Derfor lød muligheden for at...

Sådan bruger du malertape mest hensigtsmæssigt

Malertape er uundværligt, hvis du vil male lige kanter. Det kræver dog, at du følger nogle enkle regler. Læs om reglerne her, og se også hvordan du pynter væggen fint med en skabelon. 

Brug farver til at skabe stemning i dit hjem

Det er utroligt, hvad farver kan gøre af forskel for et rum, hele boligen - eller dig selv. Farverne bestemmer stemningen, men lys og mørke...

Sådan maler du dine møbler

Malerester i stærke farver kan bruges til at male din møbler - giv stolen nyt betræk eller sæt tapet i skabet - få alle de gode tips til...