Foto: Maria Gullestrup

Kaniner i forskellige, smukke farver

Kaniner findes i mange smukke farver. De kan være ensfarvede sorte, hvide, blå eller brune. De kan også være brogede eller tegnede.

Af: Maria Gullestrup, 16. marts 2017

 

Kaniner findes i mange smukke farver. De kan være ensfarvede sorte, hvide, blå eller brune. De kan være brogede eller tegnede, som en kaninavler ville kalde det. Den oprindelige farve, som ses hos vilde kaniner kaldes for vildtgrå. Siden er mange andre farver og tegninger blevet fremavlet.

Hollændertegning

Hollændertegningen, hvor den bagerste del af kroppen, kaninens ører og side af hovedet er farvet, mens forkroppen, panden, snuden samt det forreste af bagpoterne er hvide.

Kappetegnet

Den kappetegnede kanin, der ser ud som om, den har fået en ensfarvet kappe smidt over hovedet og ryggen, mens resten af kroppen er hvid.

Schecketegnet

Den schecketegnede kanin, der er hvid med farvede cirkler omkring øjnene, farvede ører, kindpletter og farvet snude, en såkaldt sommerfugl. Derudover har kaninen en farvet stribe langs ryggen og pletter på bagkroppen

Whitetegnet

Den whitetegnede kanin er farvet med hvidt omkring kæbe, øjnene, i nakken, på maven, bagsiden af halen og indersiden af benene.

Sølvfarvet

Den sølvfarvede kanin har hvide hårspidser, der giver pelsen et sølvagtigt skær.

Andre flotte kaniner i smukke farver

Nogle kaninracer findes kun i en farve eller tegning, mens andre som Dværgvædder, Hermelin, Belgisk kæmpe og Rex findes i næste alle farver og tegninger.

Jeg har valgt et par billeder af smukke kaniner i mange farver til jer.

 

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

16. marts 2017 Maria Gullestrup
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke...

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver...

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade kaninen få legehuset? Fordelene er mange.

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndtere en kanin? Vores kanin-ekspert giver dig svaret.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først. 

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser...

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.