Kaniner i forskellige, smukke farver

Øvrige kæledyr

Kaniner findes i mange smukke farver. De kan være ensfarvede sorte, hvide, blå eller brune. De kan også være brogede eller tegnede.

Foto: Maria Gullestrup

 

Kaniner findes i mange smukke farver. De kan være ensfarvede sorte, hvide, blå eller brune. De kan være brogede eller tegnede, som en kaninavler ville kalde det. Den oprindelige farve, som ses hos vilde kaniner kaldes for vildtgrå. Siden er mange andre farver og tegninger blevet fremavlet.

Hollændertegning

Hollændertegningen, hvor den bagerste del af kroppen, kaninens ører og side af hovedet er farvet, mens forkroppen, panden, snuden samt det forreste af bagpoterne er hvide.

Kappetegnet

Den kappetegnede kanin, der ser ud som om, den har fået en ensfarvet kappe smidt over hovedet og ryggen, mens resten af kroppen er hvid.

Schecketegnet

Den schecketegnede kanin, der er hvid med farvede cirkler omkring øjnene, farvede ører, kindpletter og farvet snude, en såkaldt sommerfugl. Derudover har kaninen en farvet stribe langs ryggen og pletter på bagkroppen

Whitetegnet

Den whitetegnede kanin er farvet med hvidt omkring kæbe, øjnene, i nakken, på maven, bagsiden af halen og indersiden af benene.

Sølvfarvet

Den sølvfarvede kanin har hvide hårspidser, der giver pelsen et sølvagtigt skær.

Andre flotte kaniner i smukke farver

Nogle kaninracer findes kun i en farve eller tegning, mens andre som Dværgvædder, Hermelin, Belgisk kæmpe og Rex findes i næste alle farver og tegninger.

Jeg har valgt et par billeder af smukke kaniner i mange farver til jer.

 

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

16. marts 2017
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

Øvrige kæledyr En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Øvrige kæledyr Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Øvrige kæledyr Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Øvrige kæledyr Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt. 

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Øvrige kæledyr Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Øvrige kæledyr Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Øvrige kæledyr Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid, men lad for guds skyld være! Læs her hvorfor.

Pas på kaninen i sommervarmen

Øvrige kæledyr Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Øvrige kæledyr Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Øvrige kæledyr Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Øvrige kæledyr Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom...

Pas på din kanins sarte mave

Øvrige kæledyr Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Øvrige kæledyr Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Øvrige kæledyr Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

Øvrige kæledyr En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...