Foto: Getty Images

Ny undersøgelse viser at din kat kan blive smittet med corona

Opsigtsvækkende forsøg viser, at visse kæledyr kan blive smittet med Corona, mens andre ikke kan. Læs om dit kæledyr er i risiko her.

Af: Karoline Faxe, 6. april 2020

Hvordan skal du forholde dig til den lille mis, når du lige har læst, at den kan være smittet med coronavirus? Bare rolig. Der findes ingen dokumentation på, at sygdommen kan smutte fra katte til mennesker, viser et studie publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature ifølge Berlingske Tidende.

Undersøgelsen der er lavet af forskere fra det veterinære institut i Harbin, Kina, har testet flere arter af husdyr for at undersøge, om de kan blive smittet med coronavirus. Dyrene er blevet udsat for store mængder at COVID-19, og på den måde har forskerne fået følgende resultater: 

Hunde

Hvis du er hundeejer kan du ånde lettet op. Det viser sig nemlig at hunde efter alt at dømme, ikke kan blive smittet med virussen og dermed ikke kan give smitten videre til mennesker.

Der er dog fundet to hunde i Hongkong der har været svagt smittet med corona, men de har ikke udvist nogen klare symptomer. Og derudover er der ikke andre undersøgelser der tydeligt viser, at hunde kan blive smittet, eller smitte mennesker med corona. 

Katte

Med katte er sagen en anden, fordi der er berettet om forskellige steder i verden, hvor katte enten har udvist symptomer på coronavirus eller har smitte andre katte med sygdommen. 

Dog viser undersøgelsen fra Kina også, at smitteoverførslen fra kat til kat, ikke sker særlig nemt. 

I USA anbefaler det nationale center for sygdomsforebyggelse, CDC, at mennesker, der er smittet med ny coronavirus, begrænser kontakten til deres kæledyr, skriver Berlingske

Smitteoverførsel mellem katte og mennesker er ikke undersøgt i denne undersøgelse, og det er derfor ikke muligt at svare konkret på, om katte egentligt kan smitte mennesker med coronavirus.

6. april 2020 Karoline Faxe
Mere om Kæledyr

Stor efterspørgsel på kæledyr under coronakrisen

Dyrenes Beskyttelse har oplevet en øget efterspørgsel på at adoptere kæledyr, siden landet lukkede ned. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at være meget opmærksom, når man køber især hvalpe på internettet.

Dyreværnet tilbyder nødhjælp til COVID-19-ramtes kæledyr

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har netop vedtaget, at der etableres et beredskab, som skal yde nødhjælp til...

Kan dit kæledyr blive smittet med coronavirus?

Er du bekymret over, om dit kæledyr kan blive smittet med coronavirus? Læs med og find ud af, hvordan du skal forholde dig overfor dit...

Lille Rex er den nye, bløde kælekaninsrace

Skal familen være et medlem rigere i form af en kanin? Så bør du overveje at anskaffe dig en superblød Lille Rex. Det er en ganske velegnet kælekaninsrace på grund af dens lille størrelse, gode sind og superbløde pels - og så er racen helt ny i Danmark. 

Pas på! Disse olier kan dræbe din kat

De dufter godt og anbefales som midler mod tæger og myg - men de kan være fatale for dit kæledyr. Se listen over de farlige olier her.

Pas på! Julen kan være farlig for dit kæledyr

Julemåneden er kommet med alt hvad der følger af julepynt og julegodter. Men meget af det pynt vi stiller frem i december, er til fare for...

Sådan får du hund og kat til at leve fredeligt sammen

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan forene en hund og en kat under samme tag, eller har du opgivet at forene dine stridende kæledyr i venskab? Så bør du læse med her.

Husk kæledyrspasset: Sådan får du din hund og kat sikkert med på...

Der er meget, du skal have styr på, inden du rejser på ferie. Medbringer du også dit kæledyr, er der endnu flere ting du skal have på plads...

Sådan får du hunden og katten godt igennem nytåret

Fyrværkeri og høje lyde er en uundgåelig del af nytårsaften de fleste steder. For kæledyr som hunde og katte kan det være en barsk aften at...

Undgå, at din hund tager skade af vinterkulden

Forestil dig at sjoske rundt i snesjap og vejsalt i bare fødder ... Sådan kan vinter opleves for din hund. Bare fordi den har pels, er den ikke nødvendigvis bedre til at tackle livet udendørs, end du er.  

5 råd til hygiejnen som alle kæledyrsejere bør følge

Det kræver en høj standard i hygiejnen at have kæledyr. Her er 5 områder, hvor kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme, hvis de vil...

De 8 vigtigste ting på tjeklisten for nye ejere af kæledyr

Giv dit nye kæledyr en god start på samlivet med dig og din familie. Her er 8 ting, det er vigtigt at få styr på, inden dit nye kæledyr...

10 geniale måder at beskytte dit juletræ mod dine kæledyr

Vil du have et kæledyr eller et juletræ - det er nogle gange spørgsmålet. For katte, hunde og ræve ELSKER bare at gå til angreb på julepyntet. Her er 10 folk, der har fået nok, og som alle har fundet GENIALE måder at beskytte deres juletræ på.