Foto: iStock

Tre nemme kæledyr for begyndere

Skal dit barn have sit første kæledyr eller leder du bare selv efter et, der ikke stiller alt for store krav, så læs med her om de tre nemmeste kæledyr, du kan forestille dig - og lær, hvordan du passer dem.

Tre lette kæledyr

Kæledyr spreder glæde, men de kan også være årsag til ægrelser og dårlig samvittighed, hvis man ikke har tid og kræfter til at passe dyret, som det fortjener.

Mange forældre har nok også stået i en situation, hvor de er blevet plaget om et kæledyr, men har været i tvivl om deres børn rent faktisk ville passe dyret, når den første lykkerus var overstået. Kunne det hænde, at de selv ville ende med ansvaret - det var den store bekymring.

Vi kommer her med guide til tre dyr, der selvfølgelig skal passes ordentligt, men som er lidt mindre krævende end de fleste.

Undulat

Derfor er undulaten nem:

Går du og drømmer om at få en papegøje, og har du ikke mod på at binde dig til et dyr, der kan blive knap 100 år, er undulaten et godt alternativ.

  • Du kan få undulaten til at sidde på din finger og gentage
  • Du kan forvente, at den lever mellem 5 og 15 år
  • Du behøver du ikke gøre dens bur rent mere end en gang om ugen.

Du skal dog være opmærksom på:

Køber du kun en enkelt fugl, bliver du dens flok, og så har den behov for, at du er til stede mindst en time dagligt. Køber du endnu en undulat, holder de hinanden ved selskab. Til gengæld er de mindre motiverede for at tale med dig.

Marsvin

Derfor er marsvinet nemt:

Vil du eller dit barn have et dyr man kan nusse med så er marsvinet ideelt.

  • De søde og bløde dyr vil kan hvine af fryd og springe af glæde og er generelt godt selskab,
  • Modsat mange andre gnavere sover de ikke hele dagen
  • De 1 kg tunge dyr kan leve op til ti år, men bliver som regel 4-6 år

Du skal dog være opmærksom på:

Et marsvin kræver et relativt stort bur, der skal rengøres med jævne mellemrum. Og så er det vigtigt ofte at have marsvinet ud af buret og lege med det, ellers kan det blive sky, og det vil springe væk fra dig, hvis du forsøger at holde det.

Leopardgekko

Derfor er leopardgekkoen nem:

Den lille plettede leopardgekko er så nem at passe, at den klart kan anbefales til nybegyndere.

  • De bliver blot op til 20 cm lange
  • Når de er voksne behøver du ikke fodre dem mere end fire gange ugentligt og så ellers lade dem være i fred.

Du skal dog være opmærksom på:

Leopardgekkoerne spiser en varieret kost bestående af melorme, græshopper, sommerfugle, snegle, orme og andet godt. Den slags kan købes i din lokale dyrebutik og opbevares i køleskabet.  Leopardgekkoer er desuden sociale dyr så du skal helst have mere end én i terrariet - dog helst ikke to kønsmodne hanner.

Terrariet bør have et varmespænd på 20-50 grader, så dyrene altid kan finde et sted med en temperatur der passer dem, ligesom de skal have mulighed for at trække sig tilbage i hver deres skjul for at få fred.

Terrariet skal renses for afføring og døde offerdyr dagligt, og så skal en del af terrariet overbruses, så der sidder vanddråber, som gekkoerne kan drikke af, på nogle af stenene.

 

22. februar 2018
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke...

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser...

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt. 

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid, men lad for guds skyld være! Læs her hvorfor.

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.