Denne artikel er sponsoreret

Forny dine gamle møbler med ekstra slidstærk maling

Fortjener din bolig at blive peppet op til foråret og sommeren, der er lige om hjørnet? Her får du farvekspertens tips!

Vinduesrammer og paneler er nu engang flottere med et friskt lag maling, og dine gamle møbler får et helt nyt liv, hvis du giver dem en kærlig omgang.

Dyrup har for nylig introduceret produktet ”DYRUP TRÆ & METAL Ekstra Stærk”, der er særlig velegnet til vindueskarme og møbler, fordi den er ekstra slidstærk.

”Sagen er, at mange malede overflader skal kunne stå imod en hård behandling, ikke mindst møbler. De får nemt skrammer og ridser. Det kan undgås, hvis overfladen på malingen er så stærk som mulig,” siger farveekspert hos Dyrup Annette Vraa.

Her kommer den nye DYRUP TRÆ & METAL Ekstra Stærk ind i billedet. Det er en maling til grundet træværk og metal. Malingen kan anvendes indendørs på træværk, hvor der stilles ekstra høje krav, som f.eks. paneler, døre og karme samt grundet jern og metal.

Bring de flotte loppefund frem i lyset

Det nye Dyrup-produkt er en særlig god nyhed til dem, der har gamle møbler stående, hvad enten det er arvestykker eller sjove møbler fundet på loppemarkeder.

Vinteren er overstået. Det er en perfekt anledning til at iklæde de brugte møbler friske farver, så de kan komme til deres ret i hjemmet. Nye farvevalg bidrager ofte til, at de gamle arvestykker kan indtage en flot plads i et moderne hjem.

Gode gør-det-selv tips

DYRUP TRÆ & METAL Ekstra Stærk er vandbaseret og har en ekstremt god dækkeevne. Endvidere er tørretiden kort, så man hurtigt kan give fladen et andet lag maling.

Inden du går i gang, så se videoen og læs et par gode råd. Det sikrer dig det flotteste resultat.

Der er to forskellige fremgangsmåder, der afhænger af om møblet i forvejen er malet, eller det aldrig har været malet før.

Hvis malet før

Hvis f.eks. din stol eller bord har været malet før, skal du vaske overfladen af med DYRUP Grundrens.  Møblet slibes, så overfladen bliver jævn og ensartet.

Hvis der er steder med bart træ, pga. slitage eller nedslibning, grundes områderne med DYRUP Spærregrunder. Derefter kan møblet males med DYRUP TRÆ & METAL Ekstra Stærk i den farve og glansgrad, som du ønsker.

Hvis aldrig malet

Har dit møbel aldrig været malet, så vask overfladen af med DYRUP Grundrens, og slib møblet let. Møblet grundes med DYRUP Spærregrunder, så nikotin og gamle olier ikke trænger igennem. Når grunderen er tør, kan møblet males med DYRUP TRÆ & METAL Ekstra Stærk i den farve og glansgrad, som du ønsker.

29. marts 2017
Mere om Indendørs

Gulvmaling: Er det muligt at male gulvet?

Og hvordan når du frem til det bedste resultat? Få vores tips her.

Maling af laminat - kan det lade sig gøre?

En læser har et ældre køkken med låger af plastlimanat og vil gerne give den en ny farve? Vores ekspert svarer på, om det kan lade sig...

Male loft - tips fra professionelle til maling af loft

Når du skal male loft, er det vigtigt, at du har styr på teknikken og har udstyret I orden. Her er gode tips og tricks fra en malermester.

5 ting du aldrig skal gøre når du maler dit hjem

Læs med her og få 5 råd til, hvad du IKKE skal gøre, når du maler dit hjem.

Fjern gammel maling

Rigtig vedligehold af dit træværk på kommoden, vinduet, lågen, dørkarmen, hegnet eller lignende forlænger levetiden, og når du griber opgave...

Loftet blev sprøjtemalet på en weekend

Nymalede lofter giver boligen et pift, men det er besværligt med stiger og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Derfor lød muligheden for at...

Sådan bruger du malertape mest hensigtsmæssigt

Malertape er uundværligt, hvis du vil male lige kanter. Det kræver dog, at du følger nogle enkle regler. Læs om reglerne her, og se også hvordan du pynter væggen fint med en skabelon. 

Brug farver til at skabe stemning i dit hjem

Det er utroligt, hvad farver kan gøre af forskel for et rum, hele boligen - eller dig selv. Farverne bestemmer stemningen, men lys og mørke...

Sådan maler du dine møbler

Malerester i stærke farver kan bruges til at male din møbler - giv stolen nyt betræk eller sæt tapet i skabet - få alle de gode tips til...